Dograditev terase

kolibrius

Zelenc'
26. apr 2011
3
0
1
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu, tako da se še učim uporabe le-tega. Sem brskal po temah, vendar nisem naletel na tovrstno temo. Namreč pri nas bi radi pred hišo zgradili pokrito teraso, ki pa naj ne bi skazila hiše ali oklice. Mi lahko kdo, prosim, svetuje, na koga naj se obrnem, da bi mi izdelal najprimernejšo skico oz. podobo, kako naj bi izgledalo. Je mogoče na forumu kdo, ki se s tem ukvarja. Slikal sem hišo, tako da jo lahko morebiti posredujem. Že v naprej najlepša hvala.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
hm. oprosti, sam bom direkten.

1. vi financirate
2. vi imate sosede
3. vi imate želje
4. tudi oči imate
5. menda ja veste kaj bi vam bilo všeč.

6. ko vse to veste, bo znal vsak skicirat, celo vi sami,.

kolibrius

Zelenc'
26. apr 2011
3
0
1
Nekateri imajo izkušnje, zato je njihovo znanje zaželeno. Jaz nimam toliko idej, s katerimi bi si želel razpolagati. Sicer se pa to gradi za dolgo, tako da ne mislim čez pet let podirati.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako izkušnjo?

vaš objekt, vaš dvorišče, vaš dom....madona no..menda ja vi veste kaj vam paše, ne da bo zdej en arhitekt vam narisal kaj. vi morate vedet kaj bi imeli. in to je na koncu 80% ali več tistega kar imate.

a pridete v trgovino in prosuite, d avam prodajo avto, al poveste, d aiščete 4krat4, 7 sedežev, pa cupe obliko..in pol vam svetujejo, da rabite suv.

arhitekti v principu delajo OK, znajo pa tudi ustvarjat spomenike svojega dela. in če ne veš kaj bi..potem se ti slabo špiše

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
kolibrius... ne vem točno, kaj iščeš a, če gre le za teraso ima softi kar prav.
Če pa želite urediti celotno okolico hiše in vanjo ustrezno umestiti tudi teraso pa morda posvet s profesionalci ni slaba ideja. Sam bi priporočil Landscape, ki se osredotoča le na tovrstno načrtovanje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Poišči si arhitetkta. Za začetek navežeš stik da ti pove kaj sploh potrebuješ (dovoljenja, koliko morate biti oddaljeni od meje..itd, itd),. Potem sledi idejna skica, oz. debata kako naj bi izgledalo. Sicer mislim da je teresa enostaven objekt (tako da ne potrebujete dosti papirologije)...če ne vesta kaj in kako pošljite na občino prošnjo za lokacijsko informacijo zravenrp iložite približno skico kaj želite..pa vam pošljejo kaj je dovoljeno in kaj ne v vaši obæini (Seveda se vse to da poiskat tudi na netu pod občinskim odlokom občine)