dobre jedi iz spargljev ...

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Za divje šparglje ni problema...

Evo, v soboto je bilo naslednje kosilo: na olivnem olju sem popekla malo pancete in dodala na 2-3 cm natrgane šparglje, dodala česen, dodala malo vode (ne več kot 1 dcl), toliko, da se ne žge in kuhala cca. 10 minut. Tačas sem skuhala špagete - pred serviranjem dodaš še malo smetane, da rata omakica in zmešaš s špageti.

Druga varianta je z jajci: na olivnem olju pražiš nalomljene (2-3 cm) šparglje cca. 10 minut in gor vržeš umešano jajce.

Tretja varianta pa je frtalja: namesto samo jajca gor zliješ maso za palačinke (jajce, mleko, moka, sol).

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:

Evo, v soboto je bilo naslednje kosilo: na olivnem olju sem popekla malo pancete in dodala na 2-3 cm natrgane šparglje, dodala česen, dodala malo vode (ne več kot 1 dcl), toliko, da se ne žge in kuhala cca. 10 minut. Tačas sem skuhala špagete - pred serviranjem dodaš še malo smetane, da rata omakica in zmešaš s špageti.

,,,,

predvidevam, da bi za tole bili vlozeni tudi u redu?

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Pa ne zdaj z vloženimi, ko je svežih na pretek
confused-1.gif

Sicer pa ja, samo one ukročene (bele ali zelene) je treba narezati na manjše koščke. Pa druga vrsta testenin bi šla zraven, mogoče kaki metuljčki ali peresniki.