Domači mini golf

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.824
556
113
42
povsod malo
Placa mam čist dost cca 1000 kv m.
Pa sem se pomnil, da bi lahko postavil kakšno igrišče za košarko itd. Potem se se pa spomnil še na mini golf.
cheer.gif

A rabim kakšno gradbeno dovoljenje? načrte?

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ne rabiš gradbenega dovoljenja .. edino če misliš kaj betonirat ali zidat ... takrat pa moreš.

Tudi načrtov ne boš rabil. Razen če misliš imeti vse profesionalno nareto, da ti pridejo eni stručkoji, ki samo minigolfe postavljajo in če hočeš imeti igrišče asfaltirano ipd ... Drugače pa sploh ne rabiš nobenih načrtov.

Na primer, golfišča se delajo načrtno - torej po načrtih ... za mini golf pa ne rabiš načrtov, tu si pač sam postavljaš polja kakor želiš, pri golfu pa more biti vsak kvadratek metra načrtno porabljen ... širino, višino, globino ipd, to si lahko sam skiciraš v dveh treh dneh - odvisno koliko polj misliš imeti.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a veš kaj je mini golf?

da ti pomagam..to ni igra s skrajšano golf palico, s frnikulo anmesto golf žogice in primerno manjšim igriščem.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ampak roko na srce, tudi jaz ne stekam kaj on bi
smile-1.gif

A bi imel mini golf, al bi mel malo vadbisce za, recimo, chipping, en bunker, dve luknji za putat, pa mogoce en mini-driving-range z mrezo za zogice lovit?
smile-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Jaz mislim, da si predstavlja navaden "mini golf":

kaj takega je pa recimo celo dokaj preprosto izvedljivo:

Afaik ne rabiš nobenih dovoljenj, saj v najhujšem primeru betoniraš par deset centimentrov visoko.
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.824
556
113
42
povsod malo
Ja in?
Thrivial pravega misli
smile-1.gif

Enostavno se mi ga je zaluštalo ker mi je brez veze hodt/vozt do mini igrišča je čisto kul zabit tiste 2 uri pa še drag ni.
Pri basketu&pinkponku švičas, biljard&pikado sta zvečer ob piru.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Eh, teh petih polj se bos navelical po enem mesecu, potem ti bo pa ostal beton po celem vrtu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.301
9.919
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Eh, teh petih polj se bos navelical po enem mesecu, potem ti bo pa ostal beton po celem vrtu.
Bo imel vsaj spet kaj za delat.
grin1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Za pet polj je metanje denarja stran ... za brezveze ... če nisi športen tip človeka, potem ti švic rez težko pride do živega ... Mini golfa si ne postavljaj do 10 polj, ker je premalo, in res se ga boš naveličal. pa æim manj lesa okoli, ker les pa voda ne greta skup. V tem tvojem primeru bi jaz dosti rajši postavil igrišče za košarko ali pa fuzbal ... če pa imaš koga - ženo/punco, prijatelje, pa si postaviš lahko za majhen denar tenis igrišče. Rdeči pesek te bo dosti koštal pa mreža, ograja pa ... odvisno kako kvaliteto si vzameš .. bolj je trdna dražja je ...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
se strinjam, punca je zagotovo boljši hobi, če je voljna, ne mislim lokostrelstva...