Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
ne grem na ta referendum, ker me to nič ne zanima
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi: Verjetno ne bom šel na referendum, naj se med seboj dogovorijo tisti, ki imajo na tem področju lastne interese.
Tadesni. mogoče jim samo jaz tako pravimCitat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Kdo so pa črnuharji? Prebivalci Črne?
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi: Verjetno ne bom šel na referendum, naj se med seboj dogovorijo tisti, ki imajo na tem področju lastne interese.
Točno zaradi takega odnosa do referendumov črnuharji dobijo praktično vsakega od njih. Res misliš da imajo stare mame ki jih farji po maši pošljejo na volišče tu kakšne lastne interese?
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Tadesni. mogoče jim samo jaz tako pravimCitat:
Kdo so pa črnuharji? Prebivalci Črne?![]()
Čefurji in ciganiCitat:
Kdo so pa črnuharji? Prebivalci Črne?
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
![]()
Mislm da je mislu desničarje. aka tiste ki ne fukajo psov.
Bom samo za ta del odgovoril... Homoseksualni par bo lahko posvojil samo in izključno biološkega, to pomeni iz svojih jajc narejenega otroka.Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Sem zato, da si homoseksualci uredijo status, sem pa proti posvojitvi otrok.
No, saj z novim zakonikom tudi otrok dobi določene pravice...Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Jaz bom proti - iz "tehničnih" razlogov - vsi govorijo samo o pravicah odraslih (hetero ali homo) nihče pa o pravicah OTROKA
Citat:
Drugi cilj je hitrejše reševanje zadev na družinskem področju, kar je posebej pri odločanju o ukrepih za varstvo koristi otroka izrednega pomena, saj imajo predolgi postopki za otroka nepopravljive negativne posledice na njegov nadaljnji razvoj.
Novost:Citat:
Predlog zakonika prvič določa tudi prepoved telesnega kaznovanja otroka, ki zavezuje ne le starše, temveč tudi druge osebe, državne organe in nosilce javnih služb. Dolžnost varovanja otroka pred telesnim kaznovanjem je izvedena iz 19. člena Konvencije o pravicah otrok, po katerem države podpisnice KOP z vsemi ustreznimi zakonodajnimi, upravnimi, družbenimi in vzgojnimi ukrepi otroka zavarujejo pred vsemi oblikami telesnega ali duševnega nasilja, poškodb ali zlorab, zanemarjenja ali malomarnega ravnanja, trpinčenja ali izkoriščanja, vštevši spolne zlorabe, medtem ko je pod skrbništvom staršev, zakonitih skrbnikov ali katerekoli druge osebe, ki skrbi zanj.
Citat:
Za pojem družine ni potrebno, da gre za skupnost otroka z obema staršema. Zadostuje, da živi otrok z enim roditeljem oziroma z eno odraslo osebo, ki zanj skrbi in ki ima do otroka po zakonu pravice in obveznosti.