Drzava socialasem menjuje ogrevanje

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
V moji okolici se na veliko govori, da kar nekaj lenuhov (ze leta brezposelni, zdravi) na dsp menjuje ogrevalne sisteme. Zadnjic govorim z enim in se lepo smeji.. Dobil bo 8.000€ od drzave za menjavo ogrevanja. Zraven tega bo zaprosil za drva, letos je recino nosil ze poloznice, da jih drzava placa.

Komu se je v tej drzavi tozalno sfuzlalo?!?! En pa ma place 300€ vec od njega, pa dobi prst v rit. In med drugim placuje vse sam (dopolnilno, vrtec, poloznice..).

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.837
-1.063
113
145 km SZ od Opatije
Moje mnenje je takšno: če imaš povprečno, ali še bolje, nadpovprečno plačo, se nima smisla obremenjevat s tem. Oziroma nima smisla premišljevat o brezposelnosti (da bi postal brezposeln po lastni izbiri).
V kolikor pa zaslužiš recimo 600 - 700 €, je pa še kako smiselno premisliti (vsaj v naši državi). Kajti je tako, kot praviš ti: če delaš, odvajaš davke prispevke + nimaš vseh ugodnosti, če pa si v breme države, pa vsake toliko še kaj dobiš.
Kje je tu Pamet (z veliko)? Očitno že kar nekaj časa na dopustu ...

zoom

Fizikalc
14. maj 2014
689
246
43
To je vse OK. Samo ko pravi reveži sploh ne vedo za to, mutibariči pa bodo vse pobrali.
Torej če veš za koga mu predlagaj in pomagaj. Verjetno pa je pogoj uporabno dovoljenje za objekt in se bo že tukaj vse ustavilo. Najmanj kar je je potreben vris v objekta... pa so že stroški...

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Hehe to imas ze od vekomaj. Clovek v bloku s starimi okni ima faktor ogrevanja nizji kot ti z novimi 2x 3x zastekljenimi. Se pravi v stanovanju menjas okna za nova 3, 4, 5k eur in potem placujes vec kot student student, jebiveter, drogeras,...

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
...Clovek v bloku s starimi okni ima faktor ogrevanja nizji kot ti z novimi ...
... jest tudi mojih starih lesenih ne menjam, dokler se ne razpadejo :evil: ... "dihajo"; da ne piha, pa sem zadihtal s poceni samolepilnimi spužva trakovi iz teh.trgovine ...
------------------------------------
" ... The Truth Is Out There ..." :zardelalter:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
je pa čudno da glavni zagovorniki takega početja nič ne napišejo. verjetno so spregledali temo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

zoom

Fizikalc
14. maj 2014
689
246
43
Tut reveži plačujejo v OVE.... zakaj bi vse pobrali tisti ki s subvencijami gradijo sonče el in se fak... z električnimi avti?
Garant eno ogrevanje hiše povzroči več obremenitve okolja kot avto