DVB-C in Siol kabelska (preko optike)

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
V stanovanju je kabelska od Siola (preko optike). Ker je sedaj Siol drastično znižal število analognih programov, bi bilo potrebno prešaltati na digitalne. Na žalost pa televizor nima DVB-C dekoderja. Siol ponuja nekakšno kartico (modul), ki se jo vtakne v režo na televizorju (predpostavljam da je to DVB-C dekoder). Jasno, za to hočejo zaračunati 80.- EUR.
Ali obstaja na trgu kakšen drug dekoder, predvsem cenejši? Jasno, da ni samostojna škatlica s svojim daljincem, ampak, da se ga ravno tako vtakne v režo na televizorju.

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Moj naslov bi bil isti, zato si malce sposodim temo....

Imam LCD TV Philips kupljeni v SiOL akciji (za 50€) in sedaj po preklopu na digitalno kabelsko mi najde samo 48 programov.... Probal vsa iskanja že xx krat.. Nekaj sem zasledil o nastavitvi države na Dansko.... Oz. ve kdo kaj bi lahko bil problem???

Hvala!

PS: Oprosti Tito!

Nazadnje urejeno:

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
NA mojem LG-ju imam nastavljeno državo finsko in mi najde vse digitalne in navadne kanale. Ne najde mi sicer radijskih postaj, vendar jih ne rabim in se ne sekiram preveč.
Ob priklopu mi je Siolov monter rekel, naj nastavim na dansko ali finsko in mi bodo delali dig. kanali, drugače ne. Še sam ni vedel točno, zakaj ne.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
NA mojem LG-ju imam nastavljeno državo finsko in mi najde vse digitalne in navadne kanale. Ne najde mi sicer radijskih postaj, vendar jih ne rabim in se ne sekiram preveč.
Ob priklopu mi je Siolov monter rekel, naj nastavim na dansko ali finsko in mi bodo delali dig. kanali, drugače ne. Še sam ni vedel točno, zakaj ne.

OK, a tvoj televizor ima vgrajen DVB-C dekoder? Ker, če ni dekoderja, potem po moje nobeno nastavljanje države ne pomaga. Ali se motim?

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
MPEG4, DVB-T, DVB-C .... je iz SiOLOve akcije.. Naredil bi štalo, če bi mi decembra prodali TV brez tega, zdaj pa spremenijo oz. prešaltajo na digitalno.

LCD TV Philips 32PFL5405H/12 je celotna številka modela.

Ravnokar probal Dansko, Finsko.... Na vsaki čakal 10 min pa se ni nič premaknilo... Zdaj probam Nemčijo...

Any idea?

Nazadnje urejeno:

globus1

Pripravnik
18. sep 2007
57
0
6
Tudi jaz imam enak TV in mi najde vseh 117 digitalnih in 48 analognih programov. Nastavljeno pa imam na slovenijo. Treba je biti pozoren pri iskanju da nastaviš na pregled vsega in potem najde. podrobneje pa si lahko prebereš na siol forumu o digitalni kabelski.

lp

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
V stanovanju je kabelska od Siola (preko optike). Ker je sedaj Siol drastično znižal število analognih programov, bi bilo potrebno prešaltati na digitalne. Na žalost pa televizor nima DVB-C dekoderja. Siol ponuja nekakšno kartico (modul), ki se jo vtakne v režo na televizorju (predpostavljam da je to DVB-C dekoder). Jasno, za to hočejo zaračunati 80.- EUR.
Ali obstaja na trgu kakšen drug dekoder, predvsem cenejši? Jasno, da ni samostojna škatlica s svojim daljincem, ampak, da se ga ravno tako vtakne v režo na televizorju.
Jaz ne vem, o kakšni kartici govoriš... ampak, če tvoj TV nimam DVB-C sprejemnika, mu nobena dekoderska kartica ne bo pomagala (moraš ločiti sprejemnik in dekoder). Dekoderska kartica je uporabna takrat, če so kanali v mpeg4 kodiranju, tv pa podpira samo mpeg2, ali pa takrat, ko so kanali kodirani s conaxom (ali kakim drugim sistemom) za distribucijo v različnih paketih (tega pa siol zaenkrat še ne počne).

Oni ponujajo samo to: http://www.siol.net/akcije/ugodnosti_za_narocnike/kabelska_TV.aspx

Če tvoj TV nima DVB-C sprejemnika, se dodatne škatle ali novega TV-ja ne boš ognil...

