DVB-T2

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Zadnjič sem na vikendu (okolica Lenarta v Slo. goricah) z začudenjem ugotovil,da so izginili skoraj vsi avstrijski programi.Nemudoma sem nabavil sprejemnik,ki podpira DVB T2 standard,na katerega so naši sosedje vsaj na Štajerskem prestavili komercialne programe.Ker vem,da so ti brezplačni sem se ob skeniranju še bolj začudil,da so vsi programi zaklenjeni. Možna je brezplačna registracija preko simplitv,ki pa je omogočena samo z avstrijskim naslovom. Vsi ostali se lahko je*emo... Tako,da opozarjam uporabnike,da ne bodo kupovali novega sprejemnika,ker s tem vsaj za zdaj ne bodo ničesar rešili. Če pa ima kdo kakšno drugo idejo,pa kar na plan z njo.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Samo ORF 1 in 2,pa ATV,pa še to bodo nehali 2016.
bonk.gif

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
Avstrijski dvb-t2 se lahko sprejema brez registracije SEZNAM PROGRAMOV , ampak moraš kupiti simpliTV-box ( saturn,mediamarkt,conrad....) trenutno so sicer večina razprodani, saj je bil 20.10.2015 na štajerskem ukinjen dvb-t in oddajajo sedaj v dvb-t2. Do konca 2016 bo vzporedno na dvb-t še samo ORF1, ORF2 in ATV.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Sam sem kupil dvb-t2 box,ki je programe sicer zaznal-so pa bili zakodirani,tako,da ne vem v čem je fora simpli tv boxa,razen tega,da hoče nekdo fino zaslužit z kitajskim šrotom.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Moraš kupiti SimpliTV box, ali kartico (box ima že vgrajen dekodirnik, kartica se pa vtakne direktno v TV ali box z režo). Ampak brez registracije lahko (uradno) gledaš le en mesec (če se ne motim). Za časovno neomejen sprejem je pa potrebna brezplačna registracija (z avstrijskim naslovom). Mi smo že lani kupili kartico (takrat, ko so na koroškem nehali oddajati DVB-T), jo registrirali na znanca iz Avstrije in deluje še danes.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.309
9.515
113
EU
Televizorjev z vgrajenim DVB-T2 tunerjem še ni na trgu. Proizvajalci zaspali?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Ali so si kaj takega izmislili tudi Hrvati? Pri starših sem ugotovil, da nekaj hrvaških programov skeniranje ne najde več. Zanesljivo je med njimi program "Doma TV", kjer je pač mama gledala neko limonado. Ni ga niti v seznamu programov. Če se zamakne antena, potem navadno program najde, samo predvajanje pa ne uspe. Program "Nova TV" pa je našel in dela. To bi naj bila ista medijska skupina, če gledam po netu.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
To bi lahko razložilo problem, ker imajo v MUX-B manj oddajnikov... Bo treba pogledati anteno.

2. okt 2007
3.777
2.264
113

Torej spet menjava TV aparatov, lepo to delajo. Sedaj še Telemach preklopi na DVB-C2, pa bomo zmagali in obstoječo opremo vstran metali oz. kupovali dodatne sprejemnike....

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
387
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Televizorjev z vgrajenim DVB-T2 tunerjem še ni na trgu. Proizvajalci zaspali?
Po specifikacijah sem jaz kupil že lani takega, ki naj bi podpiral dvbt2...

A mogoče tudi italijani oddajajo kaj preko tega, ker ob skeniranju programov mi jih dobi še kakšnih 30-50 katerih pa ne morem spremljat (fox, hbo...)