Družinski - Službeni avto

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Pozdravljeni
Kot je v naslovu. Iščem avto .
Se pravi rabim Družinski avto ( 2 mala otroka) za privat in ob enem bi bil to moj službeni avto. V last imamo Peugeot 206 HDI ki je dosedaj služil kar ok.. Čeprav smo velikokrat nabasali vse kotičke, sploh ko smo šli iz šopinga
smile-1.gif
, ampak je za službene potrebe malo premajhen.

Danes sem ostal brez službe in odpiram s.p. Do sedaj sem imel službeno vozilo Peugeto Expert, z njim sem bil zadovoljen, vendar takšno vozilo sedaj ne pride v poštev. Je prevelik in ne vem če lahko sploh vozim otroka spredaj (v sedežu seveda) ker zadaj je pač "kason". Naredim kar nekaj kilometrov, sem veliko na terenu. Všeč so mi enoprostorci, vendar se mi zdi da imajo premajhen prtljažnik za računalniške škatle (sem računalničar). Razmišljam o karavanu z nizko porabo in možnostjo da se nadgradi na plin ? Kaki nasveti mogoče ?
Hvala

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Wild pravi:
Pozdravljeni
Kot je v naslovu. Iščem avto .
Se pravi rabim Družinski avto ( 2 mala otroka) za privat in ob enem bi bil to moj službeni avto. V last imamo Peugeot 206 HDI ki je dosedaj služil kar ok.. Čeprav smo velikokrat nabasali vse kotičke, sploh ko smo šli iz šopinga
smile-1.gif
, ampak je za službene potrebe malo premajhen.

Danes sem ostal brez službe in odpiram s.p. Do sedaj sem imel službeno vozilo Peugeto Expert, z njim sem bil zadovoljen, vendar takšno vozilo sedaj ne pride v poštev. Je prevelik in ne vem če lahko sploh vozim otroka spredaj (v sedežu seveda) ker zadaj je pač "kason". Naredim kar nekaj kilometrov, sem veliko na terenu. Všeč so mi enoprostorci, vendar se mi zdi da imajo premajhen prtljažnik za računalniške škatle (sem računalničar). Razmišljam o karavanu z nizko porabo in možnostjo da se nadgradi na plin ? Kaki nasveti mogoče ?
Hvala

cena do?
km letno?

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Glede na to, da si izgubil sluzbo in sele odpiras S.P. meni niti na kraj pameti ne bi prislo kupovati novo vozilo. Poskusi cimbolj sfurat s Peugeotom, ki ga imas. Je diesel in ima majhno porabo.

Osebno bi prvo stvar, ki bi jo naredil, ce bi izgubil sluzbo, odsekal cimvec stroskov in ne kupoval se enega avtomobila...but that's just me

POsebej, ce si racunalnicar. Ko gres "v sluzbo", pac podri zadnje sedeze in voila' imas sluzbenega karavana
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Mogoce bi za subvencijo (je se?) najraje avto kupil. Skratka sam ves kako si pri denarju, kaksne posle si lahko obetas, upam da ves za koliko te bo drzava obrala. Definitivno pa ne daj vsega denarja za avto, o laesingu pa si sosednjo temo preberi. Ce pa imas nekaj 10 jurjev v zepu pa si privosci nekega karavana, enosprostorca, znamko pa si sam izberi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Pri majhnih otrokih je smotano vsak dan ven vlacit avtosedeze, da podres potem klop. Je pa res da neko osnovno kisto spravis tudi v 206

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Posel je načeloma zagotovljen, ampak nikoli se ne ve... Našparano imamo okoli 20k, vendar za avto bi dal nekje do 6-7k. Čeprav sem gledal tudi že bmw-je za nekje 13k.. (govorimo o rabljenih avtih seveda).
Težava je točno v tem, ker zjutraj je treba najprej peljati trenutno enega otroka v vrtec, drugo leto bosta 2... in je dejansko križ z temi avtosedeži, sploh z prvimi ko so fiksno vpeti s pasom. Pri eno prostorcih C4 picaso, senic itn. vsaj koliko sem gledal, ni ne vem kaj prostora. Pri karavanih se mi zdi je tega placa več. Opravljam veliko montaže računalnikov, in teh škatel je včasih veliko, + orodje ki je vseskozi prisotno.
Važna mi je tudi poraba... P206 HDI dejansko dela na zrak 4-5l / 100 km
smile-1.gif
to bo teško doseči.

Sobvencija bo spet v drugi polovici leta, o tem sem se pozanimal.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Jaz se vedno mislim, da montaz nimas vsak dan. Vsak dan imas kaksno vzdrzevanje. Za tistikrat, ko imas pa montaze, pa pac daj sedez ven.

