Če se boš odločil za Onkyo receiver, vzami obvezno 507 model, ki ima že DTS HD master audio in Dolby Digital True HD dekodere. To boš rabil za Blu-Ray, pa 506 model ima itak samo HDMI pass-thru (switcher)...to pomeni da boš mogo kljub HDMI kablu vlečt še optiko do receiverja, če boš htel recimo iz XboXa zvok poslušat preko receiverja.
Za zvočnike pa...jaz imam doma manjši model S606 in preden sem jih domov pripeljal, sem jih poslušal pri prodajalcu priklopljene na nek višji model Onkyo receiverja...pa me ta kombinacija ni najbolj prepričala. Taki hladen zvok, nič kaj prepričljivo mi ni delovalo. Podobno je bilo, ko sem jih priklopil na Yamaho, tam je bil pa preveč agresiven zvok, srednji toni preveč dominantni. Precej bolje je bilo pa z Harman-om in Marantz-om. Res pa je, da je meni všeč bolj mehek zvok z poudarjenimi nizkimi toni...
Tako da glede receiverja ni druge kot testirat, sploh če boš še glasbo poslušal preko tega sistema. Če so ti pa pomembni filmski efekti, je pa edina prava izbira Yamaha (tu nima konkurence, povozi vse na celi črti).
Aja pa še glede zvočnikov....ker imajo bas enoto na strani, je postavitev kar komplicirana da dosežeš taprav zvok. Proizvajalec priporoča da sta bas enoti obrnjeni ena proti drugi, ampak v mojem primeru je bila taka postavitev živi polom. Čez par dni, ko sem se pa odločil zamenjat L in D zvočnik je bil pa efekt neverjeten. Čisto drugi svet
S718 ima na srečo bass reflex spredaj, tako da oddaljenost od zadnje stene ne igra vloge, pri mojih S606 je pa še to pomembno. Rabijo odzadaj vsaj 30 cm lufta, ob straneh pa tudi tu nekje.
Prijeten nakup in poslušanje ti želim