DVB-T vgrajena v prenosnik

Ryanair

Zelenc'
23. sep 2007
23
0
1
V prenosnik (Acer Aspire 7520) je vgrajena DVB-T Tv Tuner. Na večini slo strani kjer ga prodajajo, je govora le o "vgrajenem TV tunerju". Očitno pa je, da gre za digitalno TV kartico, na katero "se ne lovi nič". Kodiranje MPEG2... slo standard v katerem bi bil sprejem edinole mogoč, pa je MPEG4.

V tehničnih podatkih sem naše tole, glede kartice:

Digital( DVB-T) TV-tuner supporting hardware MPEG-2 stream encoding and DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial) standard (6 to 8 MHz) (manufacturing option).

Zanima me, če kdo ima Acer Aspire 7520 model z vgrajeno omenjeno kartico. Je sprejem zgolj digitalen (torej le MPEG2) ali lahko sprejema tudi DVB-T standard, kot se že oddaja v slo (MPEG4, signal DVB-T 8k).

Dobil sem nekaj nasprotujočih mnenj (bo delovalo, ne bo delovalo), pa me zanima, ima kdo s tem izkušnje?
confused-1.gif

Hvala.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.327
9.552
113
EU
Tuner je sigurno za sprejem MPEG 2.
MPEG 4 lahko samo softversko snema na disk.
Neuporabno
bonk.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Sej maš programe k uporabjo obstoječ tuner pa druge kodeke, v tem primeru procesor izvaja dekoderanje, tud če ma naprimer kartica že hardware encoder, ne spomnem se pa zdele imena kšnga tazga, je pa uprašanje kere tunerje podperajo, vem pa da sm na slo-techu brou o tem in je nekaterim tud ratal usposobt da so gledal Slo1,.. koderano v MPEG4.