določitev cene mobilne aplikacije

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
torej imam funkcionalen app za android/ios, iz turistične branže, z napolnjeno bazo in vsem, ampak enostavno ni časa za prodajo oz iskanje oglaševalcev

kaj še upoštevat poleg stroškov razvoja, ur ... itd pri ocenitvi kolko je celotna rešitev vredna za potencialne kupce?

če ma kdo kake izkušnje iz prve roke

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
torej imam funkcionalen app za android/ios, iz turistične branže, z napolnjeno bazo in vsem, ampak enostavno ni časa za prodajo oz iskanje oglaševalcev

kaj še upoštevat poleg stroškov razvoja, ur ... itd pri ocenitvi kolko je celotna rešitev vredna za potencialne kupce ?

če ma kdo kake izkušnje iz prve roke
Koliko stroškov razvoja in ostalega si ti imel z aplikacijo je pri postavitvi cene mobilne aplikacije relativno nepomembno.
Vprašat se moraš, koliko je tvoj app vreden kupcu? Koliko mu olajša življenje, koliko mu prihrani, itd.? In pa seveda moraš pogledat konkurenco (če je), za kakšno ceno ona ponuja podoben app.
Še nasvet: če ciljaš na Slovenijo lahko pozabiš, da bo kaj iz tega, tukaj je še 2 EUR preveč za plačat
grin1.gif
, mora biti zastonj. No, morda se tudi motim. Tako da, zastavi si čim večji potencialni trg.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
app je za userje free, poslovni model pa je zastavljen tako, da se trži oglasni prostor turističnim destinacijam, zaradi drugih projektov nimam časa sam peljat tega in iskat te ki bi oglaševali, pa bi celotno stvar rad prodal.

trenutno je nastavljena na slovenijo, je pa pripravljeno za širitev na tuje trge, predvsem at zna bit zanimiva zaradi razvitega turizma

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Kot je napisal sad: važno je le, kakšen potencial ima app, torej koliko se bo dalo z njim zaslužit, seveda (v tem primeru) ob upoštevanju tudi tega, da je strošek tudi s trženjem.

Lahko mi pa pošljel PM s kako besedo več o appu ...

I

Izbrisan uporabnik 3287

Za ios: glej, da je uni app (za vse naprave). Nekako 0,99 amerikano bi bilo najbolje. Bi pa jaz "nametal" podatke za tuje trge. Slo bo premalo. Jaz osebno ne nalozim appa kateri je zastonj. Prav zaradi bedastih reklam in posiljevanj z "pro/delux/ostala sranja" verzijo. Raje kupim in pricakujem vse brez "smeti". Turizem v tujini in app na dosegu roke 1a. Moje mnenje: ce gres na dopust malo "naokoli" za par jurckov na osebo- potem (predvidevam) imas se teh par centov za app. Lp