draginja!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
o.k. upam, da povem zadnjic!

v sloveniji znate samo jamrati po forumih! pa stavkat eno soboto z zvizganjem, kot da gre za maturantski sprevod
bonk.gif

bodite face pa se enkrat zgledujte po franciji, madzarski.. tam se res stavka, ustavi mesto, razbija parlament, tepe poslance itd.. šele to zaleže! dokler boste kot otroci iz toplega naslonjaca jokali kako je zivljenje nepravicno se vam bodo vsi smejali v obraz!

stupid-1.gif

grin1.gif
ne leti na nikogar osebno

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Hm, moral bi napisati znamo, bodimo face, dokler bomo, se nam bodo, .... zakaj si ti izjema?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
s ponedeljkom al pa s prvim, ne vem točno, gre še elekrtrika gor... vse gre res gor... sam plače ostajajo iste... oz. nekaterim še te padajo...

bo res treba rausvajs naredit...

je pa res - ena sobota jih je res prestrašila...
tongue-1.gif
mal jih en teden takole opozarjajmo, pa bomo videli, kaj bo...

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Pojdite v službo, ne delat, tam se vsedite pa čakajtze, da mine delovni dan, ne da bi karkoli storili,
ampak to bi morala narediti vsi , komplet Slovenija,
če ne bi zaleglo prvič, postopek ponavljati, dokler ne bi dosegli kar nam pripada.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
ksz

Vsi znajo/znate samo jambrat...
Če niste zadovoljni s cifro, s katero vas je ovrednotil delodajalec, pa pojdite na svoje, odprite neko gospodarsko družbo ali s.p. in ponujajte svoje storitve ali izdelke po taki ceni, kot mislite, da je vredno vaše delo ali izdelek...
smirk-1.gif

Ko se boste malo razvili, kar ne bo problem, saj ste veliko več vredni, kot vas plačujejo in se vam bo kapital kopičil, lahko tudi vzamete v službo uboge delavce s prenizkimi plačami in jim pošteno plačujete...
smirk-1.gif

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Pa v službo tudi ne vem, če vas je kdo silil, ampak ste se sami prijavili na razpis, bili seznanjeni s pogoji in če ste vse to sprejeli, ne vem zakaj bi sedaj stavkali, razbijali in ne vem kaj... če vam ni več dovolj zamenjajte službo, oz. naredite tako, kot piše v mojem prejšnjem postu... če pa se vam zdi, da so kršene vaše pravice, pogodba o zaposlitvi, ali da se delodajalec ne drži dogovora, ki sta ga sklenila ob začetku dela, pa se obrnite na temu namenjene inštitucije...
smirk-1.gif

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
glejte kak se to dela: moja cimra je s finske. Njena mama in od brata punca sta bolniški sestri. Z vlado so se nevem kak dolgo pogajali, da bi jim dvignili plače, ker so že 25 let iste - po plačilu vseh davkov dobijo kr nekaj manj kot 2000€ na mesec, in če pomislimo kake cene ma finska, to sploh ni dosti.. borijo se pa za dvig plač 25%, ne pa enih par procentekov kot se to tu dogaja.. mislim.. včasih se pr nas kregajo za pol procenta..

okej.. po nevem kolko mescih se z vlado še vedno ni dalo nič zmenit, oni so trdili da morajo občine (al kaj pač majo) najti keš za njhovo povišico, občine pa nimajo. in kaj je naredlo 12.000 bolniških sester po celi finski - delodajalcem so lepo dale odpoved za delovno mesto, ki je vsem začel veljat v začetku prejšnega tedna, tega tedna, ne vem točno morm vprašat.. in se lahko delodajalci lepo jebejo.. če hočejo met sestre nazaj, bojo mogli pač plače dvignt.. kr ena bolnica nemore delovat, če od 800 sester da odpoved 550, (približne cifre - gre se za bolnico v Tamperah, če hoče kdo iskat mogoče)..
iščejo nove službe v drugem fohu.. as simple as that..

je pa res, da je po hitrem postopku vlada sprejela zakon, ki zapoveduje bolniškim sestram, da tudi če niso zaposlene, in jih pokličejo morajo v službo - ko vojska.. ta vpoklic se ji mora izročiti osebno, in sestre so se na zadnjih par dni službe zmenle, da nebojo nosle na delovnem mestu tablic z imenom, in ne bodo sprejemale pošte. pol pa jih na iščejo.. majo zaj malo frko, pa selijo bolnike v sosedne države okoli, sam pač.. če se hoče nekaj dosežt se gre na nož.. ne štrajk, odstop..

to pa pr nas pomoje niti pomotoma nebi delovalo, kr se vsi držijo svoje službe ko pijani plota..

zaključna misel: tudi v severni evropi ni vse tak kot bi moglo bit.. se mi pa zdi čudno, da ni blo v medijih nič omenjeno, ko se že vsaki štrajk vlači po cajtngih.. aja to ni bil štrajk
grin1.gif

bom jo danes še malo povprašala pa kako podrobnost dodala..

