Dodatna internetna povezava

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Imam internetno povezavo (DHCP -T-2) direkt kabel iz modema priklopljen v računalnik in stvar deluje.Nimam pa zmeraj tako,včasih se hočem povezati preko router-ja (Linksys) in ko prestavim kabel na router logično je potreba popraviti povezavo tud to se uredi in mi dela.Samo jaz bi rad da mi ne bi bilo zmerom treba ponovno diagnosticirat in popravljat povezavo, da bi si dal v oknu (tam ko je internetni dostop omrežne povazve) še eno povezavo recimo da bi jo poimenoval potem ''povezava router'' in da bi preko tega pol vspostavil povezavo.Imam windows 7 enterprise.
Bi mi kdo povedal malo bolj podrobno kako se to nastavi.
Hvala in LP

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
nevem zakaj bi nekaj rabil če rabim v povprečju večinoma samo za en računalnik. Ko pa rabim za dva ali pa še povezavo s TV-jem in pa media player pol pa vklopim router. Ne vem kako bi ti še bolj jasno razložil kaj bi rad kot je napisano. Skratka rabim dodatno nastavitev (povezavo)v tem oknu internetnidostop kjer bi lahko preklapljal med enim in drugim tipom povezave. Nekej sem videl to zadevo že sam je ne najdem več.

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.548
298
83
Zakaj ruterja enostavno ne potegneš kabel v tisti pc ki je sedaj prikloplen na kabel in ta kabel ki gre iz modema pa priklopiš na ruter in je stvar rešen in bo delovalo...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni tudi nič ni jasno tu polek... Saj tudi če bo en računalnik preko ruterja na internetu, ne boš zato operaterju nič več za internet plačal
tongue-1.gif
Porini kabel v ruter in ne kompliciraj brezveze.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik laser pravi:
Imam internetno povezavo (DHCP -T-2) direkt kabel iz modema priklopljen v računalnik in stvar deluje.Nimam pa zmeraj tako,včasih se hočem povezati preko router-ja (Linksys) in ko prestavim kabel na router logično je potreba popraviti povezavo
Ni ravno logično. Meni pod XP če prestavim kabel, se sam na novo konfigurira. Sicer rabi pol do ene minute, ampak dela.

Po drugi strani pa ne vem, kaj bi pridobil, če klikneš nekam, da aktiviraš drugo mrežo, namesto da klikneš na ikono Repair ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Dela, ce imas povsod DHCP. Ce so fiksni naslovi, potem ne dela.

@laser: ti s tvojim "sparanjem" in pretikanjem kablov (ki niso narejeni za mnozico preklopov) delas priblizno toliko skode, kolikor mislis da "prisparas". Postavi router normalno, vkljuci racunalo in TV vanj, ko kaj rabis, bo takoj delalo. Ce router kdaj krepne, te bo nov prisel par deset EUR. Ce ga unicis s prekladanjem kablov (mehanske poskodbe konektorjev), te bo isto stal par deset EUR, le da iams vsakic se dodatno delo.