doping

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Saj vsi vemo približno kako gre, ampak tukaj so pa odgovori iz prve roke.
RTVS

Moje mnenje, naj se futrajo s čimer se hočejo, magar če pol crknejo, saj v antični Grčiji so tudi umiral.
Jaz bom pa veselo sedel v fotelju in čakal kdaj bodo laufali na 100m pod 9s.
cheer.gif

Še vseeno pa imajo možnost se prijet kakega pravega dela.
tongue-1.gif

Predvsem športi, ki so samo vztrajnostni in odvisni samo od fizične pripravljenosti, bodo počasi propadli. Kdo bo pa to še gledal. Počas jih bomo imeli dovolj.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Jaz bom pa veselo sedel v fotelju in čakal kdaj bodo laufali na 100m pod 9s.
cheer.gif

In zaradi tega in vse kar potegne za vsem tem se dopingerajo.
smirk-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Malo nakladanja, malo resnice, malo verjetno tudi napačnih prevodov... dejstvo je, da brez dopinga ni več vrhunskega športa.
Najboljši pa mi je ta odstavek:
Citat:
To je nemogoče dokazati.
To lahko zatrdim brez najmanjšega dvoma. Razlika med 10,00 in 9,70 so nedovoljena poživila.
Se pravi so do četrtfinala vsi brez dopinga, ker ni rezultatov pod 10,00s, v finalu pa vsi na dopingu, ker tečejo pod 10,00s?
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Po moje je mišljeno - zmožnosti najboljših so 10.00, kar je manj, je očitno da ni čisto. Seveda so tudi ostali ki laufajo 10.10 verjetno tu nekje, le da bi brez dopinga laufali 10.50.

Rekel je, ne da se jih dokazati. On jih pa lahko dokaže, če je le shranil račun.
grin1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Ma drekač, da ga ni večjega...
Najprej razloži...
Citat:
Vse skupaj je en majhen svet. Hitro se razve, kdo lahko priskrbi poživila in po kateri ceni ter zna držati jezik za zobmi.
Nato pa v isti sapi v naslednjem stavku pove, koga vse je zalagal... Za takšne je mafija imela učinkovito rešitev...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.761
113
kod Džej-Zija
Ko so ga federalci dobili, se je pač usral in začel govorit. Ta mafija očitno (še) ni tako agresivna kot pravi mamilarji.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Moje mnenje o dopingu je enostavno - negativno. Kolikor so gledalci, ki občudujejo nadčloveške dosežke, naivni, tako so malo oz. zelo odklonski tudi sami športniki, da se spuščajo v take ekstreme. Fanatizma in ekstremov nikoli ne bom podpirala, ker so butasti. Poleg vsega je šport dandanes en sam biznis, z dopingiranji, prodajanji in podajanji posameznikov. To je čist sfaljena prvobitna poanta športa in športnega udejstvovanja. Sicer pa igra vedno zahteva 2 strani - folk, ki rad gleda naddosežke zaradi boljšega občutka glede sebe in akterje v areni, ki se razdajajo do smešnih ekstremov, ponovno - zaradi sebe. Ego poganja svet.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.761
113
kod Džej-Zija
Pravzaprav je vrhunski šport danes končno spet tisto, kar je bil nekoč, gladiatorstvo. Kruha in iger. Po eni teoriji je to tudi razlog, zakaj politika vrhunski šport sploh podpira.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.761
113
kod Džej-Zija
Pa ko smo že ravno pri dopingu: Asafa Powell je v Lozani tekel 9,72, drugi najboljši čas vseh časov. Usain Bolt je na 200m tekel 19,63, čeprav se je že precej pred ciljem praktično ustavil. Koga imajo zdaj tu za norca? Teče 0,3 s za svojim rekordom in sicer tako, da se sprehodi čez ciljno črto?!?
stupid-1.gif
Potem pa naj še kdo prodaja bučke o čistosti atletov.

Od zdaj naprej spim samo še med formulo (za gledat je predolgočasna).
rolleyes-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Če ne bi bilo dopinga, bi bili rezultati veliko slabši, atleti bi slabše izgledali, bili fizično in psihično šibkejši, upadlo bi zanimanje gledalcev in posledično sponzorjev...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja, neverending story - vedno novih kurb, da zadovoljujejo vedno bolj nore želje svojih klientov.

Nekatere kurbe na koncu celo dočakajo starost....

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Usain Bolt je na 200m tekel 19,63, čeprav se je že precej pred ciljem praktično ustavil. Koga imajo zdaj tu za norca?

Od zdaj naprej spim samo še med formulo (za gledat je predolgočasna).
rolleyes-1.gif

Vidim, da si spal tudi med OI.
grin1.gif

SKoraj ustavil se je pri teku na 100m, na 200m pa je napolno šprintal do konca
wink-1.gif