domače suhe salame - kje?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Iščem kakšne zelo dobre domače suhe salame, tuki gor je toliko glav, da ima ziher kdo kakšnega soseda ki ima to odlično robo.

Če ima kdo, se priporočam za kontakt, ne rabim tega 100kg, ampak ene par bi jih pa kar vzel. Sem ugotovil da ko se razvadiš na domače, da nobena iz trgovine ne pride blizu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.746
113
pri taščici
Kaksna pa je cena za take salame?
Baje okoli 10 evrov za okoli 600g(toliko naj bi tehtala neka normalna salama) . Se motim?
Roberto je enkrat nekje eno fasal. Vprašaj ga, ce je bila užitna.
evil.gif

Prezivel očitno je
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Iščem kakšne zelo dobre domače suhe salame, tuki gor je toliko glav, da ima ziher kdo kakšnega soseda ki ima to odlično robo.

Če ima kdo, se priporočam za kontakt, ne rabim tega 100kg, ampak ene par bi jih pa kar vzel. Sem ugotovil da ko se razvadiš na domače, da nobena iz trgovine ne pride blizu.

mam tu kontakt, domače klobase iz damjakov

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Letos jih ni več za prodajo, obnovi tole temo nekje februarja, pa boš dobil par komadov.
Cena je pa 10€ - teža okrog 600 gramov. Zvakumirana cela ali pa na polovice

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
Meni so všeč klobase Alpike iz Tolmina, dobiš v "južnem sosedu". Ali pa Mesarije Kragelj, poglej na FB.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.746
113
pri taščici
Ze v domačih se kdaj najde kaj "sumljivo" domačega. Pri nas gre pet stvari v mesanico svinjskega in govejega :sol, poper, cesen, vino in sladkor. Jih pa se ne vakumiram (neko malenkost nekajkrat probal)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zase jih lahko naredi kolikor hoče... In poje tudi. Pa recepturo objavi (če misli da je pametno)... Pa kakšno lahko tudi podari, da se praznih rok na obisk ne pride
wink-1.gif

@Hanzi... je šla naprej v zamrzovalnik, sedaj pa sem jo preizkusil. Dobro recepturo imaš. Ne pokvari se.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ze v domačih se kdaj najde kaj "sumljivo" domačega. Pri nas gre pet stvari v mesanico svinjskega in govejega :sol, poper, cesen, vino in sladkor. Jih pa se ne vakumiram (neko malenkost nekajkrat probal)

Drgač znaš klicati za vsako stvar
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.746
113
pri taščici
Senkam tistim ki jih srecam. Po telefonu tezko kaj senkam.
wink-1.gif

Te bom bolj poredko klical
evil.gif
da ne bos imel prevec dela z menoj.
O ti mater pa tisto je bilo prej ze ene dve do tri ure v Renaultu s kaput klimo. Ti pa nazaj v skrinjo. To gre na ponk, narežeš, kar ne pojes , pokličeš mačke
evil.gif

Samo da ni bila votla. Se najdejo tudi taki primerki zadnja leta obcasno in takih tudi senkat nocem. Ker jih tudi macek ne mara.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
No ja, mesarija Kragelj ne dela "industrijskih", kaj je potem pa klobasa od M*K?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Salame so ko kava 100 ljudi 100 okusov, vseeno pa naj bi bile one top grobo mlete .........

Sicer pa v Škofja loki je mesar Štajnbirt, tam so sigurno prva liga, je pa tudi res, da se vsega prenaješ, jaz sem jih konzumiral do kakega leta pa pol nazaj, potem so mi dosadile, letos bo čas spet kaj potestirati ......