Dop. zdrav. zavar. - rok plačila

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Živjo,

Nekje sem slišal, da v kolikor v roku ne plačaš dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, si potem tri mesece nezavarovan. To drži? Opazil sem, da včasih banka preko trajnika nakazuje znesek Triglavu šele po datumu zapadlosti. Če je datum zapadlosti recimo na soboto, banka nakaže denar v ponedeljek.

Sem sedaj tri mesece nezavarovan?
grin1.gif
Rok zapadlosti je bil pomoje 18.4., banka je nakazala danes.

Hvala za odgovore.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ni panike. Ce pa treh mesecev zapored je bos placal je problem. Tri mesece pa je cakalna doba, ce si ti nezavarovan in se potem zavarujes.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Dobiš račun za 3 mesece nazaj....

neumen davek pač....

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Banka opravi plačilo trajnika na dan zapadlosti oz. prvi naslednji delovni dan. Ker daje nalog za trajnik banki tisti ki želi plačilo preko direktne bremenitve, bi torej on moral paziti na to da plačilo ne zapade na ne-delovni dan.
Vsekakor sam še nikoli nisem opazil, da bi me kdo terjal, če je bila zamuda en ali dva dni (zaradi zgoraj napisanega), no razen FURSa, kjer je bolje plačati dan prej kot pozneje.

Je pa glede na temo zanimivo da Vzajemna zahteva plačilo do zadnjega dnew v mesecu za naslednji mesec, Adriatic pa prvi (mogoče drugi) delovni dan v tekočem mesecu.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Trajniki za plačilo kreditnih kartic in kreditov se mirno sprocesirajo tudi v soboto ali nedeljo ali praznik. Preverjeno.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Za kreditne kartice in kredite ja, ostali trajniki pa ne. Jaz sem ravno tale vikend spremljal kako gre: kredit in trajnike imam na 18-ga. Kredit se je trgal v soboto (18-ga), ostali trajniki (tudi zdravstveno zavarovanje) pa danes in to ne recimo takoj po polnoči, pač pa ko gre skozi prva obdelava, torej enkrat znotraj delavnega časa.

Sicer pa brez skrbi: poznam računovodkinjo na vzajemni in vse kar je znotraj meseca je ok, v praksi pa ne blokirajo še globoko v naslednji mesec.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Trajniki za plačilo kreditnih kartic in kreditov se mirno sprocesirajo tudi v soboto ali nedeljo ali praznik. Preverjeno.

V okviru lastne banke ja, na drugo banko ne. V nedeljo lahko preknjižiš tudi sebi ali ženi na drug račun pri isti banki.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
NLB ima obdelavo trajnikov se mi zdi ob 11ih in še enkrat ob 15ih (za tiste ki dobijo plačo na tisti dan). Direktne bremenitve gredo pa samo enkrat na dan in če takrat ni stanja gor se ti že avtomatsko generira (plačljivo) obvestilo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
In če imaš isti dan trajnik in plačo ti najprej trgajo trajnik ( seveda če imaš dovolj sredstev na trr brez plače tisti dan) potem pa dajo plačo. In to ti tudi lepo obračunajo na koncu meseca (obresti za negativno stanje nekaj ur večje kot za pozitivno stanje cel mesec (minus nekaj ur). Glede trajnikov pa ne skrbi (samo da bodo sredstva za placilo) ..... Gen-i ima celo stalo. Že dva meseca mi z zamikom pošiljajo račune in trgajo trajnik.... Pa še kar niso odklopili elektrike. Tudi zavarovanje ti ne bodo skenslali prvi dan.
Hm mm čeprav pri avto zavarovanju je običajno klavzula, da je zavoravalna polica neveljavna če premija ni plačana (ali obrok če plačuješ po obrokih)

Nazadnje urejeno:

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
To je očitno odvisno od banke do banke. Jaz sem pri Hypo in so mi trajnike (tudi kredit) trgali v ponedeljek, MC pa v soboto.