Dražitve hrane

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Glede na drastične dražitve hrane v bližnji preteklosti in nove napovedane v prihodnosti. Ali kupujete manj hrane? Ste zreducirali porabo hrane na bolj nujno? Spremenili prehranjevalne navade (npr. če se je nekaj zelo podražilo ali jeste tega manj oz. ste nadomestili s cenejšim živilom...)? itd.

p.s.: tema ni namenjena o krivcu ampak o tem koliko prilagajate porabo hrane njeni ceni.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Prilagodili smo se tako, da 90% hrane kupimo v Hofru, ostalih 10% pa izdelke iz akcij po drugih trgovinah. Včasih smo reklamne letake metali stran, zdaj jih prelistamo in si označimo kaj se tisti dan/teden splača kje kupit.

Pa vedno z listkom v trgovino in striktno nakupovanje po njem.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
men se zdi, da zdej včasih še več zapravim
grin1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Prilagodili smo se tako, da 90% hrane kupimo v Hofru, ostalih 10% pa izdelke iz akcij po drugih trgovinah. Včasih smo reklamne letake metali stran, zdaj jih prelistamo in si označimo kaj se tisti dan/teden splača kje kupit.
Podoben sistem tudi pri nas laufa samo s to razliko, da si ne označujemo izdelkov na letakih.

Susto

Pripravnik
24. sep 2007
108
0
16
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
dejansko sem začel jesti zunaj - sej je isto drago, pa vsaj na času prišparam.
smile-1.gif

doma imam v hladilniku le kak koluček salame za rezervo in kak kos kruha ...

kaj pa ješ zunaj?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Zato pa si tak kot zobotrebec.
evil.gif

on: Pri meni ni razlike v porabi hrane. Itak pa jaz jem da živim in ne obratno. Hrana mi ni prioriteta in nisem zahteven jedec.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
sam kvaliteta hrane zunaj in kuhane doma ni ista..sploh če imaš doma odraščajočega otroka..

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
men se zdi, da zdej včasih še več zapravim
grin1.gif

Torej glede na spremembo prehrane lahko utemeljeno pričakujemo manjši odsek tvojega zadka?
grin1.gif

Aja, bojim se, da je polje zdrave, bio, nešpricane in domače prehrane ter podobno veliko območje za nategovanje ljudi, ki jim recimo prodajo nešpricano, nepesticidno itd, hrano, ki to ni, cena je pa seveda zelo visoka...

No, meni k sreči pri prehrnai zaenkrat še ni treba varčevati, vsled trenunih okoliščin pa se prehranjujem dokaj nezdravo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Auuuu, tle si pa v temo brcnu. Dolenjci pa že nismo skopuhi.
ne-ne-1.gif
In kot zglda so tudi cigani pogruntali, da ima stardec v zidanci samo dobre in domače klobase, pršut, slanino, salame itd....Niso nič pustili. Še celo sekundno lepilo, ki sem ga imel v hladilniku shranjenega so ukradli. Pa ni bil domač. Najbrž se jim je na prste prijel.