dranažne cevi

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Sem trenutno v fazi izkopa , nameščanju hidroizolacije in postavitve jaškov za meteorno vodo. Hkrati bi namestil še dranažne cevi.

Zanima me, ali pride filc okrog in okrog cevi ali samo z vrha.
Zasipal bom z "rizlom 15/30". Ali mora bti rizl "okrogli kamenčki" ali je lahko tudi lomljen,oster

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
filc se ovije okoli.
rizl je važno, d ane poškoduje izolacije in cevi. manj ko je ostre bolje je, vsaj tisti prvih nekaj cm okoli cevi.

prava drenaža se dela tako, da se iz betona naredi 'soteska' v katero gre cev, a to verjetno ne boš delal.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Če daješ rizl je itak bolje da ne oviješ cevi, ampak ovije zasuto cev, če me zastopiš. Filc daš čez rizl, da preprečiš vstop zemlje ali blata v rizl in potem v cev. Če oviješ samo cev, bo v par letih iz rizla nastala ena mešanca z zemljo, ki ne bo dobro prevajala vode.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Luknjo v katero bos vstavil drenazno cev (betonsko fi 1m) oblozi z filcom, vstavi cev, nasuj rizlo in nato se das filc povrh in ni sans da se rizla pomesa z zemljo.
Za rizlo je naceloma vseeno, priporocljiva je cim vecja granulacija npr 32-62 ali vec.

Btw v mengesu imajo trenutno razprodajo filca in sicer tistih nestandardnih kosov, tako da lahkon ajceneje kupis tam
wink-1.gif

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Luknjo v katero bos vstavil drenazno cev (betonsko fi 1m) oblozi z filcom, vstavi cev, nasuj rizlo in nato se das filc povrh in ni sans da se rizla pomesa z zemljo.
Za rizlo je naceloma vseeno, priporocljiva je cim vecja granulacija npr 32-62 ali vec.

Btw v mengesu imajo trenutno razprodajo filca in sicer tistih nestandardnih kosov, tako da lahkon ajceneje kupis tam
wink-1.gif

Po mojem on misli uporabiti PVC drenažne cevi manjših premerov ampak postopek, ki si ga napisal se mi zdi kar ok in predvsem logičen.
smile-1.gif

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
dranažna cev je fi 12cm (rumena z luknjicami). Zasujem z rizlom 15-30 cca pol metra nad cev. položim čez filc nato pa lahko zasujem z zemljo ali peskom. Pomoje da bo tko ok.

LP

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Če imaš precej vode, oz se bojiš zamakanja, ti priporočam, da vzameš črne cevi, ki so v spodnji tretjini zaprte. Pod rumenimi, pa ovezno betonsko posteljico oz. kot je softi omenil korito, drugače ne boš veliko napravil, ker ti bo zgoraj teklo noter in spodaj ven.