Dodatna baterija za Canona 550D

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Počasi bo treba v nabavo dodatne baterije. Ker je original precej draga, sem gledala še baterije od drugih proizvajalcev. Ali ima kdo kakšne izkušnje s takimi baterijami, npr: Ebay
Potem seveda obstaja še cel kup kitajskih ponudb za 1€ za katere nisem ravno prepričana, da sploh delujejo. Torej, kdo kaj ve o tem?

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Ekvivalenti menda niso povsem združljivi. Ne pokaže stanja napolnjenosti, pa še kaj bi se našlo.
Ne me držat za besedo, tako so mi rekli tisti, ki uporabljajo cenejše nadomestke.

Sicer pa, čemu in koliko boš prišparal? V življenski dobi originalne baterije, boš skuril najmanj dva nadomestka, kar je cenovno isto. Pa še slaba volja te bo držala, ko bo baterijo napadla astma (izguba kapacitete).

Takšen aparat, za takšno ceno, si pa ja zasluži originalno baterijo, mar ne?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Kar si napisal velja za baterijo, ki je v 7D in 5DmkII. Vsaj zaenkrat. Kako bo v prihodnje, bomo pa se videli.
Drugace sem pa kitajske ponaredke uporabljal v vseh svojih dslr-jih, pa nikoli ni bilo problemov.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Svoj čas sem imel 400D. Takrat sem tudi sam razmišljal o nadomestku, pa so mi servirali takšno informacijo. Vzel sem orig., ki sta po treh letih in cca 60.000 posnetkov obe delali še vedno s polno zmogljivostjo.

Prijatelj je imel 20D pa so mu baterije že po dobrem letu močno shirale. Se pravi, občutno zgubljale na kapaciteti.

Je pa moja misel takšna; če že kupiš sorazmerno drag in kvaliteten stroj, nikar škrtarit pri malenkostih.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Uff, sploh pri 400D sem imel nekje 3 komplete (po 2 v gripu) in so drzale nenormalno dolgo. Tistemu, ki sem mu senkal grip se danes delujejo brez problema
smile-1.gif

napaka

Pripravnik
5. maj 2009
63
5
8
Približno mesec dni imam dve bateriji z dealextrema, cena ene 7,78$ - mislim da sem za obe dal okrog 12€.
Baterije držijo, ne grejejo se pri polnjenju in zaenkrat mi še niso letele okrog ušes. Tudi ocene na raznih forumih so ugodne.