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Nastavil sem na Dansko in je v drugem poizkusu našlo vse. Toliko, če ma kdo podoben problem.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Nekaj nasvetov v primeru iskanja DVB-C programov:

Philips

* Stranka naj svoj TV sprejemnik najprej ponastavi na tovarniške nastavitve, nato ga ugasne in ponovno prižge. Ko je TV prižgan izbere možnost: Nastavitve – Iskanje kanalov – Ponovna nastavitev kanalov – Izbereš državo Nemčija – Kabel (DVB-C) – Nastavitve – Samodejno – Pregled frekvenčnega spektra – Pregled vsega – Opravljeno - Start.

* Če avtomatsko iskanje ne deluje, lahko stranka poizkusi z ročnim vpisovanjem frekvenc. Začnejo se pri 506 in gredo do 642 z razmikom 8.

* Uporabnik z 32FPL5405h poroča da je nadgradil TV na zadnjo verzijo in mu TV nemoteno spremlja DVB-C programe.

Sony

* Vedno naj izbere full scan, ker quick scan bo (če bo) našel le nekaj kanalov.
* Včasih pomaga, da stranka service replacement nastavi na ON: Menu – Settings – Digital set-up – Service replacement (daš na ON).

Za vse znamke TV:

* Če ima stranka televizor, ki podpira DVB-C MPEG-4 podpira tudi MPEG-2.
* Če kljub podpori DVB-C standardu stranka ne najde nobenega programa, je verjetno, da je kdaj v preteklosti že nastavljal digitalne kanale in si je TV te nastavitve zapomnil. Zato naj v vsakem primeru TV preko menija povrnejo na tovarniške nastavitve, ga ugasnejo in prižgejo, nato pa izberejo ustrezno državo glede na njihov model TV-ja (Philips – Nemčija, LG – Finska ...).
* V primeru slabšega sprejema digitalnih programov naj stranka s koaksialnega kabla odstrani dušilko, ki jo je Telekom montiral ob montaži analogne kabelske. Zna pomagati.

Dodaten problem so razni dodatni ojačevalci oz delilniki v inštalacijah, ki se ob sprejemu digitalnih signalov obnašajo kot moteči element. Za pravilno delovanje digitalnega signala je potrebno zagotoviti na televizorju moč 70dB. V kolikor je moči več ali manj je signal lahko popačen.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:

OK, a tvoj televizor ima vgrajen DVB-C dekoder? Ker, če ni dekoderja, potem po moje nobeno nastavljanje države ne pomaga. Ali se motim?
Mislim da ima, vendar sem nekje zasledil,da naj bi mi delalo samo na Finski nastavitvi. Glede na to, da mi išče kanale več kot 20 minut se mi ne da igrati in sprobavati drugih nastavitev.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Glede na objavo na hišnem forumu je Siol rešil zadevo za Sony-e serij 4xxx in 5xxx. Torej veselo ponovno iskat.

EDIT: Zgleda da za IPTV tudi prihaja polni prenos. V rangu 232,2,x,y je promet. Še kake pol ure da mi poskenira in vidim kolkko in kaj je not... (MulticastTV)

Nazadnje urejeno:

sinko

Zelenc'
25. feb 2008
24
0
1
Portorož
da si še tukaj sposodim temo, sam imam zgleda enake probleme na sony kdl32bx400 in digitlano kablsko, ne najde mi teh novih programov od pop-a baje da so na modulaciji qam265, ma kdo kako rešitev, updejtal sem sw pa ne pomaga

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
In zakaj se ti zdi, da ni dovolj ena tema v istem podforumu ?

In modulacija je cisto zares QAM256, kot so ti ze napisali, ne QAM256.

Kaj podpira TV, pa najbrz pise kje v specifikacijah na strani proizvajalca (ali pa ti lahko povejo na servisu - ne dopisuj se z njimi, ampak poklici oz. pojdi osebno tja, se da precej lepse zmeniti, ko govoris direktno z nekom, ki vsaj razume vprasanje).

Clancy

Majstr
20. avg 2007
821
394
63
Zanima me, ali vam na SIOL kabelski preko DVB-C, predvaja podnapise pri nekaterih programih, kjer so podnapisi (Discovery, NGC, TV1000...)? Ker jih meni ne predvaja, čeprav imam podnapise vklopljene. Vem, da so na začetku delali, sedaj pa več ne.