Mam problem z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem, ki ga nemorem prekinit takoj. Situacija je sledeča. Zaposlen sem v tujini tam tudi zavarovan. Tam hodim k osebem zdravniku. Za vsak slučaj sem si uredil osnovno zdravstveno zavarovanje preko obrazca E106, kar je za naše zavarovalnice osnova 91 (sicer nevem kaj to pomeni pa me niti ne zanima). torej z 01.11.1010 so mi dali polico v mirovanje, v dobri veri, da sem jo prekino. Ta polica mi je potekla z 01.01.2011. Poslali so mi novo, ki je nisem podpisal, nakar sem začel dobivat položnice. Grem na zavarovalnico in malo povprašam zakaj mi pošiljajo položnice če nimam zavarovanja, oni pa mi odgovorijo, morem met pri njih zavarovanje najmanj 1 leto od podpisa +3 mesece odpovednega roka.
Zdaj imam doma že za 100€ neplačanih položnic in čakam kdaj mi bojo blokirali račun. Kje je tu logika in kako pravno podlago imajo dami položnice sploh pošiljajo?
Hvala za nasvete in odgovore
Zdaj imam doma že za 100€ neplačanih položnic in čakam kdaj mi bojo blokirali račun. Kje je tu logika in kako pravno podlago imajo dami položnice sploh pošiljajo?
Hvala za nasvete in odgovore