Downgrade GPSmap 62s

pidalc

Zelenc'
25. apr 2008
18
0
1
V zadnjih dveh verzijah FW-ja mi ne dela več izračun vpadnega kota (treneutno), računa samo vpadni kot do cilja.
jezen.gif

Na ime spletne strani sem našel stari FW v gcd obliki. Ali se komu sanja, kako ga spravit v mašinco?

Hvala v naprej!
LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Skopiraš ga v mapo Garmin na napravi, mislim da ima enako kot ostali pohodniški.

Potem pa naprava vpraša, če želiš namestiti starejšo verzijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, tako je kot sem rekel.

Using gcd files you can force your unit to upgrade or downgrade to a specific version if necessary. The instructions to perform a gcd based upgrade are as follows:

•Use the links above under "Software Version" to download the gcd file for the version you want to use
•Change the name of the file you just download to gupdate.gcd
•Attach the GPSMAP to your computer and verify that it is in USB Mass storage mode
•Copy gupdate.gcd to [GPSMAP drive]:\Garmin\gupdate.gcd
•Restart the GPSMAP

http://garmingpsmap.wikispaces.com/Versions

pidalc

Zelenc'
25. apr 2008
18
0
1
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Skopiraš ga v mapo Garmin na napravi, mislim da ima enako kot ostali pohodniški.

Potem pa naprava vpraša, če želiš namestiti starejšo verzijo.

Ne dela, žal...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
zadnji dve verziji FW imata tudi grdo lastnost,
da ob zagonu aparata, shranita zadnjo pozicijo, kot prvo točko tracka.
Če se je naprava od zadnjega vklopa premaknila, so napačni vsi podatki v inštrumentni plošči
frown-1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
To shranjuje zato, da imaš ob vklopu takoj povezavo z sateliti. Če si opazil, so sateliti povezani še preden se vse naloži na zaslon ob ponovnem zagonu. Jaz itak vedno počistim pot, če potem potrebujem GPX zapis za arhiv.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Starejši FW nimajo tega problema.
ne-ne-1.gif

GPS sprejemnik uporabljaš v MB, ugasneš. Greš v LJ, prižgeš napravo.
Prvo točko s časom prižiga zabeleži s koordinatami MB in potem, ko najde satelite je druga točka v LJ,
In potem v potovalnem računalniku upošteva tudi 100km v parih sekundah. Seveda je vse narobe.
bonk.gif

Manjka preprost if stavek: dokler ni signala, ne logiraj.
smirk-1.gif