Dodge Ram Long Hauler (oz: kaj američanom ni jasno

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Motor - 6,7 turbo diesel
Dolžina - 7,3m
Teža - 4,3t
Opcijsko: (dodatna oprema) dodatni rezervoar za gorivo. Skupno 640l nafte
bonk.gif

2011-Dodge-Ram-Long-Haul-Side-Design-View.jpg

2011-Dodge-Ram-Long-Haul-Special-Edition-Review.jpg

2011-Dodge-Ram-Long-Haul-Interior-Design-View.jpg

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
To je tko če imaš cheap bencin. Najprej pridejo na tuje zemljo, si jo vzamejo za svojo in potem še izkoristijo njene naravne dobine. Face so teli američani :S

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Američanom marsikaj ni jasno, kaj ni jasno tistim ki to in podobne (manjše!?) peči za toplo gredo pripeljejo v slo pa tudi ne vem ( klik, ...).

To verjetno pri nas ne moreš vozit z B kategorijo ne?!
evil.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Sam res, ali je že kdo videl koga kaj prevažati na kesonu s takšnim avtom (ali podobnim)? Mislim, da si v take namene v Evropi vsak normalen kupi kombi.
sprasujem se.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Dvomim, da tudi z dodatnim rezervarjem zadeva lahko drži 640L, ker ta motor troši okol 18 litrov, čemu rabi ta avto za 3500km goriva,
glede nato da so tam pumpe na vsakih 5km, po kakem 66 pa na 100-150 milj...

Pomoje je serijska posoda tukaj 200l, 300 z doplačilom, to pa je to.

Maš kaj uradnega?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Sam res, ali je že kdo videl koga kaj prevažati na kesonu s takšnim avtom (ali podobnim)? Mislim, da si v take namene v Evropi vsak normalen kupi kombi.
sprasujem se.gif

Pri nas so kombiji zelo razširjeni, ker lahko prepelješ zelo zelo dosti za ceno porabe enega srednjega bencinarja.

Američani pa so mahnjeni sa SUVje, predvsem razni urejevalci okolja, ti imajo najraje razne F250, zadaj poči gor ono kosilnico za furat,
kup grabelj, krampov in ostalega, 5 mehičanov v kabino in gremo delat.

Sicer kok sem jaz bil po ameriki, in bil sem po več ali manj celi, ti rečem da 90% teh pick-up hard-SUVjev, je praznih in se folk samo
fura okoli, in jim je kul ker je velik, glasen in varen. Kripe pa načeloma ne uporabljajo nikoli, kvečemu z nje naredijo to kaj ti je en že prilepil sliko...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Take gromozanske kible od leta 2008 v ZDA preprosto ne moreš več prodajat ...
SUVi so out. Čakalne vrste so za avte kot je Prius ...

Tudi Ameri niso zabiti do amena. Poceni bencina pa tudi pri njih ni več. Računajte da so dolarske plače ostale iste, vrednost dolarju pa pada kot kamen.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
No evo, še v Ameriki praviš, da je takih grozot 90% praznih. Pri nas pa moraš imeti že res srečo, da srečaš koga z vsaj manjšim tovorom na kesonu. Jaz razen preseravanja ne vidim nobene druge uporabnosti teh avtov. Vedno vleči s sabo prazen keson je ravno tako brezveze, kot če bi imel vedno pripeto prikolico. Sam sebi bi se lahko zdel
cool-1.gif
.
Redki so profesionalci pri nas, ki res potrebujejo tak avto.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Če imaš "dengi" in recimo delaš s steklom, lesom, polagaš ploščice, pol si kupiš tako varjanto in pač nakladaš kot v manjši kombi,
zadeva je sicer 250% dražja, ampak če ti to znese komot, pol pač to imaš.

Zaj al je kripa al ne nema veze, raje kupim takega z kot pa brez in je še vedno giganten ala Q7, ki je velik in neuporaben, pol
raje Navaro, in pač zadaj koristiš ko koristiš, če ne pa pač ne. Boljše je imeti pa ne uporabljat, kot pa imeti pa nezmožen uporabljat.

Raje bi recimo kupil humerja s kripo kot pa brez, "cin-cin" je isti, le da jaz lahko v primeru slučaja kaj peljem, z drugim pa ne.

No, al pa priklopiš prikolico pa je problem rešen. Jaz pravim vsakemu svoje, raje pa pri nas na cesti vidim kakega F250,
da prav radio vgasnem in šipo dol, da ga slišim kako odbrni, kot pa X5 ki je na vsakem vogalu. Je res?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
2,6 do 3 USD za 1 galono (3,8 litra) tebi ni poceni?

Toliko sem namreč plačeval pred pol leta za becin v USA.

0803dp_15_z+2006_dodge_ram+right_side_highway.jpg

Tipičen primer v že v npr. Utahu, kaj šele v kakšni izmed pravih redneck zveznih držav.
smile-1.gif

V take in podobne prikolice zbašejo tudi 10 in več krav, potem se pa človek ne čudi vsem tem ram, F350 heavy duty zadevam...
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Nisem rekel da ni poceni napram Sloveniji.

Rekel sem, da američani niso več neobčutljivi za ceno goriva. Jaz sem se na zadnje tam doli vozil, ko je bila galona dva dolarja. Danes je najceneše kar lahko v Utahu nacediš v avto tri dolarje pa pol na galono. Plače pa v osnovi iste kot ko je bila galona dolar pa pol.
1205815-utahcenebenza.gif

Priponke

• 1205815-utahcenebenza.gif
    1205815-utahcenebenza.gif
    30,9 KB · Ogledi: 213
Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Hm, 18 litrov porabe tale kanta s 4,5 tone, avtomatikom in aerodinamiko od kvadrata.
Pa se dizel verjetno s tehnologijo dve generaciji nazaj.
Ahm...

No, morda na tempomatu pri 55 miljah po kaksni ravnini.