Družinski zakonik - referendum - anketa

Ali podpirate predlagani -družinski zakonik-?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pa da vidimo, kako alter populacija vidi to problematiko.

Nazadnje urejeno:

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Verjetno ne bom šel na referendum, naj se med seboj dogovorijo tisti, ki imajo na tem področju lastne interese.
Če pa bo slučajno slabo vreme in bom šel ... bom glasoval za zakon. Zakaj: ker je manjši strošek kot, če se pripravi neki novi zakon in gre še enkrat skozi procedure.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
ne grem na ta referendum, ker me to nič ne zanima

Saj te ne bodo nič vprašali, ampak bo ukaz
evil.gif

Kot sem napisal se brezveze dela scena za tistih par letnih posvojitev, itak je postopek ultra strog in ga kakšni v usnju ne spravijo skozi.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.473
1.938
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi: Verjetno ne bom šel na referendum, naj se med seboj dogovorijo tisti, ki imajo na tem področju lastne interese.

Točno zaradi takega odnosa do referendumov črnuharji dobijo praktično vsakega od njih. Res misliš da imajo stare mame ki jih farji po maši pošljejo na volišče tu kakšne lastne interese?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi: Verjetno ne bom šel na referendum, naj se med seboj dogovorijo tisti, ki imajo na tem področju lastne interese.

Točno zaradi takega odnosa do referendumov črnuharji dobijo praktično vsakega od njih. Res misliš da imajo stare mame ki jih farji po maši pošljejo na volišče tu kakšne lastne interese?

Kakšnega odnosa do referendumov?
Sta me Katarina Kresal, ki je zakon porivala naprej (saj vsi vemo zakaj) ali Ivan Svetlik vprašala, če se mi zdijo njihovi popravki smiselni? Sedaj, ko so naleteli na interesno skupino, ki je proti zakonu naj pa kar vsi skočimo in podpremo nekaj, kar se nam zdi nepotrebno? Naj gre zadeva skozi po naravni poti. Če bodo t.i. liberalci zbrali dovolj volilcev bo zakon preživel drugače pač ne.

Je pa za vse skupaj seveda kriva tako nerazumnost obeh ministrov kot tudi tistih na drugi strani. Prvih, ker so vnaprej vedeli, da bo referendum in drugih, ki se ukvarjajo s takimi bedarijami. Ampak očitno jim te bedarije pomenijo enako veliko kot ministroma, ki sta zadevo forsirala.

Mi pa plačujemo, pa še uporabniki foruma se najdejo, ki nakazujejo, da bi moral svoj prosti čas porabiti za osebne interese drugih. Večino svojega prostega časa res porabljam "za druge" - vendar ne za take bedarije.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nerodno edino, da bo referendum spet v nedeljo, sicer pa alter kaže neko razumno sliko.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.680
2.416
113
Pomurje
Sem zato, da si homoseksualci uredijo status, sem pa proti posvojitvi otrok.

Kaj pa vse prinaša ta zakon na kratko?

Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Jaz bom proti - iz "tehničnih" razlogov - vsi govorijo samo o pravicah odraslih (hetero ali homo) nihče pa o pravicah OTROKA

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Sem zato, da si homoseksualci uredijo status, sem pa proti posvojitvi otrok.
Bom samo za ta del odgovoril... Homoseksualni par bo lahko posvojil samo in izključno biološkega, to pomeni iz svojih jajc narejenega otroka.
Torej, če ima Jože svojega otroka po imenu Peter, ki mu ga je rodila pokojna Marica, bo lahko Jožetov življenjski sopotnik Boris posvojil Petra.
Enako velja, če je Jasna, ki ima sina Roka, nagnala svojega vedno pijanega in zadetega partnerja Benjamina, sama pa raje zaživela s svojo partnerko Špelo. Po novem družinskem zakoniku bo lahko Špela posvojila Jasninega sina Roka.

A bo sedaj, z dvema povsem možnima primeroma, šlo?

Tako da tovrstno klobasanje iz strani cerkvenih funkcionarjev in posameznih RKC stereotipnih loverjev glede posvajanja otrok vse povprek iz strani istospolno usmerjenih parov, je en velik larifari, ki ima za posledico samo to, da ljudje sploh na koncu ne bodo vedeli, kaj točno novi zakonik prinaša in predvsem, kaj NE prinaša.

Glede ostale vsebine pa ti naj kdo drug razloži, meni se ne da... Ali pa malo pobrskaj po spletu, je tovrstnega gradiva dovolj.
Nekaj na kratko piše tudi TUKAJ.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Jaz bom proti - iz "tehničnih" razlogov - vsi govorijo samo o pravicah odraslih (hetero ali homo) nihče pa o pravicah OTROKA
No, saj z novim zakonikom tudi otrok dobi določene pravice...
Ti jih nekaj lepim spodaj:

Citat:
Drugi cilj je hitrejše reševanje zadev na družinskem področju, kar je posebej pri odločanju o ukrepih za varstvo koristi otroka izrednega pomena, saj imajo predolgi postopki za otroka nepopravljive negativne posledice na njegov nadaljnji razvoj.
Citat:
Predlog zakonika prvič določa tudi prepoved telesnega kaznovanja otroka, ki zavezuje ne le starše, temveč tudi druge osebe, državne organe in nosilce javnih služb. Dolžnost varovanja otroka pred telesnim kaznovanjem je izvedena iz 19. člena Konvencije o pravicah otrok, po katerem države podpisnice KOP z vsemi ustreznimi zakonodajnimi, upravnimi, družbenimi in vzgojnimi ukrepi otroka zavarujejo pred vsemi oblikami telesnega ali duševnega nasilja, poškodb ali zlorab, zanemarjenja ali malomarnega ravnanja, trpinčenja ali izkoriščanja, vštevši spolne zlorabe, medtem ko je pod skrbništvom staršev, zakonitih skrbnikov ali katerekoli druge osebe, ki skrbi zanj.
Novost:
Citat:

Za pojem družine ni potrebno, da gre za skupnost otroka z obema staršema. Zadostuje, da živi otrok z enim roditeljem oziroma z eno odraslo osebo, ki zanj skrbi in ki ima do otroka po zakonu pravice in obveznosti.

Za kaj več pa klikni na link, ki sem ga posredoval post višje...
priden.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Jest ne verjamem nikomur. Teta Kresalla je rekla da ne bo odškodnin za (na) brisane, pa temu ni tako.
Prav tako danes oni drugi posvajajo "svoje " otroke ,jutri se bo pa morda nama z ženo zgodila nesreča in da bi moj otrok pristal v taki familiji..
jezen.gif
NE HVALA !
Ker koliko je pa treba da se nekje dobi še ena taka klika kot nam je vladal zadnja tri leta in še enkrat popravi zakon.....
zato bom proti.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.098
526
113
tam ko se terc po tori rola
Toplim vsekakor NE za otroke.
Da bi pa normalen par imel otroka, potem se eden od staršev ponesreči, drugi pa gre med ritopike... potem pa hoče z ''novo mamo z lulijem'' posvojiti otroka (mislim, ta drugi topli, da ga posvoji)... Koliko pa je takih primerov? Dva toplovodarja pa itak, da nimata kaj posvajati. Ali dve lezbijki... Naj si naredijo svojega, če morejo. Kako so že rekli -če v gnoj tiščiš seme, se ne bo nič prijelo. Isto, kot dve njivi brez semena.. ne bo kaj zraslo.
Ta referendum je čisto stran metanje denarja.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
A po novem zakonu lahko župnik pa kaplan posvojita nuno? Al samo ministranta?
Kdo časti twix pa kokakolo?