Dolgoročen najem nepremičnin?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Na kratko: zaščitene kmetije se ne da delit, razen v določenih primerih, tako dolgo pa ne bomo čakali.
evil.gif

Če naredimo najemno pogodbo za npr. 200 let na kaj vse je treba pazit da je naslednji lastnik ne more razdret?

Aja, v najem bi vzel vikend+vinograd.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Patriot se je v navezi z boljšo polovico odločil da ne bo kmetoval. Ker ima slednja sestro bo to menda počela ona.

Kot sem napisal se zaščitene kmetije ne da delit razen v treh meni znanih primerih.

Sicer ne rabim, mi je pa butasto pustit vse.

Torej kao v najem bi vzel en velik vikend z vinogradom in me matra da tamala ne bi potem čez čas razdrla pogodbe. Rabim tako, da bo "držala" teh 99 let ali koliko že?

Pa si prepričan da ne gre tudi za 200 let? Nekaj takega je menda naredil "sosed", ampak ga nič ne vidim.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Aja, pa kako narest v pogodbi glede mojih dedičev.

Ker jaz še 99 let niti pod razno ne mislim živet.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kot je meni znano je max 99 let.

razdret se ne da, ker tako zapišeš v pogodbo. preklic pogodbe ni mogoč do poteka 99 let. kasneje pa ne moreš nič

zgodbe še zmer ne razumem.

šaban pač

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Jap, zaščitena kmetija se upošteva kot celota, tudi pri hipotekarnem zavarovanju je tako, pa še to se vrednoti manj kot nepremičnine brez tega statusa ampak to je že off topic. Kaj pa če malo preveriš na občini in pristojnem ministrstvu, kako in kaj oz. če bi lahko uredil da zemljišče izgubi ta status?? Sem že videl primer da se je to naredilo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Verjemi da sem se že pozanimal.

Status se izgubi če nosilec umre in noče nobeden prevzet, če se razdeli na dve zaščiteni kmetiji ali pa da se del proda drugi zaščiteni kmetiji.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ja jaz bi napisal, da velja pogodba zate in za tvoje dediče oz. lahko kot najemnike napišeš več oseb.
Problem pa vidim, če boste napisali mesečno oz. letno najemnino in boste le to morali plačevati, čeprav boš (kolikor razumem) plačal v enkratnem znesku.

Aja, kaj pa če bi naredili Prodajno pogodbo in bi bil ti solastnik vsega (npr. 1/12), v vzporedni pogodbi (neoverjeni) pa bi določili kaj lahko kdo uporablja?