Dual boot (XP in Ubuntu)

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Mi kdo pove kako se to naredi (NP, če bo treba XP še enkat gor pa dol dat-zadnji mesec je to tedenska praksa
grin1.gif
)
No na linux bi mel kake 30gb placa. Lih tolk da se mal poigram pa to, ostalo (470gb pa na XP)
Kako se zdej to naredi (varjentn ni lahko).

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
najprej daš gor XP in pustiš 30 gb praznega prostora na disku. potem pa instaliraš še ubuntu in mu pustiš avtomatsko particioniranje na preostalem prostem placu na disku, da ti on sam naredi swap in ostale particije. na koncu naštimaš še boot loader in to je vse.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Tako kot je majoneza napisal - the easyest thing in the world. Samo daš instalacijo in naredi vse sam.

nightfire

Pripravnik
4. sep 2007
857
0
16
MB
kaj pa za Kalyway 10.5.2 kako pa tuki narediš najlažje da imaš tudi dual boot jaz bi recimo imel XP pa Kalyway pa da je tako da izbiraš kateri sistem naj se zažene
pa prosim v slo ker nisem dober v ang

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
jaz sem na windu naredil dual boot xp in tiger s pomočjo acronis boot managerja... ker v osnovi mi je tiger pobrisal mbr in ni šlo nikakor čez.... acronis boot manager pa ti ponuja marsikaj, sploh v kombinaciji z acronis disk directorjem...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
tiger je nekaj čist drugega kot linux.

Pri linux velja že leta in leta:
- inštaliraj Windows
- inštaliraj Linux
- fertik

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Samo potem ne vem kako bo s "tedensko prakso" inštaliranja windowsov, ker meni ni ratalo ponovno naložit poj windowsov, ko je bil že enkrat ta dual-boot narejen. Mi je še ubuntuta nekj posralo... Ampak, dokler dela, ni panike
zmaga.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.581
4.513
113
49
Na sončni strani ALP
Če instaliraš Ubunto iz Win in se ga naveličaš, ga lahko enostavno tudi odstraniš v "Dodaj/odstrani programe".
Odstrani tudi njegov dual boot.
zmaga.gif

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
V bistvu moraš samo "grub" popravit, če inštaliraš ponovno win (oziroma če daš prvo linuxe gor in potem win)
ker win ne omogočajo, da bi lahko imel več OS na računalnimu.

en vodič

vem da obstaja še lažji način, ma ga ne najdem zdaj

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
ker win ne omogočajo, da bi lahko imel več OS na računalnimu.

Seveda gre... jaz imam na enem še kar win 98 in winXP (po sili razmer). Na različnih particijah, ampak brez dodatnega porgramja... tudi kombinacijo winXP in Vista sem že imel...

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
tudi meni je padlo to v oči, da se ne da imeti več verzij winsov v dual bootu... seveda se lahko, sploh z visto je to ko keks nardit... kot rečeno morajo biti le na drugih particijah...