DURS in obročno odplačevanje

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
25.4 sem priporočeno poslal vlogo za obročno plačevanje davka, pa še do danes nisem dobil odgovora. Kaj narediti?

ali plačati v celoti, glede na to, da je rok plačila 30.5?
ali še počakati?

hvala

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Lej ga, si hecen, pokliči jih in vprašaj. Saj ti bodo vse lepo povedali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Zakaj se je sploh pošiljalo priporočeno pa preko pošte? Pokličeš svojo referentko pa se vse zmeniš preko telefona. Če ne živiš v občini, kjer so zajebani, bo vse OK, drugače pa itak ne bo razlike če bo pisno ali ustno.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
ma kličem jih že cele dneve, pa imajo zasedeno, referentke pa nimam, saj sem fizična oseba
wink-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
urejeno! sem jih poklical, pa so mi povedali, da so vlogo prejeli, ampak je še v delu in da naj ne skrbim, ker bo urejeno

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
DMX ne leti nate, čist splošno mi ni jasno, zakaj se nekateri tako bojite kamorkoli poklicat. Na uni strani so ravno tako ljudje in velikokrat so tam ravno zato, da dvignejo telefon in pomagajo, svetujejo... Če jih normalno vprašat, brez histerije in koleričnih izpadov, se da v veliki večini primerov urediti ogromno. Če si pa prepameten in nesramen, bo človek na drugi strani ravno tak do tebe, kar je povsem normalno, samo človek je.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
@MM

ma sem jih klical že prejšni teden in tudi včeraj, pa so imeli skoz zasedeno, pa sem pač reko, da vprašam tule in to je to
wink-1.gif

PS: mi pa ni nikamor težko poklicat, saj imam že XX letne izkušnje kaj se strank po telefonu tiče in točno vem, kako se moreš obnašat, če je stranka na drugi strani prijazna ali neprijazna :D

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Včasih je boljše imeti zadeve črno na belem, recimo pravne zadeve vse šibajo preko "papirja", telefon namreč "pozabi".

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
DMX, ni nate letelo, to opažam, predvsem pri mlajših, ki niti paketa na mobilcu ne upajo urejati po telefonu.
darjan, imaš prav, včasih, samo če pošlješ nekam nekaj potem pa čakaš, kaj bo, tit ni nič. Nihče te ne bo na pranger dal, če boš poklical in vprašal.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
jebiga, tak pač je, jaz bolj ali manj vse preko mailov, je pa problem če je na drugi strani kdo tak ki ga ima za okras
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
DMX, ni nate letelo, to opažam, predvsem pri mlajših, ki niti paketa na mobilcu ne upajo urejati po telefonu.

Problem socializacije, ker večina mladine ja navajena, da čepijo za računalniki in se družijo zgolj preko FB in socialnih omrežij. Ko pa pride v stik s človekom pa zablokira.
Saj ni nič pretiranega narobe s tem, stara generacija je pa recimo takšna, da bi se vse zmenili za šankom in pod mizo, potem pa spet ni kul.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
dana beseda danes pač bolj malo velja ... in kot je že nekdo napisal ... to kaj se ti pogovarjaš z nekom se hitro pozabi
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.823
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj ni nič pretiranega narobe s tem, stara generacija je pa recimo takšna, da bi se vse zmenili za šankom in pod mizo, potem pa spet ni kul.
aplauz.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.823
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
DMX ne leti nate, čist splošno mi ni jasno, zakaj se nekateri tako bojite kamorkoli poklicat. Na uni strani so ravno tako ljudje in velikokrat so tam ravno zato, da dvignejo telefon in pomagajo, svetujejo... Če jih normalno vprašat, brez histerije in koleričnih izpadov, se da v veliki večini primerov urediti ogromno. Če si pa prepameten in nesramen, bo človek na drugi strani ravno tak do tebe, kar je povsem normalno, samo človek je.
Moram tudi jaz pohvalit: dve referentki na DURS-u (dve različni izpostavi), zelo prijazni in pomagali uredit zadevo. Pa zraven sta celo pravilno svetovali, kaj bi bilo bolje naredil
zmaga.gif
.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mene lahko šteješ v generacijo rojeno BC* in je povsem vseeno kje se zmenim, za šankom, pod mizo al pa kje drugje, kar se zmenim, to tko bo. Brez joj nooooo, pa kaj nooooo, ej sorry stari nooooo.

* before computer

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pred približno enim letom. Moj pogovor s prisrčno prijazno referentko z Davčne 1.

Jaz: Lejte gospa, jaz res ne bi plačal akontacije, ker zdajle rabim celoten znesek, drugo leto, ko bo odločba pa ni panike.
Ref: Po zakonu morate priliv/dohodek prijaviti v petnajstih dneh in mi vam bomo poslali delno odločbo (al neki takega) za akontacijo. Če ne boste plačali, bo sledio obvestilo nekje v 90. dneh, če še na to ne boste reagirani, vam bomo prisiljeni poslati prvi opomin, nato še drugega.
Jaz: Sam mal, a vsakega na 90. dni?
Ref: Ja približno, lahko, če mamo veliko dela, traja tudi dlje.
Jaz: Gospodična, kremšnito sem vam dolžan, vse ste mi tko enostavno razložili, lep dan vam želim še naprej
Ref: neki o samo prijavi, preden mi pošljejo informativni izračun.

Če tele ni bla ena sama prijaznost al je pa kaj hotla od mene, bemu pa tak prijeten glasek je mela.