Dolgove bodo odpisali 100.000 Slovencem

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Za reveže nikoli ne bi smelo biti škoda denarja, ti ljudje so si bogi.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Tistega ki kaj prišpara in ustvari bodo pa še po grbi. Nekateri ki pa vse poženejo bojo pa še nagrajeni. Resničnim revežom se opravičujem...

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
579
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Kompletna zadeva je precej dvorezen meč. Tistim, ki vse zagonijo, nebi smeli odpisati nič, je pa veliko takih, ki jih država in še kdo vseskozi na suho obira, tem pa bi morali po odpisu tudi pomagat, da naslednjič, tega odpisa ne bodo rabili. Potem pa je tukaj še ona zgodba o davkih, ko ukinjamo 50% dohodninski razred, zraven pa ugotovimo, da smo v naslednjem po novem najvišje dohodninskem razredu 41% vsi, ki imamo plače malce nad povprečjem, pa vse do tistih, ki vsak mesec pokasirajo nekaj K€. Potem pa ti delodajalec na plačilni listi pokaže, da več kot pol meseca delaš za državo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
ne se bat, če bi obstajalo izplačilo "neto bruto bruto" plače, bi šel del "bruto bruto" k delodajalcu, delavci bi dobili enako izplačilo, ker je pač pri nas tak standard in takšne so plače.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
V končni fazi bo ta 'zapitek' nekdo plačal, ker to ne bodo tisti, ki dolgujejo, si lahko mislimo, kdo bo na koncu plačal še to. Ja, uganili ste. Mi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
"vi" ne bote, ne se bat, pač se bo denar sposodil, teh dolgov itak ne bo nihče vračal, ker je nemogoče...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Dolgove bodo odpisali tistim največjim tajkunom, lopovom in privatnikom ... Bom videl, če bodo meni kerega, zdaj ne bom plačal ene položnice, dokler ne bodo vse plačali, pa da vidim, če bom med njimi.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.405
113
Pomurje
Sem za le če bo nekdo res preverjal materialni status teh ljudi. Se pravi dohodkom primerno prebivališče in avto do max 5k €. Tudk na zavodu za zaposlovanje treba preverit ce so aktivni iskalci zaposlitve itd. Drugace sem proti, ker bo potuha delomrznezem.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Jaz nimam nič proti tudi vsake toliko dam komu kak € pa tudi če ga ne poznam. Zaradi tega ne bo nobeno podjetje propadlo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Sem za le če bo nekdo res preverjal materialni status teh ljudi. Se pravi dohodkom primerno prebivališče in avto do max 5k €. Tudk na zavodu za zaposlovanje treba preverit ce so aktivni iskalci zaposlitve itd. Drugace sem proti, ker bo potuha delomrznezem.
Lahko se ti pizdiš in preverjaš kolk češ, kuče trokatnice v Bosni in xx hektarjev gozdov in zemlje, ne boš našel,
(pa da me kir ovaduh ne prijavi, da govorim proti unim)
tudi Slovenci...živi v mansardi pri starših, ni lastnik ničesar, avto na lizing, baba prebuvališče pri svojih starših zaradi dokladov.......dnarja za luksuz pa da samo zijaš.....
Obojih primerov še pa še

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
+1. Spet začetek reševanja težav na napačnem koncu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
+1. Spet začetek reševanja težav na napačnem koncu.
Se strinjam.
Težave pa rešujejo na pravem koncu - za vladajočo politiko. Kaj pa je za politike milijonček (in par tisoč delovnih ur uradnikov, ki se bodo še s tem ukvarjali; po možnosti bomo spet gledali po TV obupane uradnike, ki jim sistem ne bo delal in bodo morali delati nadure) za to, da se ljudem predstavijo kot socialno ''čuteči'', hkrati pa še Mescu zaprejo gobec
grin1.gif
. Če se prav spomnim je namreč Mesec to plasiral po Hrvaški in takrat so potem na ministrstvu zagrabili, da oni pa to že delajo...

Namresto, da bi zadeve reševali tam kot je potrebno.
rolleyes-1.gif

PS: Še malo so potrebovali (a bo že leto naokoli?
grims-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
tu se jaz strinjam. Ni problem v pomoči pomoči potrebnim, civilizirana družba, se mi zdi, je "obvezana" moralno, da poskrbi tudi za šibkejše, ampak to ne pomeni, da sistem naravnaš tako, da na koncu ne veš kdo pije kdo plača. Vedno pustijo gnilo prastaro osnovo, ki je mogoče (ali pa tudi ne) imela smisel, ko je bila narejena, potem se pa to nekaj popravlja, pa popravlja popravke, pa vmes malo tu malo tam pogoje spreminja, da dejansko več nihče ne ve za kaj gre. Saj nekaterim to zelo odgovarja, sigurn pa ne pripomore k splošnemu zadovoljstvu naroda, ko ima vedno občutek, da ga nekdo na suho...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Kaj pa bi naredili z ljudmi, ki so potrebni pomoči, medtem ko se sistem ureja?