Dunaj - eno popoldne

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Iščejo se predlogi, kaj početi na Dunaju eno popoldne.
grin1.gif

Dunaj je bil sicer že pogledan, tako da ni treba glih nujno iti na predloge, ki so običajno napisani v turističnih katalogih.
Išče se bolj kotičke za dušo.
Pa odbite reči.
Kakšna posebnost, ki jo poznate.

BTW Predlogov za hrano itak ni nikoli premalo, tako da so ti prav tako izredno dobrodošli.
zmaga.gif

Hvala!

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Obvezno na Wienerschnitzel k Figlmuellerju.
cheer.gif

Skljukano.
grin1.gif

Za vse ostale - zrezek ni "pol krave", ampak je po teži približno enak našim, samo da je tanek kot papir.

In ja - to je Dunajc z veliko začetnico.
grin1.gif

Ne toliko zaradi velikosti, ampak zaradi okusa.

Drugač pa - poleg tega smo dali skozi še klet v Grinzingu, pa šetanje in poslušanje pouličnih koncertov (najboljši je bil en hipi, ki je Vivaldija odigraval na kozarce), političnih agitatorjev (ja, tudi Austrijci imajo zdaj volitve), pa še eno beznico smo udarili dol in obvezno Sacharco, pa je čas kar minil...
cheer.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Pa je treba za to čudo dejansko rezervirat plac al lahko prikorakam v soboto popoldne na šnicel in se fino najem? Ste me s tem šniclom tako navdušili, da se bom na eno izmed bližnjih sobot odpravil na Dunaj
wink-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Ne. V najslabšem primeru je zunaj vrsta, pa malo počakaš.
Ima pa Figlmueller dve gostilni, ki sta precej blizu druga drugi. Če je ena polna, greš pogledat v drugo.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Na, sedaj ste še mene navdušili!
11.10. grem na ATP turnir na DUnaj...pa bom tole poiskala (poskušala posikati). Na katerem delu Dunaja pa je to??
Ve kdo ulico, da vnesem v navigacijo?
roza.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Glej zgoraj link.

Ko prideš po Kärtner do Štefana, kar lepo naravnost naprej oz. ena ulica vzporedno s to na desni.
Težko fališ (kup firbcev, ki bulijo v goste, ki papcajo te dunajce
grin1.gif
).

Imajo še oštarijo v Grinzingu, samo tam rabiš rezervacijo (če ciljaš na večerjo).
Center je - po mojem mnenju - lažje dosegljiv.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Na, sedaj ste še mene navdušili!
11.10. grem na ATP turnir na DUnaj...pa bom tole poiskala (poskušala posikati). Na katerem delu Dunaja pa je to??
Ve kdo ulico, da vnesem v navigacijo?
roza.gif
Je še ena restavracija s podobnimi A4 dunajci, nahaja se pa v predmestju Dunaja, na severnem delu, kjer so nakupovalna središča. Ime gostilne sem žal pozabil
frown-1.gif
, ker že dobri dve leti nisem bil gor.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Včerej mi je uspelo probat to čudo
smile-1.gif
Res je odličen, se kar topi v ustih. Tudi velikost je pravšnja, sem se moral kar potrudit, da ni kaj ostalo. Krompijreva solata, ki sem jo naročil zraven je tudi zelo dobra, ampak sploh ni kot naša ampak je nenavadno sladka. Se komu sanja, kako jo naredijo takšno? Je pa bla včeraj kar gužva, Japanezerjev se je kar trlo.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Cuker dajo v dressing, ja kaj si pa mislil.
grin1.gif

Tam so običajno vse solate sladke, ne samo krompirjeva.
Sladko-kisla solata je pač tipična za tisti konec (poleg še Slovaki, Čehi,..).

Če boš delal doma, ne pretiravaj s cukrom - kis se mora še vedno čutiti.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ha, saj ravno to je, ponavadi sploh ne jem solate, ker ravno kisa ne prenesem najbolje. Zato je moje začudenje toliko večje, ker sploh ne vem zakaj sem se jo sploh odločil naročit
smile-1.gif