Sam sem bil tudi zaposlen in imel "drzavno sluzbo" in le-to zamenjal za s.p. cca 5 let nazaj. Najprej pusti eno leto, da sploh vidis, kako ti laufa in kaj s.p. sploh pomeni. Lahko ti povem, da je dela s papirologijo vec, kot si predstavljas
smile-1.gif

Ampak ok
smile-1.gif
Sporoci, kaj bos uredil.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
mogoče octavio ali celo superb karavan ali pa scenica po možnosti grand.
žal pa 4 do 5 litrov bo nemogoče doseči. Boš pa če delaš kilometre, kilometrino lepo dal v strošek, tudi to bo nekaj
smile-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Peugeot partner tepee,citroen berlingo,fiat doblo... Drsna vrata so zakon,placa kolko ces... Pa obilo uspeha kot s.p.!

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
206ka gre v prodajo? Ker drugače ne razumem..odpiraš s.p. in že prvi dan razmišljaš o novem avtu, kaj ti ne živiš v Sloveniji?
grin1.gif

Kot so ti že rekli, časi so hudi, prve pol leta ne pričakuj, da si boš kakšen bencin v stroške dajal itd. Z avtom počakaj, ker se boš gotovo zakalkuliral.

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Dejstvo je da je bil nov - rabljen družinski avto že v planu, za letos. Sedaj rabim pač razmeram primernega.
Posel imam zagotovljen, tako da z tem si zaenkrat ne delam težav. Je pa tako da če rad delaš se najde delo tudi izven "foha"
smile-1.gif

Pač jaz nikoli nisem imel težav da ne bi videl dela, to je velikokrat težava pri nas....... Sedaj sem zašel z teme
smile-1.gif

Avto ne kupujem iz danes na jutri. Zbiram inf... Glede na nekaj nasvetov zgoraj bom 100 % počakal vsaj še 3-4 mesece da stvar steče, Stari mački že vejo
smile-1.gif

Diši mi malo višji rang avta (BMW Serija 318D ...2006+), samo mi je škoda € :D
P407 SW.. se mi zaenkrat zdi še naj naj varianta. Renault, Azija, USA ne iščem.
Bomo videli kaj bo čas prinesel
smile-1.gif

Hvala

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pri 407SW se da zadnje zice en dva tri podret v horizontalo, tudi sovoznikovega se da podret vodoravno.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik Wild pravi:
Glede na nekaj nasvetov zgoraj bom 100 % počakal vsaj še 3-4 mesece da stvar steče, Stari mački že vejo
smile-1.gif

Ti stari mački so stari 16 let...
lp

Nazadnje uredil moderator:

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
hehe... se skoraj strinjam
smile-1.gif

V glavnem Wild ti že veš kako in kaj si s financami. Če iščeš velikega karavana za malo manj denarja probaj s kako vectro karavan. Mislim, da so imele tudi 1.9 CDTI motorje s 100 KM. Ti bi znali biti "nepožrešni". Prtljažnik ma v osnovi 530 litrov in paše v tvoj cenovni okvir. Letnik 05-06 dobiš za okoli 7k EUR. Morda bi bio vredno razmislit tudi o mondeotu. Ta ima 540 litrov prostora, poraba med obema je tam-tam. Je pa ford nekoliko cenejši napram vectri. Ali pa 307SW. Največji prtljažni prostor - 594 litrov. Najcenejši od vseh treh.

Upam, da ti je kaj pomagalo
smile-1.gif

LP, pa sporoči kako napreduješ
wink-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Mimogrede: sem v enakem/podobnem fohu kot ti.

Ce ze res isces avto in ce ga res zelis kupiti, mogoce velja razmisliti o operativnem lizingu? Vzames rabljen avto na operativni lizing. Obrok ti gre v stroske, torej na denar, ki bi ga sicer vlozil v avto, v bistvu ne placas davkov ampak placujes "najemnino" z dobickom, ki ga ustvaris kot s.p.. S tem se ti zniza osnova za akontacijo dohodnine ...
wink-1.gif

Se pa poskusi s prodajalcem zmenit za predkupno pravico po preteku lizinga.

Kilometrina je sicer boljsi bingo kot op. leasing, vendar nekako moras priti do avta. Zato sem rekel, da bi jaz na tvojem mestu pocakal in poskusil sfurat s sedanjim avtom dokler gre.

Sporoci, kaj bos vzel - ce bos vzel:)

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
Vsekakor je temeljito za izračunat kaj se bolj splača ali lizing ali kilometrina. Je pa to odvisno od situacije posameznika.

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Evo avto smo nabavili.
Nabavil sem Peugeot Expert, isti avto ki ga vozim že 5 let, seveda sem ga čuval :D
Dobil sem ga po knjižni ceni (pol ceneje) in vem da je dober avto. Vse kar je sedaj, je otroški sedež ven in notr kadar imam sopotnika, kar mi gre hitro
smile-1.gif

206-ka je bila čisto premajhna + velikokrat brez polovico stvari na terenu in podiranje sedežev kar naprej, kar je bila ornk muka..

Za začetek bo.... Dđabe, dober in ustreza zahtevam
smile-1.gif

Biznis laufa, sedaj mora samo še denar začet pritekat
nahrung002.gif

p.s. Družinski avto bo pač malo počakal
smile-1.gif

Hvala vsem

Lep pozdrav

Nazadnje urejeno: