Dojenček absorbira vso hrano

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Je kdo že imel primer, da bi dojenček absorbiral vso hrano, tako da tudi po 14 dni ne bi nič pokakal? Je v glavnem materino mleko, tu in tam dodatek 30ml da se dokonca nasiti. Prvo smo mislili, da gre za zaprtje, da ni blata 14 dni, potem zdravniki pregledajo in pravijo, da absorbir vso blato. A je to res možno, glede na to da občasno dobi tudi dodatek, ampak res ne več kot skupno kakšnih 60ml dnevno. Je pa star 6 tednov.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Ne to ni ok. 5-7 dni je max normalno, da se vserje. Če je dlje je nekje problem.

I

Izbrisan uporabnik #488

če je dobre volje itd. pol ne delat panike in lovit gripe po čakalnicah

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Problem je, da ni ravno dobre volje, ker ga precej črviči. Problem je tudi, da možnosti drugega mnenja nimaš. Smo ga peljali v bolnišnico k dežurnemu pediatru, ritko mu je napeljal 10cm cevi, ugotovil, da ni zaprt ker ni blata in diagnoza je absorbira vso hrano. Da bi naredili kak ultrazvok črevesja nočejo niti slišati.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Tudi nama je pediatrinja rekla, da 14 dni ni panike. Ce je samo umetno mleko pa vsak dan. Zakaj pa dodajata umetno?

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Ne pride. Tako pac mi razmisljamo. Vse to dal lansko leto preko. Sva mislila tudi midva, da ima premalo, ker je pac na vsako uro, dve hotel jesti(priklopljen po pol ure), ampak tak je pac bil. Premalo mleka ima nekako manj kot 3% mater.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Avtorju: crvicenje je nekaj normalnega, naj tvoja pije kaksen caj za dojece matere, pa izogiba naj se hrani ki napenja bo bols. Najin ni kakal 16 dni, pa se potem cist malo. Sedaj pa vec ko ata
smile-1.gif

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Je kdo že imel primer, da bi dojenček absorbiral vso hrano, tako da tudi po 14 dni ne bi nič pokakal? Je v glavnem materino mleko, tu in tam dodatek 30ml da se dokonca nasiti. Prvo smo mislili, da gre za zaprtje, da ni blata 14 dni, potem zdravniki pregledajo in pravijo, da absorbir vso blato. A je to res možno, glede na to da občasno dobi tudi dodatek, ampak res ne več kot skupno kakšnih 60ml dnevno. Je pa star 6 tednov.

evil.gif
mode on:

mislim da otrok ni tvoj, to je imel nekaj prste zraven tale možakar:
article-2589372-1C90C6B300000578-38_634x688.jpg

Počaki še ene 14 dni potem bo tamali že takole okrog haral:

evil.gif
mode OFF!

grims-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Dojen otrok kaka enkrat na teden lahko pa enkrat na tri tedne.
če ni mleka v izobilju. če je pa mleka iz zize preveč pa lahko sere 5x na dan.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik _robi_ pravi:
Ne pride. Tako pac mi razmisljamo. Vse to dal lansko leto preko. Sva mislila tudi midva, da ima premalo, ker je pac na vsako uro, dve hotel jesti(priklopljen po pol ure), ampak tak je pac bil. Premalo mleka ima nekako manj kot 3% mater.

Moja je imela premalo mleka, pa smo morali kupovati umetno. Tako, da sem med tistimi 3%

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem mel že napisano, da sem jaz med 3%, pa sem se spomnil, da bi moral napisati ona, ker pa se mi ni dalo brisati in ponovno popravljati, sem kar oddal post. Sem si mislil, saj se ne bo noben vtaknil v to. Sam, čakiiii, saj sem vendarle na Alterju
bonk.gif

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Citat:
Uporabnik _robi_ pravi:

Najbolj mi je pa zanimivo, ko moški uči žensko o dojenju, sploh da svoji teži, če ji zadeva ne zalavfa
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Moje razmišljanje (vem ne) če ne kaka pomeni da nima kaj kakat. Ena od opcij je da dobi premalo mleka (prodobiva normalno na teži?) drugo, kar sem sam pomislil je pa, da je dehidriran. Po možnosti v stanovanju nažgano do konca (ker je dojenček pri hiši), suh zrak, za stopnjo preveč oblečen pa je hitro neravnovesje v tekočini.
Če ga hkrati črviči mu poskušajte dati pit janežev čaj oz babi čaj (pravilni postopek glede priprave, doziranja poišči na netu).

Najbolj sumim drugo opcijo.