Dovoljenja za ''uporabo'' ceste

sad

Guru
24. avg 2007
21.277
9.905
113
Zanima me katera dovoljenja je potrebno pridobiti, če hočeš izvest neko prireditev na cesti. Recimo, da gre za sprevod poroke po cesti ali pa srečanje kluba ljubiteljev Hyundai vozil
evil.gif
? V praksi itak tega nihče ne prijavlja, ampak zanima me, kaj je zakonsko zahtevano.
A se to prijavi na policijo, občini, morda celo kakšni državni instituciji?

sad

Guru
24. avg 2007
21.277
9.905
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zihr na policiji in direkciji za ceste...
Direkcija za ceste je tudi, če gre za lokalno cesto?

Kje lahko vidim, katere so regionalne, lokalne ceste?

sad

Guru
24. avg 2007
21.277
9.905
113
U, jeb.a tole. Torej tudi, če je zgolj 20 recimo članov kluba, kateri se vozijo po cesti, bi moral tole izpolnit... Khm...
Zgolj še podvprašanje, če imaš slučajno kaj izkušenj s tem: a je javna prireditev tudi, če gre zgolj za zaprto prireditev z omejenim št. oseb, kot omenjeno recimo 20 ljudi. Torej nekdo nepovabljen in nevčlanjen se ne more pridružit tej prireditvi. Ker recimo tudi pri poroki nisem mislil, da bo zadeva potekala na cesti, ampak zgolj na skupen sprevod po cesti. Torej se gre zgolj za vožnjo in ne dejansko prireditev, katera potem poteka v privat prostoru (torej druženje).

Hvala za link.
nahrung002.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
sam izvajam prireditev, kjer se kordon motorjev organizirano pelje po cesti. vedno vozimo po CPP-ju, nimamo nikakršnih zapor, zato ne rabimo ničesar. to povemo tudi policiji ko oddajamo vlogo, zato ni nobenih problemov.

nasvet: bodite praktični, ne pa bolj papeški od papeža...

sad

Guru
24. avg 2007
21.277
9.905
113
Citat:
Uporabnik elo pravi:
sam izvajam prireditev, kjer se kordon motorjev organizirano pelje po cesti. vedno vozimo po CPP-ju, nimamo nikakršnih zapor, zato ne rabimo ničesar. to povemo tudi policiji ko oddajamo vlogo, zato ni nobenih problemov.

nasvet: bodite praktični, ne pa bolj papeški od papeža...
Odlično, točno nekaj takega sem imel v mislih
cheer.gif
. A potem prijaviš zadevo formalno ali zgolj greš do policije in jim to osebno poveš? Tudi mi ne rabimo ničesar in nikoli nas ni več kot 20, običajno tam okrog 10.

Glede bolj papeški od papeža: žal v pristni slovenski maniri zavist udarja ven in sem prepričan (ker bi zadeva večkrat v letu bila aktualna), da bi slej kot prej nabasali na prijavo zavistnežev. In bi rad, da je vse po regelcih, da ne bom imel kakšnih težav na tej podlagi.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Točno tako, stopiš na PP iz tistega kraja in se zmeniš, misliš, da je njim do pisanja papirjev brez veze. Če boš z dvajsetimi mandeljci probal blokirati Celovško, boš rabil goro papirja, da ti bodo na koncu zavrnili, če pa gre za neobremenjeno cesto, ti bo policaj rekel, da se lepo obnašajte in ne ga srat, pa prej pokličite, da pride zijala prodajat in kakšnega nerodneža pobarat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.277
9.905
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Točno tako, stopiš na PP iz tistega kraja in se zmeniš, misliš, da je njim do pisanja papirjev brez veze. Če boš z dvajsetimi mandeljci probal blokirati Celovško, boš rabil goro papirja, da ti bodo na koncu zavrnili, če pa gre za neobremenjeno cesto, ti bo policaj rekel, da se lepo obnašajte in ne ga srat, pa prej pokličite, da pride zijala prodajat in kakšnega nerodneža pobarat.
Hvala
nahrung002.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
zadevo seveda uradno prijavim pri policiji, jim pa ob oddaji vloge ustno podam informacijo o vožnji. in poudarim to o CPP-ju... dvakrat
smile-1.gif

uradna prijava mora biti ravno zaradi tega, kar si napisal. ti le nudi neko pravno varnost.

predlagam tudi to, da nekje na vabilo zapišeš, da je udeležba na lastno odgovornost. verjemi, znaš si privarčevati prenekateri siv las...

srečno

sad

Guru
24. avg 2007
21.277
9.905
113
Citat:
Uporabnik elo pravi:
zadevo seveda uradno prijavim pri policiji, jim pa ob oddaji vloge ustno podam informacijo o vožnji. in poudarim to o CPP-ju... dvakrat
smile-1.gif

uradna prijava mora biti ravno zaradi tega, kar si napisal. ti le nudi neko pravno varnost.
V prijavi so neka dovoljenja navedena. A to kaj podaš zraven? O varovanju prireditve, itd.? Ali zgolj pustiš prazno tam? Obvestiš lokalno skupnost, da se bo nekaj dogajalo? A potem dejansko daš zahtevek za dovoljenje ali zgolj prijaviš dogodek? V prvem primeru verjetno še skeširaš tistih 22 EUR.
Citat:
predlagam tudi to, da nekje na vabilo zapišeš, da je udeležba na lastno odgovornost. verjemi, znaš si privarčevati prenekateri siv las...
Sem že razmišljal o tem in vsak udeleženec bo podpisal izjavo o udeležbi na lastno odgovornost. Sicer se pač ne bo udeležil
grin1.gif
.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
za lokalno skupnost napišem dopis, kjer samo navedem ime prireditve, datum, trajanje ter opis v treh alineah v smislu zbor, dogajanje, zaključek.
nesem na lokalno skupnost, kjer mi na kopijo na vložišču oddajo pečat sprejeto in to je to kar priložim prijavi, katero jaz vedno oddjam na pristojno policijsko postajo.

priloga je tudi soglasje lastnika prireditvenega prostora... kdo je to je odvisno od primera do primera. soglasodajalec sem bil kot lastnik prostora sam, včasih občine, potem spet nekdo drug,... pač, odvisno od primera do primera...

kot redarji nastopajo ali udeleženci ali zunanji redarji. v primeru zunanjih redarjev smo priložili pogodbo, vendar v tvojem primeru to ne pride v poštev, zaradi premalega števila udeležencev.

ne plačam ničesar, vsaj do sedaj nisem nikoli...

nikoli ne dajem kot prošnjo za dovolitev, vedno samo kot prijava prireditve.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
no, sej se že vse zvedel.
S prireditvami so lahko težave, če pride do kakšnih izgredov. Recimo, pretep... Če imate kakšen klub in da se zraven povabljenih še kdo sam povabi, raje zadevšno prijavite na PP.... pa še če imate kakpno musko.... izd.
Za zaporo ceste moraš imeti res goro papirjev.... če se po cesti samo zapeljete par sto metrov in s tem nikogar ne ovirate / blokirate mislim da ni težav. Če bi do česa neprijetnega prišlo (recimo trk) imaš že težave, še posebej če je kakšen udeleženec, ki ni v vaši klapi. Kot so ti že povedali.... edina prava info je na PP. Te bodo mal izprašal, svetoval, povedal.... pa mogoče še kakšno patruljo poslal, da stvar malo nadgleduje glede prometa. (že če se samo pojavijo, je lažje za tebe kot organizatorja)