Dva različna polnilca - prenosnik?

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Pozdravljeni!

Zanima me, če lahko za napajanje Elitebooka uporabljam manjši polnilec, ki je bil zraven HP-jeve B serije. Polnilec imam doma in bi mi prišel prav, ker je lažji in manjši in je bolj priročen za v torbo.

Manjši polnilec:

100-240V-1.5A 50-60Hz
19V - 4.74A - 90W MAX

Originalen polnilec:

100-240V-2A 50-60Hz
18.5V - 6.5A - 120W MAX

Se baterija uniči s tem polnilcem ali se bo samo malo bolj časa polnila?

Lep pozdrav!

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
ok hvala za odgovore. Drugače me pa bolj skrbi za baterijo kot pa polnilec. Kako manjši tok vplica na celice v bateriji?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ne razumeš... ko se bo laptop hotel polnit, BO potegnil iz izvora potrebno moč. In tvoj (mali) napajalnik NE more vzdrževat takega toka, kot ga bo prenosnik zahteval. Zgodilo se bo lahko: bo delalo...nekaj časa. Se bo grelo ko hudič. ...
Te nima kej skrbet za baterijo, tistega pol volta več ne bi smelo pretirano vplivati, čeprav bi znalo zmest laptop. Problem je premajhen tok.

Worst case scenario je, da bomo jutri po poročilih poslušali, kako si z laptopom zažgal hišo
rolleyes-1.gif

Lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Sej verjetno te tudi notebook opozori, da z napajalnikom nekaj ne štima.

Vsaj pri Dellu je bilo tako - sem parkrat priklopil drugačen napajlnik (isto Dell), ker mojega ni bilo pri roki in je že BIOS zajamral.

Na volte, ampere, watte in podobno pa se ne zastopim ama nič. Ampak zagorelo ni nič
smile-1.gif

B.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Jaz pa mislim, da lahko mirno uporabljaš manjši polnilnik, ker za polnjenje sigurno ni potrebno 4,7 A kar ti nudi manjši polnilnik. Prepričaj se tudi o polariteti priključka pa za začetek morda kontroliraj segrevanje polnilca. Elitbooku se pa sigurno ne more nič zgoditi.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Si mogoče opazil, da je pri manjšem polnilcu višja napetost kar ni najboljše za celice baterije. Tok ni tako problematičen, ker se bi pač baterija dlje časa polnila samo je napetost nekoliko višja.
Jaz ga vseeno nebi uporabljal pa sem tudi za EliteBook-a iskal manjši polnilec in nisem želel uporabit takšnega, ki ima višjo napetost.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Pol volta v tem primeru ni noben problem. 19 voltov je nazivna napetost usmernika, ki se ti med polnjenjem prilagaja glede na obremenitev. Med polnjenjem je napetost vedno višja od nazivne napetosti celice akumulatorja ker drugače ne bi stekel tok in ne bi prišlo do polnjenja. Brez skrbi priključi in boš videl da ne bo nobenih problemov.

Nazadnje urejeno: