Domači čips

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Rad bi ga spekel v pečici, ne v fritezi. Naj bo čim manj škodljiv. Naj bi narezan krompir pustil v vodi dva dni, da se raztopi škrob. Kakšne izkušnje?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.134
7.021
113
Kaj pa je narobe s škrobom, oz zakaj bi se ga želel rešiti?

Narežeš na čimbolj tanke "lističe", počiš v pečico, na kake 220, pečeš po potrebni dolgo, vmes pač preverjaš.
Gor lahko namečeš začimbe, kot jih sam želiš, ali pa tudi želišča. Experimentiraj.
 

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
s škrobom je problem to, da postane čips rjav, ko ga pečeš

Naj bi bil bolj hrustljav brez škroba.

Kako pa bi lahko minimalno solil? Kaj pa če solim vodo in ga not namočim? Tako bom bolj razporedil sol...kakšna druga ideja?

Rad bi čimbolj zdrav približek pravemu čipsu
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Potegni si dol Food truck s02e03, pa boš veliko več vedel. Je bilo lih zadnjič po tvju. Naredil je recimo eno verzijo v mikrovalovki.
 

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Evo izkušnja.

1. ČE NIMAŠ PREVEČ ČASA:
- krompir narežeš na zelo tanke listke (se da lepo z nožem, varianta je tudi, da narežeš na salamoreznico)
- liste daš v vrelo vodo za 3-5 min (izločiš škrob)
- pošteno osušiš in dodaš kaplico olivnega olja
- dodaš sol po občutku
- pečico segreješ na 230 stopinj in čips položiš na peki papir - pazi, da se ne prekriva

2. ČE IMAŠ VEČ ČASA
- potem izpusti korak, kjer kuhaš krompir, ampak ga daj v vodo in ga pusti čez noč. Zjutraj vodo zamenjaj in ga pusti še vsaj do večera
- s tem izločiš škrob in čips hrusta tudi še naslednji dan