Državna štipendija

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Pozdravljeni!

Če je napačen forum, prosim prestavite.

Par stvari me zanima glede te štipendije, iščem po internetu pa ne najdem.

1. Ali se v dohodek družine upošteva tudi štipendija, ki sem jo dobival čez celo prejšnje šolsko leto?
2. Ali se pri upoštevanju povprečne ocene upošteva samo povprečje preteklega leta, ali povprečje vseh ocen iz vseh let?
3. Če se v 2. točki upošteva samo povprečje preteklega leta, koliko pred oddajo vloge na CSDju lahko na faksu dobim potrdilo o ocenah? Sedaj imam namreč letošnje povprečje 9.0, čaka me še en izpit v septembru, ki pa sigurno ne bo več kot 7, zato mi bo povprečje padlo pod 9.0. Ali je torej možno, da dobim na faksu izpisek o ocenah že pred opravljanjem tega zadnjega izpita?

Hvala za odgovore!

LP

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
1. Kolikor se jaz spomnim, ne
2. samo preteklo šolsko leto
3. načeloma bi moral v vsakem momentu dobiti potrdilo o ocenah, sploh da poveš razlog, zakaj jih potrebuješ. Kdaj imaš septembrski izpit, kdaj moraš oddati vlogo? Če je izpit po oddaji vloge, bi ti morali dati izpis ocen, ker v nasprotnem primeru vloga ne bo popolna in padeš vn iz izbora.

Poudarjam, da je to samo po mojem spominu, si pa več morda lahko najdeš tudi tukaj

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Saj poves v referatu, da ga rabis za stipendijo - kje je problem ?

Ce brez tistega izpita izpolnjujes pogoje za vpis v naslednji letnik, potem dobi potrdilo prej (torej preden bo ocena vpisana, kar je lahko tudi teden ali dva po izpitu, odvisno od sole in profesorja) in poskrbi takoj za vpis v naslednji letnik. Ce ne izpolnjujes pogojev, potem bo velika razlika med datumom potrdila in datumom vpisa naprej, zato se zna zgoditi da bo kdo spraseval zakaj je tako in zahteval drugo potrdilo.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Pogoje za vpis že izpolnjujem brez tega izpita. Kaj pa si mislil s tem, da čimprej poskrbim za vpis? Vpisi bodo pri nas potekali verjetno po koncu jesenskega izpitnega roka, moj izpit je pa 1.9., preden pa vpišejo oceno bo pa sigurno še en teden ali vsaj deset dni minilo. Torej če prav razumem, lahko dobim potrdilo že sedaj, vlogo pa tudi verjetno že sedaj lahko oddam na CSD? No to itak mislim oddati tam nekje v septembru.

Bi bilo pa razlike v višini štipendije za dobrih 15 eur na mesec, če imam povprečje 9.0 oz. manj kot 9.0. Za študente je vsak sovd dober
smile-1.gif