Zdravo
Kuhal sem Scottish Light po tem receptu: https://pivovarium.si/si/recepti/413-skot.html
Začetek fermentacije je bil cca 36 ur po dodajanju izdatno rehidriranega kvasa US-s05 (2 uri mešanja v erlenmajerici, ker sem čakal, da se pivina shladi)
Fermentiral na 15°C pod pritiskom cca 0,7 bar 14 dni.
Preizkusil pivo (iz fermentorja) in je imelo slab vonj/okus. Dvignil temperaturo za 2 dni na 21°C, nato pa shladil na 6°C.
Sedaj ima zadeva grozen vonj/okus (še vedno v fermentorju) - takšen vonj sem včasih zaznal zgolj v ostankih kvasa na dnu fermentorja.
Ugibam, da bi znal biti problem diacetil.
Je zadeva rešljiva?
Kuhal sem Scottish Light po tem receptu: https://pivovarium.si/si/recepti/413-skot.html
Začetek fermentacije je bil cca 36 ur po dodajanju izdatno rehidriranega kvasa US-s05 (2 uri mešanja v erlenmajerici, ker sem čakal, da se pivina shladi)
Fermentiral na 15°C pod pritiskom cca 0,7 bar 14 dni.
Preizkusil pivo (iz fermentorja) in je imelo slab vonj/okus. Dvignil temperaturo za 2 dni na 21°C, nato pa shladil na 6°C.
Sedaj ima zadeva grozen vonj/okus (še vedno v fermentorju) - takšen vonj sem včasih zaznal zgolj v ostankih kvasa na dnu fermentorja.
Ugibam, da bi znal biti problem diacetil.
Je zadeva rešljiva?