domači pujski

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
torej, alter gurmani, koliko bi bili pripravljeni odšteti za kg domače svinjnine..

povsod se prebira kako ni kvalitete me pa zanima ali bi bili za kvaliteto pripravljeni plačati... ter za domače pečenice, krvavice...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Mesar mi je rekel da se nam salame pokvarijo ker je kmecki prašič (saj si jh poslušal eno popoldne) krmljen z domačo krmo. Kaj sedaj?
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz pri sosedu dam 5€ za krvavice, 6 ali 7, ne vem točno, za pečenice. Super roba.
 

Schime

Guru
22. nov 2008
1.990
775
113
Damo za doma vzrejenega pujsa tam 2,8€/kg žive teže.
On mesar pa res nima pojma potem.
smile-1.gif
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Tam 3.5-4 sem imel v mislih... jah mesar ne zna delat?

Mi damo za celega domačega pujsa, katerega tam zakoljemo,ga umavžamo, počakamo da se kolikor toliko ohladi in nato domov. Krvavice in razkosavanje je doma.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
V kosu se drek ohlaja. Se polovica obesena se en drek ohlaja. Koljes zjutraj, pa je popoldne pri kosteh se vse toplo, pa je zunaj 0 ali manj.
 

Schime

Guru
22. nov 2008
1.990
775
113
Mi ga zakoljemo, razsekamo, odpelejmo domov. Pustimo meso, da se lepo ohladi do jutra nato pa akcija.
smile-1.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Kak je ta prjatuček za 'domačo svinjino'?

Ta, ki je bil gojen za domače (pri baki) ali oni, ki je bil rejen za prodajo in se na koncu tretira kot domač, ker ni iz Madžarske
wink-1.gif


(Za okolico Ptuja poznam...dva do tri pri baki na domači hrani, vsi ostali za prodajo...).

Torej o katerih govorimo?


(prvih...razen za šenk kako klobaso, ker si seveda v žlahti...ni za dobit, tudi niso rejeni, da bi se prodajali).
 

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mesar mi je rekel da se nam salame pokvarijo ker je kmecki prašič (saj si jh poslušal eno popoldne) krmljen z domačo krmo. Kaj sedaj?

Zamenjaj mesarja. Sem bil ničkolikokrat zraven pri domačih kolinah, delali smo vse, prase res krmljeno z domačo hrano, pa se ni nič pokvarilo.
Cena - za živo vago, za polovico ali za odrezane kose?
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Po pomijah ima "domač" pujs lahko ogaben okus in je slabši kot trgovinski. Ravno jedel tak primerek 1 teden nazaj.
uf-1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Pomij uradno itak ni vec, ker jih biotera odvaza. Pustimo sedaj neuradne zadeve.
Gavran: saj ni moj mesar, sem samo enkrat klepetal z njim. Smo "sami svoji mesarji". Jutri prvic letos....govedo. Na zalost govedi ne mores vec klati doma, in ti poberejo okoli 200 evrov za klanje.
Sem zadniic videl pujske na paši. In to so ze precej dolgo, ne samo tisto popoldne. Tisto bi znalo biti "eko".
 
Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
pomij v gostilnah ne dobiš več to je res... vsaj ne v takih količinah kot včasih.

hanzi čakam na kakšno degustacijo.... lahko pridem kakšn servis naredit;)

vincent in koliko bi bil pripravljen plačati za pujska "od babice"?
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Pri nas vem da kupimo domačega pujsa. Mast se strdi, je bela, meso in mast ne smrdi. Pa vse ima skupaj in reče izberi katerega hočeš, se pravi ima notri tudi za sebe.
Smo pa svoj čas kupovali na Goričkem in se je možakar pokvaril.