Draga najmniška stanovanja

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Za 150-200 € dobiš v Ljubljani sobo s še parimi študenti!

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Le kako si naj en delavec privošči tako stanovanje, najemnina kar 400 evrov...ma pomoje ima vsako stanovanje še kakšno kilo zlata nekej skritga.
http://www.nepremicnine.net/ne...imageField.y=14

Kje so najemnine po 100-150-max.200 evrov.?

OFF:
Sej mi nekaj napisal groznega, ampak se bojim da portale zlasti forume berejo tudi kiflci.

Žal ne v Sloveniji.

Govorim o najemnini med 150 in 200 EUR.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
A nisi tega že obdelal ene 2 tedna nazaj?

PS: Kam si zbrisal tisti post pri dedovanju in zaščiti?
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Zakaj ga pa ne kupiš? Pa ti ne bo treba nič plačevati za najemnino.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Koega ima še eno prosto... za 200, pa sem ti jo hotu uturit
wink-1.gif
.

Resno: meni se tudi zdijo pretirane cene a kaj čmo. Žal mi je bilo le, da nisem svojega stanovanja v pravem trenutku prodal (sem predolgo čakal kdaj bo pravi trenutek) in bi lahko sedaj z malo doplačila kupil kako sobico več.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Najemnine so pri nas v bistvu prav nesramno nizke. Na tak način se lastniku nakup nepremičnine nikdar ne povrne. Sicer pa pri nas ni problema dobit najemniškega stanovanja za 200€. Seveda ne v LJ, ampak revež si nima kaj želet življenja v LJ, če si tega ne more privoščit. Jaz imam svoje stanovanje, ampak valjda ne v LJ, ker si ga ne morem privoščit. Sem se pač preselil in se vozim 55km daleč v službo. To povprečnemu "revežu", ki si ne more privoščit 400€ za najemnino ni niti približno doumljivo. Taki rabijo službo in stanovanje tam, kjer so se ravno odkotalili.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
brgo, ja itak 300€ najemnina, 500 pa plača. Ki so ti še ostali stroški ??? Očitno si eden tistih, ki se te najemnina ne tiče, ali pa si podedoval gajbo. Najemnine zagotovo ne plačuješ.

Tistega o nakupu pa raje ne bom komentiral...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.565
1.090
113
Titograd
Najemnine nizke? Kje že? Morda v Prekmurju ali kje drugje "bogu iza nogu"? Ker v bližini nekih mest smo v evropi zagotovo med dražjimi. Plače seveda temu trendu ne sledijo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Brgo kje ti živiš mogoče v Davči? jaz sem tudi iz 55 km od Ljubljane pa tudi tam stanovanja niso prav nič poceni

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
brgo, ja itak 300€ najemnina, 500 pa plača. Ki so ti še ostali stroški ??? Očitno si eden tistih, ki se te najemnina ne tiče, ali pa si podedoval gajbo. Najemnine zagotovo ne plačuješ.

Preračunaj si, koliko najemnin je potrebnih, da se poplača cena stanovanja ... za 20 let najemnin, na oko. In vmes je treba stanovanje prenovit. Po domače: invsticija v stanovanje, da ga potem daš v nejem, se ne izplača ...
Bi rekel, da so problem cene stanovanj, najemnine so le posledica. In je logično, da so visoke.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Stanovanja so draga ker je velik študentov (v LJ). Če vzameš ven vse študente bi bilo 90% stanovanj praznih. Ampak tudi študentov bo zaradi slabega prirastka vedno manj, pol bo pa veselo. Zato pa tudi ne uvedejo šolnin za redne študije, od študentov živi v LJ dosti ljudi, tako lastnikov stanovanj, kot podjetnikov in veliko restavracij in lokalov.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Preračunaj si, koliko najemnin je potrebnih, da se poplača cena stanovanja ... za 20 let najemnin, na oko. In vmes je treba stanovanje prenovit. Po domače: invsticija v stanovanje, da ga potem daš v nejem, se ne izplača ...
Bi rekel, da so problem cene stanovanj, najemnine so le posledica. In je logično, da so visoke.

Pozabil si, da ti ostane stanovanje. Če ga kupiš v pravem cajtu, se vrednost tega še poveča.

+ najemnine seveda.

PS: Pritoževati se, da je težko zaslužit, če kupiš stanovanje in ga dat v najem je absolutno bizarno. Ko bi vsaj jaz imel takšne probleme v življenju.
bonk.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:

Najemnina se me res ne tiče, podedoval tudi nisem, plačujem pa kredit za stanovanje. Ampak bistvo je, da sem se zato, da sem lahko sploh razmišljal o tem pač moral spokat iz LJ. Je to težko dojemat? V službo se pa vozim v LJ. Kjer živim (Trebnje) so tudi najemnine nižje. Do letos, ko sem šel na svoje, sem plačeval 270€ najemnine za 2.5 sobno stanovanje. Enemu s 500€ plače ne pade na pamet, da bi se sploh kam vozil ali preselil na cenejšo lokacijo. Najlažje je jamrat.

Še to, glede na cene nepremičnin in višine najemnin se lastniku stanovanje ne povrne niti v 30 letih. Brez upoštevanja sprotnih stroškov, izgube vrednosti itd.