DURS ni poslal informativnega izračuna dohodnine

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Imam službo + s.p. (z minimalno prometa) .
Vsako leto mi je DURS normalno poslal informativni izračun, letos pa kar nič ni prišlo.

Sem šel preveriti na DURSovo stran kaj Vida pravi in sem dobil tole:
Informativni izračun dohodnine za leto 2011 za davčno številko xxxxxxxx ni bil sestavljen. Če ste imeli v letu 2011 obdavčljive dohodke višje od 3.143,57 EUR, oziroma ste poleg pokojnine, od katere ni bila odtegnjena ali plačana akontacija dohodnine in pri akontaciji tudi niste uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, dosegli dohodke, ki presegajo 80 EUR, morate vložiti napoved za odmero dohodnine najkasneje do 31. 7. 2012.

A zdaj moram pa vse sam narest, čeprav itak imajo vse podatke?

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
V službi so posredovali podatke na DURS? Si oddal bilanco za s.p.?Preveri na DURSU. Zaposleni + s.p. so odmere dohodnine ponavadi dobivali zelo pozno.
če pa imaš kakšno digitalno potrdilo, pa lahko sam preveriš na edavkih.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Hvala obema, imam digitalno potrdilo in bom preveril kaj je na stvari. Še dobro, da še ni prepozno za oddajo.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
pri meni je identična situacija kot pri tebi, s.p., nisem dobil izračuna... jajca
crazy1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.760
113
pri taščici
Durs je v totalni stali vsaj lj. Na odmero davka na promet z nepremicnino sem cakal 3 tedne. Pa je bilo kar nekaj klicev emailov s prosnjo da zadevo uredijo. Vcasih so to naredili med tem ko si "dokument iskal". V ponedeljek poklici na durs pa povprasaj. Ce ti bodo kaj obljubili ti naj vsaj se na email obkjubijo. Ceprav obljube dursa so precej podobne politicnim.