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik medvedka pravi:
glejte kak se to dela: moja cimra je s finske. Njena mama in od brata punca sta bolniški sestri. Z vlado so se nevem kak dolgo pogajali, da bi jim dvignili plače, ker so že 25 let iste - po plačilu vseh davkov dobijo kr nekaj manj kot 2000€ na mesec, in če pomislimo kake cene ma finska, to sploh ni dosti.. borijo se pa za dvig plač 25%, ne pa enih par procentekov kot se to tu dogaja.. mislim.. včasih se pr nas kregajo za pol procenta..

okej.. po nevem kolko mescih se z vlado še vedno ni dalo nič zmenit, oni so trdili da morajo občine (al kaj pač majo) najti keš za njhovo povišico, občine pa nimajo. in kaj je naredlo 12.000 bolniških sester po celi finski - delodajalcem so lepo dale odpoved za delovno mesto, ki je vsem začel veljat v začetku prejšnega tedna, tega tedna, ne vem točno morm vprašat.. in se lahko delodajalci lepo jebejo.. če hočejo met sestre nazaj, bojo mogli pač plače dvignt.. kr ena bolnica nemore delovat, če od 800 sester da odpoved 550, (približne cifre - gre se za bolnico v Tamperah, če hoče kdo iskat mogoče)..
iščejo nove službe v drugem fohu.. as simple as that..

je pa res, da je po hitrem postopku vlada sprejela zakon, ki zapoveduje bolniškim sestram, da tudi če niso zaposlene, in jih pokličejo morajo v službo - ko vojska.. ta vpoklic se ji mora izročiti osebno, in sestre so se na zadnjih par dni službe zmenle, da nebojo nosle na delovnem mestu tablic z imenom, in ne bodo sprejemale pošte. pol pa jih na iščejo.. majo zaj malo frko, pa selijo bolnike v sosedne države okoli, sam pač.. če se hoče nekaj dosežt se gre na nož.. ne štrajk, odstop..

to pa pr nas pomoje niti pomotoma nebi delovalo, kr se vsi držijo svoje službe ko pijani plota..

zaključna misel: tudi v severni evropi ni vse tak kot bi moglo bit.. se mi pa zdi čudno, da ni blo v medijih nič omenjeno, ko se že vsaki štrajk vlači po cajtngih.. aja to ni bil štrajk
grin1.gif

bom jo danes še malo povprašala pa kako podrobnost dodala..
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
ksz

Vsi znajo/znate samo jambrat...
Če niste zadovoljni s cifro, s katero vas je ovrednotil delodajalec, pa pojdite na svoje, odprite neko gospodarsko družbo ali s.p. in ponujajte svoje storitve ali izdelke po taki ceni, kot mislite, da je vredno vaše delo ali izdelek...
smirk-1.gif

Ko se boste malo razvili, kar ne bo problem, saj ste veliko več vredni, kot vas plačujejo in se vam bo kapital kopičil, lahko tudi vzamete v službo uboge delavce s prenizkimi plačami in jim pošteno plačujete...
smirk-1.gif
zmaga.gif
Z enim stavkom....nimamo jajc

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
kakorkoli, 100 ljudi ne more nič naret.. mogoče 100 ljudi v firmi z 150 ljudmi.. vsak si za sebe misli, jaz nebom, kr oni ziher tudi nebo pol pa jaz najebem..

ma nevem..

ampak ko mi je cimra to razlagala, sem si mislla: omg, kaj so naredle???? dale odpoved?? so zmešane?? sam pol malo pomisliš.. s štrajkom pravzaprav ne dosežeš nič.. morš dejansko odit v čimvečjem številu da te začnejo cenit..

predstavlaj si, da od 10.000 blagajničark v merktorjih po slo (nimam pojma kolko jih je, pač eno cifro sem si zmislla), 8000 da odpoved na isti dan.. delodajalec pač ma 1 mesec možnosti da zvišaplače al pa adijo.. kak bojo te vsi merkatori furali brez več ko tričetrt blagajničark.. saj folk ni neumen da bo stal v merkator hipercentru v vrsti za 1 blagajno.. lahko zaprejo trgovine.. pomoje bi ble brez dela mogoče en teden, več pa ne.. še na nikoga se ne more direktor vsajat da nima delovne sile..

