Download posodobitev za Windows XP

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Imam vse tri Service Pack-e. Se da kje download-at še ostale novejše posodobitve?
Bi si rad naredil kopijo, preden ugasne podpora.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Mislim da bo windows update še vseeno deloval določen čas, pač novih posodobitev več ne bo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Vseeno bi raje v obliki datotek imel pri sebi. Je lažje, kot vsakič čakat Windows Update, da najde, naloži, itd.
Če bi bilo pa vse v enem paketu (da bi instaliral kot servisni paket) bi bilo pa že skoraj predobro
smile-1.gif
.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V piratskem zalivu poiščeš Win XP s čim novejšim datumom vsebovanih popravkov. Zdaj aprila bo sigurno kakšna ''finalna'' verzija naložena.

Recimo: Windows XP Professional Pre SP4 x86 Integrated March 2014

''added updates (11.3.2014), IE8, Adobe Flash Player, .NET Framework 3.0, 3.5, 4, Silverlight, PowerShell, BitLocker, Image Mastering API, MSXML 4.0, Chipset and SATA drivers.''

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Ja, to bi bila opcija. Ampak imam eno fobijo pred temi zadevami od kar sem moral en računalnik ''reševat'', ki je bil nameščen iz take slike: namreč gor je bilo nešteto virusov, ko sem jih odstranil pa seveda ni več deloval. Tako da je bil potreben fresh install. In kar je bila 5 minutna naloga čiščenja virusov se je spremenilo v nekajurni fresh install.
Bi še vedno kar exe file iz preverjenega vira.
A ni tako, da si lahko potegnil dol posamezne patch-e za instalacijo na večih računalnikih in potem preko serverja v AD-ju namestil zadeve po klientih? No, tisti exe-ji bi mi fajn prišli.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potegneš instalacijo dol in jo daš preskenirat z večimi antivirusi, ampak brez skrbi, da verzija, ki sem ti jo napisal, ne vsebuje virusov.

Če si res paranoičen pa spustiš skozi z nameščenim AV, z MBAM, online AV (NOD32, F-Secure...) in ni šanse, da ti kaj spregledajo - samo odpakiraj iso datoteko pred pregledom.

Drugače pa lahko še vedno potegneš dol posamezne posodobitve, ampak niso vse za tvoj sistem in jih boš moral od SP3 dalje potegnit dol en mali milijon, vsaka ti čast, če se ti bo dalo potem vsako zaganjat in instalirat...

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Sem si še enkrat pogledal tvoj predlog in malo pobrskal po netu. Očitno je to res to. Bom prej še antivirus spustil čez, ampak očitno je to prava zadeva. Hvala, da si mi prišparal čas s pripravo integriranega inštalacijskega CD-ja. Language pack bom pa potem že čez spravil.
Še dve vprašanji:
- a so bili zadnji update-i 11.3?
- na ta image prime potem veljavna serijska številka?
nahrung002.gif

@Popotnik: točno z Nlite-om sem potem hotel narediti CD install z integriranimi vsemi update-i.

PS: Obstaja kaj podobnega za Windows 7?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Jaz imam XP-je z veljavno serijsko številko in sem si že pred leti z nLite programom ustvaril CD z integriranimi SP2 in SP3 in si shranil na PC-ju. Do sedaj sem si enkrat na leto ustvaril CD z XP, SP3 in zadnjimi posodobitvami. Sedaj si bom tako napravil še zadnji CD ali DVD (odvisno od velikosti) z zadnjimi posodobitvami. Serijsko številko lahko vključiš v paket.
Je pa res, da imaš s kompletno pripravo kar veliko dela. Pri instalaciji pa si prihraniš kar veliko časa.
Če večkrat opravljaš instalacijo XP-jev, se ti obrestuje priprava takega instalacijskega DVD-ja. Imaš vsaj preverjene XP-je in tudi brez balasta, ki ga vsebujejo torent variante.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Še dve vprašanji:
- a so bili zadnji update-i 11.3?

Zadnji bodo predvidoma ta torek ravno na zadnji dan (Patch Tuesday - datum ni bil izbran naključno). Lahko ti po tem datumu dam link do 'končne' verzije XP, ki bo 99.9% brez nesnage.

Prejšnji Patch Tuesday je bil 11.3., zato tak datum.

Na PS: Ja, tudi za 7, 8 in Visto.