Domača skupina

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Torej v domači skupini so računalniki povezani in zdaj me zanima kako se da vključit telefone v to skupino ?

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Ne vem če se štekava...jaz bi rad namreč en dokument ali sliko ali video kopiral naprimer iz telefona v ženin računalnik v naprimer dokumente ali v slike ali v videoposnetke.

Pa še nekaj...v povezavi domače skupine na istem routerju gre prenos podatkov preko interneta?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Potrebuješ en "file manager" program na telefonu https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lonelycatgames.Xplore

na pc-ju daš eno mapo v skupno rabo
na telefonu v tem novem programu pa v "zavihku" lan, dodaš pc na katermu si dal mapo v skupno rabo. Rabiš ip, up.ime in geslo od pc-ja.
ip dobiš tako, da v start meni vpišeš cmd in potem v novo okno ipconfig. če imaš win 8 evo navodila http://pcsupport.about.com/od/windows-8/a/command-prompt-windows-8.htm
ko se telefon in pc vidita, na telefonu na eni strani odpreš pc, na drugi pa slike na telefonu. označiš slike, pritisneš "copy" in ti jih skopira ali premakne na pc.
gre vse preko lokalne mreže, torej te nič ne košta.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
in plačaš ko mutavi pa čakaš 3 dni, da se naloži. Resno se ti zdi ok, da slike pošiljaš v "ameriko" zato, da pridejo na pc, ki je 1m stran?
ta postopek paritve narediš samo enkrat.

cvinga nima adsl-a, ampak mobilni net, zato mu oblačne storitve odžirajo zakupljene količine, men pa živce zaradi počasnosti;)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Če je povezan v domače omrežje, potem bodo šli podatki preko WIFIja. Tako da lahko brez problema uporablja tudi oblačne storitve.

Sicer pa je milijon aplikacij ki simulirajo network sharing. Če se želiš samo povezati na nek drug računalnik, uporabiš recimo "ES File Explorer". Za malo več pa recimo uporabiš AirDroid ali pa kak Samba server.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dropbox je v "ameriki", torej morjo it podatki v "ameriko" ne glede nato, da ima doma vse aparate na wifi-ju.

nima adsl povezave ampak mobilni internet z zakupljeno količino podatkov.

"explorer" program sem mu tudi sam že predlagal
wink-1.gif

airdroid postaja plačljiv in je v free varjanti čedalje maj uporaben:(

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Še ena morda trapasta...vpišem cmd v start meni...kje potem dobim novo okno ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
cvinga nima adsl-a, ampak mobilni net, zato mu oblačne storitve odžirajo zakupljene količine, men pa živce zaradi počasnosti;)

OK, spregledal ta podatek. Sam ga ni nikjer omenil. Naj za začetek proba z AirDroid.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Duš...

kaj vpišem?

label
username
server
passvord (katero geslo?)
path
domain

MLYCH7m.png

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Duš...

kaj vpišem?

label KR ENO IME, DA BOŠ PREPOZNAL PC
username ČE GA IMAŠ ZA DOSTOP V WINDOWSE ČE NIMAŠ PROBAJ PUSTIT PRAZNO
server 192.168.2.100
passvord (katero geslo?) ČE GA IMAŠ ZA DOSTOP V WINDOWSE ČE NIMAŠ PROBAJ PUSTIT PRAZNO
path PUSTI PRAZNO
domain PUSTI PRAZNO

Drugač pa imaš tudi opcijo "scan" pa ti sam najde računalnik.