Dostop do interneta na Hrvaškem kot iz Slovenije

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
169
1
18
Ljubljana
Na Hrvaškem v kampu imam brezplačen wifi in me zanima kako bi lahko dostopal do interneta kot, da bi bilo iz Slovenije. Ker v kolikor dostopam iz Hrvaške, ne morem gledati Tv2Go, rtvslo.si,....

Hvala.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.045
113
Lahko poskusiš tudi https://hola.org ki pa ima tudi svoje slabosti. Ali pa si zakupiš dostop do kakšnega VPN ponudnika, ki ima strežnik v sloveniji. Ali pa si urediš zadevo doma, če si na optiki ali dobrem VDSL, Coaxu.

Osebno preferiram domač VPN strežnik.

Nazadnje urejeno:

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
169
1
18
Ljubljana
Hvala za predloge. Sem že sam tudi pogledal te možnosti. Hola mi ni preveč všeč predvsem iz vidika varnosti, za plačljive ponudnike pa spet ne bom toliko uporabljal.

Hvala obema.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.045
113
Obema?
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.273
6.105
113
Hide My Ass VPN ima tudi slovenske IP-je (in 190 drugih držav). Cena je 11,52 dolarja za en mesec, če vzameš za dlje časa pa cena na mesec pada.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
ksz...

Noben ni izpostavil dejstva, da gledanje televizije na kamp wifiju in še celo preko VPNja ne bo delovalo ravno tekoče (če sploh). Zaradi narave streaminga je potreben konstanten bandwidth, sicer bo z že manjšimi motnjami relativno pogosto prekinjalo.

Kaj pa uporaba satelitskega krožnika? Kako daleč je kamp od SLO? Mogoče bi še lahko kaj preko DVB-T potegnil.

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
169
1
18
Ljubljana
Sej do sedaj uporabljam USB z DVB-T. Sam nekako nisem najbolje zadovoljen. Drugače pa lovi slo in hrvaške kanale. Tuji so zato predvsem problem.

Fr3dy

Pripravnik
7. okt 2012
38
0
6
Citat:
Uporabnik Alan_Bastard pravi:
Na Hrvaškem v kampu imam brezplačen wifi in me zanima kako bi lahko dostopal do interneta kot, da bi bilo iz Slovenije. Ker v kolikor dostopam iz Hrvaške, ne morem gledati Tv2Go, rtvslo.si,....

Hvala.

Za KODI si že slišal?
Namesti in glej.

tagelind

Pripravnik
2. sep 2007
228
0
16
Preko VPN ti ne bo delovalo, vsaj meni ni. Hrvati imajo bedna wifi omrežja. Mogoče bi še najbolje delovalo preko LTE omrežja, ampak spet vprašanje kaj se zgodi poleti ko je vse zabasano. Total TV ima nek nov paket za vikende/morje, nisem prebiral podrobnosti.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Amis Mobia (Telemach uporablja isti software) deluje tudi na 0.5Mbps liniji tekoče...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.786
5.917
113
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Lahko poskusiš tudi https://hola.org ki pa ima tudi svoje slabosti. Ali pa si zakupiš dostop do kakšnega VPN ponudnika, ki ima strežnik v sloveniji. Ali pa si urediš zadevo doma, če si na optiki ali dobrem VDSL, Coaxu.

Osebno preferiram domač VPN strežnik.
Domač VPN strežnik naj uporablja samo, če ima dovolj uploada in nek varčen pc sistem - ali možnost da ima openvpn na routerju.

Vpn ponudniki, ki imajo strežnik v Sloveniji:
expressvpn ($12.95 za 1 mesec), ipvanish ($10.00 za 1 mesec), le-vpn ($9.95 za 1 mesec), purevpn ($9.95 za 1 mesec), tigervpn (7 eur za 1 mesec), vpntraffic ($5 za 1 mesec).

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Telekomovi uporabniki ko gostujejo na Hrvaškem (mobilni prenos podatkov) dobijo slovenski IP, tako da so potem težave samo še z zakupljeno količino podatkov.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik colos pravi:
Telekomovi uporabniki ko gostujejo na Hrvaškem (mobilni prenos podatkov) dobijo slovenski IP, tako da so potem težave samo še z zakupljeno količino podatkov.

To je ze res... vendar pa Telekom ve, da se ti uporabniki nahajajo v tujini in tako recimo Telekomov TVIN ne deluje... Preko Si.mobila pa deluje BP, ker Telekom ne ve, da se uporabnik s Si.mobilovim IP-jem nahaja v tujini... vsaj tako je bilo lani na Hrvaskem