Danes na History channel, verjetno pa tudi ze kdaj prej predvajano. Skratka obvezen ogled dokumentarca o zacetkih Hitlerja, kako je prisel na oblast, kako je zmanipuliral celotno ljudstvo in Nemcijo, kako je ustanovil svojo nacisticno stranko, kako je prevzel popolno oblast in prisel do diktature. Ter kako je vse svoje politicne nasprotnike in ljudstvo ki se ni strinjalo z njim natrpal v zapore in vsem prepovedal svobodo govora, ukinjal casopise, uvedel svoja politicna trobila in na ta nacin ljudem pral mozgane.
Ze od samega zacetka dokumentarca, od prvih posnetkov se mi pred glavo vrti podoba nasega "velikega vodje" ivana majerja Janse.... Ne vem kako da vidim tako podobnost...?? Ob dolocenih posnetkih in izjavah me kar srh preleti, ko vidim, da Majer izvaja identicne prijeme, kot da bi se ucil na podlagi Hitlerjevih dejanj... Seveda prepuscam to samo moji domisljiji...
DOKUMENTAREC ZA SPLOSNO IZOBRAZBO, PRIPOROCAM!
morda je tudi kje na netu, orig. Naslov: Rise & Fall of the Third Reich
Ze od samega zacetka dokumentarca, od prvih posnetkov se mi pred glavo vrti podoba nasega "velikega vodje" ivana majerja Janse.... Ne vem kako da vidim tako podobnost...?? Ob dolocenih posnetkih in izjavah me kar srh preleti, ko vidim, da Majer izvaja identicne prijeme, kot da bi se ucil na podlagi Hitlerjevih dejanj... Seveda prepuscam to samo moji domisljiji...
DOKUMENTAREC ZA SPLOSNO IZOBRAZBO, PRIPOROCAM!
morda je tudi kje na netu, orig. Naslov: Rise & Fall of the Third Reich