Dunaj in novoletno-božični sejem

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Je kdo že bil, kdo namerava iti?

Mi se bomo verjetno odpravili drug teden, pa bi kake informacije prišle prav...kje parkirat, čas vožnje, kaj si še ogledat, garmin točke,...

Predvsem pa...se res splača iti
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Bil že 2x. V okolici samega centra imaš kar nekaj parkirišč in podzemnih garaž. Mi smo predlani imeli srečo in smo parkirali kar pred slovensko ambasado na Dunajo. Poleg rezerviranih parkirišč sta bila ravno dve mesti za navadna vozilo in nit ni plava cona! torej parkiranje v centru Dunaja zastonj. Se splača pogledat po tisti ulici in okrog.
Imaš pa še možnost primestnih parkirišč in uporabo tramvajev/podzemne.

Moraš vedet, da bo gužva za popisdit. Sem se zgrinja masa ljudi vsako leto.
Same stojnice niso nič posebnega in drago za znoret. Vsekakor pa se splača videt božični Dunaj in njegovo okrasitev ter mestni vrvež. Predlagam sprehod po jedru Dunaja v popoldanskem/večernem času in nato ogled stojnic.

LP
Gargy

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Bil lani, bilo je super. Ne pozabi vzet toplih oblačil, ker zna pihati in biti mraz KO SVINJA.

Avtomobila nisem rabil am popolnoma nič. Vse s podzemno, odlično povezano, odlična infrastruktura.

Definitivno vzemi garmina, da se ponoči ne zgubiš..., ker so hiše in ulice vse podobne.

Tisti Schoonbrum al kaj je tisti grad lahko za moje pojme spustiš, ker je kar neki...škoda časa in več časa nameniš njihovemu živalskemu vrtu, ker je v tem času hitro tema, valiko živali pa je na prostem. Živalski vrt je cool.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Sejem je do bozica, da ne bo kdo hodil pred novim letom. Sicer ne kapiram tega, ampak ok. Sicer pa baje gremo čez 14 dni. Verjetno z vlakom, Dunaj je pa treba videt oz. se ga splaca pogledat kadarkoli, meni je enostavno bbbjuuuutifuulll, vsaj kar se bliznjih mest tice.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Racunaj, da 26-ga ne bos vec veliko videl. Sem in tja je kaksna baraka se postavljena in odprta (beri alkohol), ostalo zaprto. Zacel se je pa baje ze prejsnji teden. Sicer pa grugl it.
smile-1.gif

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
ksz...

Tudi jaz sem bila na predbožičnem Dunaju že 2x, letos pa nameravamo v Salzburg. Je bil kdo že tam? Parkiranje problem? Stojnice kul?

Hvala za odgovore
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Salzburg je kul, edin lani je blo mraz k pr norcih. Pa premal snega, ki pa je zacel zvecer naletavat!
grims-1.gif
Parking pa ni panike, mi smo placal nek drobiz prakticno v centru. Ce je zvecer lepo vreme se je fajn sprehodim gor na grad, mi smo rinli z avtom, ker smo bili ze pozni pa se padat je zacel. Slikce so pa doma, ampak je fletn.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Jaz sem bila lani na Dunaju, je bilo prav lepo, pa mrzlo tudi. Je pa ravno malo sneg začel naletavati, da je bilo še posebej fajn vzdušje. Le prasci na stojnicah so nam vzeli eno rundo šalčk, ko smo plačali po polni ceni in ne samo kuhanca. Letos pa tudi nameravam iti v Salzburg.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Pejd v Einstein Pub. Dela tam en srbin kelnar...se mu vidi na daleč, k so sami blond, kodrasti avstrijci, pa en visok črn tam zraven. Ko je prinesel pivo, sem mu rekel "HVALA" zanalašč, pa se je zarežal in prinesel 1 al 2 runde jegra na račun hiše.
grin1.gif

Lani se je še kadilo notri...dost velik plac, muzka kul, folk kul. Ni lih žur plac, ampak predžur plac...per pa tko, druženje. Zna bit treba mal čakat na mizo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Iskal v snežnem metežu na vetru in ornk minusu, pa nisem našel nič spodobnega. 20 EUR+ pa mi ni bilo dat za Dunajca, kar sem opazil v parih restavracijah v centru.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.972
6.213
113
blizu močvirne prestolnice
Doma se najej, spohaj kakšnega dunajca, zavij v vrečko potem pa horuk na Dunaj.Ne pozabit na tople cunje, prav tako kape, saj tam kar fajn piha.
Glede Salzburga le to, da je tam zelo lepo in seveda mrzlo.