Dobri evropski filmi

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Obračam se na vas filmarje in mi pomagate pri dobrih filmih z dobro zgodbo. Zgodbo, ki ti dajo misliti, ne da te vozijo skozi film. Takih filmov je na pretek. In po možnosti, da so evropejski filmi....hvala

Antonio

Pripravnik
21. avg 2007
125
0
16
43
Nekje v daljavi
Angleših je res malo morje, ampak takih, ki niso preveč ameriški...žarn. Vse zvrsti, edino kakih romantičnih ne...tudi kaki hudi dokumentarci...thx

9 Rota (ruski), Kopps (danski, švedski), I Kina spiser de hunde (danski), Gamle mænd i nye biler (danski), Nattevagten (švedski), Jalla! Jalla! (švedski), Ondskan (švedski), Der Untergang (nemški), So weit die Füße tragen (nemški), Låt den rätte komma in (norveški), Tillsammans (švedski).

Sigurno sem jih cel kup pozabil.

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Poglej si filme francoskega novega vala (Francois Traffaut - Les quatre cents coups; Jean-Luc Godard - À bout de souffle; Eric Rohmer - Six Moral Tales - šest filmov v zbirki), mogoče kaj od B. Bertoluccija - Novecento; Dreamers, ne pozabi Ingmarja Bergmana - Scener ur ett äktenskap; Höstsonaten; Det sjunde inseglet, kak starejši film La regle du jeu - Jean Renoir (1939 - naj te letnica ne zavede, prekleto dober film), Krzysztof Kieslowski - Krótki film o milosci; Krótki film o zabijaniu, Michael Winerbottom - 24 hour party people, Cristian Mungiu - 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile, Ken Loach - Wind That Shakes the Barley, Aki Kaurismaki - Mies vailla menneisyytta, Mike Leigh - All or Nothing...
Dobrih filmov kolikor češ, samo časa za pogledat vse premalo
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Včerajšnji ogled Ondskana me je opomnil, da znajo bit evropski filmi dosti boljši od Holivudskih. Bom še jaz malo spremljal tole temo.
zmaga.gif

So bili kakšni dobri srbski filmi zadnja leta? Nisem nič opazil.

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Tukaj se bolj od znanih govori..... vsaj mislil sem... razen parih komedij zgoraj....
rolleyes-1.gif

Celdo čez pol leta ne bo noben več vedel, da obstaja.

Ne moreš Celdo primerjat z Bergamanovim 7 pečatom.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pa dobro no.
Res da je Jarmusch američan, ampak njegovi filmi so v večini bolj evropski kot ameriški. Pa še 3/5 filma se dogaja v Evropi.
grin1.gif

Za "Y tu mama tambien" sem bil pa prepričan da je španski.
redface-1.gif