Dostopanje do bančnih izpiskov po zaprtju računa

uporabnik2022

Pripravnik
5. jan 2022
80
27
18
Ali kdo ve, ali je na kakšen način možno dostopati do bančnih izpiskov po zaprtju računa? Ali kje banke to hranijo?

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Seveda, obrneš se na banko. Še najlažje če če imaš kontakt od bivšega referenta. Če je zaprtje bilo ne dolgo nazaj, niti ne bojo nič zaračunali. Za kakšen daljši čas pa znajo za to tudi kaj zaračunati.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Seveda, obrneš se na banko. Še najlažje če če imaš kontakt od bivšega referenta. Če je zaprtje bilo ne dolgo nazaj, niti ne bojo nič zaračunali. Za kakšen daljši čas pa znajo za to tudi kaj zaračunati.
Ti že dolgo nisi dvigoval izpiskov na banki - moji dve banki mi za vsak izpisek, ki mi ga izdata izven elektronskega poslovanja, tudi aktualen zakasirata.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.363
6.148
113
Če je bil račun na tvoje ime, potem se odpravi do banke in vprašaj, če ti lahko referentka izpiše podatke v datoteko. Nekatere banke lahko sicer samo sprintajo in seveda zaračunajo.

Za podatke, mlajše od 10 let, načeloma ni problem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ne dvomim, da tudi v tujini poznajo hrambo podatkov. Kako priti do izpiska prometa v tujini, ne vem. Konec koncev jih tu veže neka poslovna skrivnost in varovanje osebnih podatkov po direktivi GDPR. Morajo biti res prepričani, da je na drugi strani zahteve ustrezen upravičenec. Če bi imeli centralni evropski register digitalnih identitet, bi to šlo lažje, ampak EU tako daleč še ni.
Dvomim, da ti bo kdorkoli lahko povedal kaj o svoji podobni izkušnji, ker naziva banke nisi dal na svetlo. Razen tega pa se zgodovina bančnega prometa po zaprtju računa rabi v bolj mejnih primerih.