dost zajebancije

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v mnogih letih druzenja smo se veliko hecali in zabavali, si srkali zivce in dvigali pritisk. razlicni uporabniki ste me razlicno popredalckali, sedaj bi pa jaz odprl se en predalcek in sicer

rad bi anredil eno humanitarno akcijo za IR soča. rabim vaše nasvete, predloge, mogoče celo donacijo.

na web vem kako bom pdoprl zadevo
ali mi lahko kdo pomaga s kako podporo na kakem radiu
mogoče kakem cajtngu SJTV?
mogoče z donacijam v kakem pdojetju?
objavam na drugih protalih, masterr, suzica...
mogoče doniranjem svojega dela, izdelkov

drugo področje kjer se ne morem odličit kako je..kak odziv pričakovati. recimo ali naj jaz kot oče akcije dma za vsako donacijo še evro, cent, pol evra zraven..koliko..recimo da želim na ta način donirat še 1000€ zraven poleg osnovne donacije..koliko dati an donacijo, da bo to cca tam nekje.

a bi vi doniral prek web, s plačilom s kartico, al to nima smisla pdopret

a kaj pomaga dejstvo, da se donira direktno na Sočo, ne neki unicefi, rk, karitasi

a je kako upanje, da to uspe.

več o soči najdete na netu, so pa ekipa, ki se trudi za otroke, nas v najlepših letih in starejše. in sem in tja jim tudi kaj manjaka.

motiv, povod..o tem bi kje drugje.

prosim, d ani spama, modi dejte kontrolirat, vi pa se zadrzite. zadeva je popolnoma resna in jo zelim izpeljati.

hvala

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Uporabnik softi pravi:

Citat:
mogoče z donacijam v kakem pdojetju ?

Prosim za razlago...tvojem podjetju?? Hudo sumljivo...

Citat:
objavam na drugih protalih, masterr, suzica...

Kje vse objavljaš?? Kaj imam jst tukaj vmes ??

Citat:
mogoče doniranjem svojega dela, izdelkov

In kaj bodo otroci delali z mojimi izdelki?? sestavljali kuzuc? ne vem... res ne vem kako si ti to predstavljaš...spet prosim za eno razlago...

Citat:
a kaj pomaga dejstvo, da se donira direktno na Sočo, ne neki unicefi, rk, karitasi

Jst nočem dat denar direktorju v roke...otroc od tega ne bodo imeli nič...99%

Citat:
a je kako upanje, da to uspe.

Ne vem...po moje zelo težko...posebej ker si tako napisal kot bi krave skup znesle...že naslov je ultra...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Tempiraj zadevo, da se ne bo dogajala med dopusti, prazniki ipd.

Pripravi dobro utemeljitev, zakaj se zbira sredstva. Jasno predstavi problem, ki ga bodo zbrana sredstva odpravila ali omilila. Razmisli kako boš pritegnil čimveč donatorjev (podjetja, fundacije, posamezniki, civilna združenja). Če hočeš resno (kot piše v naslovu teme) speljat projekt, boš moral poslati številne prošnje, "obrniti" veliko telefonskih številk itd. Pri nekaterih donatorjih boš imel več uspeha s pisno prošnjo, pri drugih s klicem, pri tretjih z marketingom, osebnim pristopom,...
Dobro je pripraviti neko dokumentacijo, ki jo pošlješ podjetjem, podjetnikom, fundacijam. Zadeva mora biti kredibilna. Če greš na hojladri, boš zbral za pivo.

Donacije direkt na društvo oz. organizacijo.

Načini zbiranja: SMS donacija 1€ (enostavno in hitro, ves prihodek operaterja gre dobrodelni organizaciji), web: direktna TRR nakazila (maestro, MC, Visa, mogoče tudi Paypall...) - implementacija teh modulov tudi nekaj stane, če jih spletna stran še nima.

Določi nek znesek za cilj. Lahko tudi namen zbiranja donacij v obiliki pripomočka ali kaj podobnega. Obvezno cena zraven. Če ljudje ne vedo za kaj se zbira denar, ne bodo donirali. Če vedo, da je potrebno zbrati 10k€ za nek pripomoček, potem v tem vidijo cilj in se bolje počutijo, ko vedo, da so pomagali (četudi z 1€) pri zbiranju sredstev za tako "drago" zadevo. Verjetno bo lažje zbrati 100x 1€, kot 1x 100€.

Za kak nasvet vprašaj koga, ki je to že počel. Jaz nisem
pozdrav.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Mogoce za zacetek kaj je cilj akcije? Nakup cesa? Al samo zbrati cimvec denarja in ga podariti soci?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tak center rabi denar za vse sorte. recimo do opreme, vozički, bergle, specialna oprema, do..igrač s katerimi telovadijo najmlajsi. spekter je sirok

suzi..ti znas zbit skup gugalnico..torej. če ti dam za les, a jo boš zbil..v tem smislu

za začetek naj bo to dovolj, ker me zanimajo se ideje in komentarji. recimo, da obstajajo prijemi, ki 'naj' bi pomagali pomoči potrebnim, ni pa klinično dokazano in drzava financira zelo omejeno. in recimo financirat take zadeve.

zbrat..ja cimvec.

misticni. stran z on line plačili bo postavljena, oz bi bila.

recim se tole..jaz sem imel kar nekaj sporov, takih in drugacnih..in sem vse kar sem dobil, dal soči. torej cisto dobrodelno, brez namena, cilja

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Nisem vec toliko v soci kot pred leti, ko sem bil tam prakticno "dnevno". Poznam precej ljudi tam, po drugem kanalu sem spoznal tudi ex dolgoletnega direktorja, ki je sedaj v "politiki". Je pa to ena izmed redkih ustanov ki baje posluje pozitivno. Vsaj vcasih je. Kaj trenutno najbolj rabijo ne vem, ker kot sem napisal nisem na tekocem. Ker pa so njihovi podizvajalci salabajzeri, mi sedaj ze nekaj let ortopedske pripomocke delajo drugje.
Bom spremljal temo in ce bom videl da lahko kako pomagam, se bom oglasil.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Kaj pa igrače za otroke pediatrične klinike? Mogoče to?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
igrač mislim da ni treba kupovat. najbrž so tudi rabljene ok. sem prepričan da lahko alter otrok vsaj eno igračo pogreši.
IRSR je vsaj včasih imel dovolj denarja, saj je znal(najbrž še vedno) svoje znanje prodati v bolje situirane države, oziroma bolje premožnim ljudem v revnejših državah (arabske, ex juga...)

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
No, sej nisem rekel, da bi jih bilo potrebno kupovati. Kot si rekel - rabljene. Npr. v omari imam za mojo tamalo še zapakirano igračo (8 lončkov), ki je bila kupljena 2x, torej nam je ena ostala.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pediatrija..ali pa otroški oddelek na infekcijski..na infekcijski smo vednos rečali rbaljene igrače, tv..pa so rekli, da to starši darujejo