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
8.000 (od 10.000) hkrati jih ne bo šlo nikamor, saj jih ni toliko tako neodgovornih, da bi brez zagotovljene druge sluužbe izgubile še tisto bedno plačo, ki jo prejemajo, dale odpoved, bile brez pravic na zavodu in na čisti nuli... tiste pa, ki bi šle, ali pa si našle drugo službo, pa imajo dolčen odpovedni rok in v tem času bi si merkator našel nove...
smirk-1.gif

Sploh pa kot sem rekel... če mislijo, da so premalo cenjene, naj se združijo, ustanovijo neko g. družbo in ponudijo svoje storitve merkatorju za ceno, kot si jo bodo določile same...

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
glej ne razumeš kaj sem hotla povedat.. ne da so neodgovorne, ampak ko se združijo majo moč.. v enem tednu bojo nazaj z višjo plačo.. al pa niti nehat nebojo rable.. kr tak mimogrede ne dobiš 8000 delavcev.. sam se more vedet zakaj dajejo odpoved, pa kake zahteve majo..

glej tam je v celi državi dalo naenkrat odpoved 12000 ljudi pa vrjamem da jih večina ni mela zagtovljene sužbe.. zdaj pa majo pa bolnice kaos.. kr si niso dali rečt, da bojo to res naredli, če ne najdejo nekega skupnega jezika.. sestre so mele en mesec odpovednega roka, ampak so dale na isti dan odpoved in nehale delat na isti dan.. pač.. odpovedi vložene, zdaj pa se pogajajmo, če bo ok, bomo preklicali.. razumeš kaj mislim..

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
ksz

Kaj bi bilo, če ne bi bilo več blagajničark?

Tiste, ki so napredovale v karkoli bi potegnili nazaj na blagajne, prodajalke s šnel kurzom postavili na kase, za zlaganje in ostala mala posla bi pa študente zaposlili. Itak jih je pol trgovin, vsaj večjih.

Ne pozabite, da je tu Balkan. V polnem in dobesednem smislu.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Oh ja, že dolgo mislim, da smo pičke in se ne znamo pogajat. Če hočeš dvig plač 5%, zahtevaš 10%.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Pa v službo tudi ne vem, če vas je kdo silil, ampak ste se sami prijavili na razpis, bili seznanjeni s pogoji in če ste vse to sprejeli, ne vem zakaj bi sedaj stavkali, razbijali in ne vem kaj...
Silil me ni nihče, s pogoji sem bil seznanjen. Zakaj bi stavkal, razbijal? Ja zato, ker če gredo cene samo navzgor se vedno težje živi. Zelo bi bil vesel če bi se povprečje plač srednjega in nižjega delavskega razreda dvignilo vsaj do te mere, da se lahko primerjemo z večino zahodno - evropskih držav (zakaj s temi?, zato ker vedno govorimo, da ne spadamo pod balkan....vendar vsi dobro vemo da v tem trenutku delujemo prav po balkansko)

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Razumem, kaj si hotla povedat ampak:

1. 80% blagajničark na enkrat se ne bo odločilo za odpoved, saj so že tako na dnu in ne rabijo nule 15. v mesecu... mogoče za štrajk... in ne me razumet narobe, v tem primeru jim tudi sam želim povečanje plač in izboljšanje del. pogojev...

2. Ne morejo oditi kar naenkrat, imajo odpovedni rok... res da bi jih bilo težko nadomestiti, pa vendar ni to čez noč...

pe ne primerjat izobražene, čeprav mogoče le srednješolsko, medicinske sestre in blagajničarke, ki jo lahko nadomesti vsaka študentka, ali pa se dela nauči vsaka teta brez osnovne šole...
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Spadamo pod balkan in vedno bomo
grin1.gif

Pa kot sem že rekel, če si prepričan, da si vreden več, daj odpoved in najdi drugo službo, ali pa odpri firmo in svoje storitve ponujaj po ceni, ki si jo boš sam določil...
smirk-1.gif

p.s. pa hvala za zvezdico, kdorkoli je že bil...
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
sej ni fora več vreden manj vreden.....men je glupo samo to, da se VSE DRAŽI plače so pa VEDNO ISTE in vedno se primerjamo z EU a v bistvu se lahko mirne duše primerjamo z malo bolj "razvitimi" mesti v Bosni (vsaj po razmerju plača, cena hrane, pijače, itd...)...štekaš?