Dopust

Asdfghjik

Pripravnik
26. sep 2017
57
6
8
Zdravo,

Imam še 5 dni lanskega dopusta. Skušal sem ga porabiti do 30.06 ampak mi ni bilo omogočeno. Delodajalec trdi, da se lahko prenese. Nisem bil ne v bolniški, porodniški itd. Po zakonu propade, ali ga lahko prijavim inšpektorju?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Zdravo,
Skušal sem ga porabiti do 30.06 ampak mi ni bilo omogočeno. Delodajalec trdi, da se lahko prenese.
Preberi si še druge člene ZDRja o dopustu.
Da lahko koristiš dopust v dogovoru z deloddajalcem, da moraš dopust v naprej napovedat, da se mora delodajalec strinjat, da lahko po svoje izkorisriš 1 dan dopusta, ostalo ti delodajalec določi,...

In ja, če se oba strinjata, se lahko teh 5 dni tudi kasneje koristi.
Ampak če boš zapel na ZDR in inšpekcijo, se bo tudi delodajalec držal ZDRja in na slabšem boš TI.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Da ne boš še sorazmernega deleža regresa vračal, ker nisi izkoristil dopusta in torej regresa ne rabiš :fredi:
Koliko dokumentov imaš, da si prosil za koriščenje dopusta in koliko odgovorov, da to ni mogoče?

Asdfghjik

Pripravnik
26. sep 2017
57
6
8
Imam nekaj emailev v katerih sem prosil za izkoristek. Imam pa odgovor šefa, da nikjer ne piše, da lanski dopust propade in da se lahko slednji prenese

Asdfghjik

Pripravnik
26. sep 2017
57
6
8
Omogocen mi ni bil v smislu, da ostali delavci so lahko bili na dopustu jaz pa ga očitno nisem smel izkoristiti. Seveda, sem ga hotel izkoristiti, ko so bili sodelavci v sluzbi, tako da nevem zakaj ga jaz nisem dobil.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Malo “ustavi” - v prekršku sta “oba” - ni pa treba takoj inšpekcijo v zgodbo vlečt, ker boš IMHO še nekaj časa želel delati pri tem delodajalcu (pa tudi če ne - se hitro razve kateri delavci so “težavni” - pa to ne pomeni, sa ni treba vsake toliko delodajalce po prstih).
Jaz bi šel do šefa in lepo vprašal “kaj pa zdaj”? Imel/imam 5 dni starega - kdaj in kako ga bom koristil.
Vatinata a: prenese se tudi po 30.06.2018
Varianta b: piše se 5 dni dopusta zadnjih 5 delovnih dni v juniju in izda nova odločba o dopustu (povečanje za teh 5 dni)
Varianta C: piše se zadnjih 5 junija dopust, ti pa prejmeš ustrezno “nagrado za delovno uspešnost”
Varianta D - Ka te vem, zih se da še kako
Varianta: Z - na nož, pa inšpekcijo

Odločiti moraš sam - edino ti veš v kakšnih odnosih ste.

• Všeč mi je
Reactions: Smajo in Mr_Wolf

Qshtr

Fizikalc
22. avg 2011
477
79
28
Morda se lahko dogovoriš, da ti ga izplača ali pa pretvori v ure v dobro in potem teh 5 dni izkoristiš po urah.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, to je res.

Me pa čudi, kaj je hotel @Asdjifk... ( avtor teme) sploh vprašati. Več kot očitno ima zelo razumevajočega delodajalca ki mu priznava star dopust in prenos naprej, čeprav mu je medtem po zakonski liniji propadel. :bonk: Kaj mu torej ne paše?

• Všeč mi je
Reactions: Seba81

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
To se tudi jaz sprašujem, pri nas tudi ne propade dopust in ga prenašamo/koristimo po potrebi.