Dohodnina

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Meni še odločbe za plačilo niso poslali
wink-1.gif

Sem klical tja, pa so rekli da bo, enkrat v septembu ali kasneje
confused-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
mene pa zanima par stvari. malo prej sem bil na davčni upravi in vprašal par stvari glede odločbe in mi še vedno par stvari ni jasno.

- od kdaj je družinska pokojnina obdavčljiva?
- a se ni govorilo da je študent upravičen do neke olajšave, kljub temu da ga je nekdo prijavil kot vzdrževanega člana?
- na netu sem si na podlagi podatkov, izračunal da bom imel za plačat cca 300€, dobil sem pa položnico za 1000€. kako je možno da je prišlo do take razlike? ( isti podatki) ženska mi je rekla da računalnik kao ni zaznal da me je oče prijavil kot vzdrževanega člana, čeprav je bila razlika očitna ko sem tudi to sprobal na netu.

zdej pa kaj narest, glede na to da je se je ženski skoraj mudilo mene spravit do tega da plačam to položnico? h komu se obrnit za pomoč?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Itak boš moral najprej plačat. Če so se zmotili v tvojo škodo, ti bodo pa vrnili.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
prek študenta 1.027.400+ 880.000 pokojnina. samo mi ni jasno kako lahko obdavčijo družinsko pokojnino in kako lahko zavajajo folk na netu s tistim izračunom.
confused-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ko je pred nekaj leti moja hči dobila dividende in sem jo jaz prijavil, kot vzdrževanega družinskega člana so se te njene dividende štele kot njen dohodek in so se prištele v mojo davčno osnovo in sem moral plačati 35% davka od teh dividend.
Od mojih dividend mi je šlo pa samo 40 ali 60% v davčno osnovo. Tukaj tudi ni logike njene dividende 100% v mojo davčno osnovo moje pa samo 40 oz.60%.
Zgleda da še sedaj nimajo vse logično razčiščeno.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
prej sem na nekaj pozabil. kako je možno da je država "pozabila" name in na moja prejšnje neoddane napovedi? zakaj to sprašujem, danes sem tej ženski na Du rekel da je letos prvič ko so mi štel pokojnino kot dohodek, ona pa je rekla da to ni nekaj novega. ko pa sem rekel da zame je in da sem letos prvič oddal napoved, mi je rekla da NAJ bi moral le te oddati že prejšnja leta. ampak kakšne so možnosti da bi država "pozabila" meni poslati kazen+ vzeti določen znesek pri dohodnini? po moje so nične in na podlagi tega sklepam, da gre samo za krajo poštenim državljanom, samo zato ker se le ti ne spoznajo na take zadeve, oni pa to veselo izkoriščajo
smirk-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
identičen primer ima punca od mojega sodelavca, le da mora "plačati" še več kot ti. ona je tudi prejšnja leta oddajala napoved, vedno je bilo brez problemov, letos pa bo morala vrniti 3 študentske plače. s sodelavcem sva malo gledala zakon o dohodnini, kjer sicer jasno piše, če je imel študent skupaj več kot 1.600.000 SIT obdavčljivih dohodkov, se mu zaslužek preko študenstskega servisa na polno obdavči.
sodelavec je rekel, da se bo še malo naokoli pozanimal. če bo kaj ugotovil, ti bom sporočil.