Dobre finte vulkanizerjev

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Izkušnje ki sem je bil deležen v soboto ne privoščim nikomur. Na bolhi najdem oglas vulkanizerstva Živik ali tako nekako iz okolice Velenja, solidne cene, solidna internetna stran, prepričljiv dogovor po telefonu, skratka imel sem dober občutek. Za vse se dogovoriva že med tednom, se še enkrat slišiva v petek, še enkrat pred mojim odhodom od doma v soboto, ko mi je že ponudil zamenjavo izbranih gum z drugimi, ki pa sem jo sprejel. Pridem njemu v delavnico, čakam 1! uro, ko pa je moj avto na dvigalu brez koles, mi spoštovani gospod uspe sporočiti, da nima ne prvih, ne drugih gum, lahko pa mi, če je avto že enkrat v zraku, namontira neko kitajsko sr... . Seveda sem znorel vendar se še danes občudujem, da mu pred vsemi strankami nisem dal dveh okrog ušes. Sem se pa naučil nekaj, odslej kupujem gume v domačem kraju, pa čeprav dam zanje 100 evrov več.

lp

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
V domačem kraju mi je vulkanizer ponudil eno vrsto gume, ki sem jo sprejel, ko pa je bil avto spodaj brez, ugotovi, da ima samo boljše/dražje in sem seveda sprejel.
Hočem povedat, da se to zgodi, da ne ve, kaj ima in kaj je že porabljeno ker fantje vsak po svoje jemljejo robo in jo montirajo oziroma tudi če on izdaja robo mu ne uspe vse ohraniti v glavi.
Seveda bi bil slabe volje, če bi mi ponudil no name gume, kitajske gume, nalite gume ampak mi je dobre po zelo pošteni ceni.
Vseakor pa moraš poznat vsaj približne cene za karkoli, ko kaj kupuješ, da se znaš pogajati.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Vulkanizerju se je bolj šlo za to, da je razprodal svojo zalogo pa ni važno, kdo je prej prišel.
Njaslabši je kupovat gume ali montirat zadnji teden, ker je gužva vse povsod za popiz*it. Ravno sam sem zadnji dan to urejal ravno tako je zneslo.
Naslednjič en teden prej montiram gume.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
tudi jaz sem menjal gume 15.11.2008 in je bilo tako, pa še sobota je bila, tko da ni bilo možno nahiter nič dobit.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ja sam čaki mal, če je blo vse že zmenjeno, ma da jih da na stran, pa gor vrže list papirja, rezervirano do določenega datuma. Pika, ni debate tle, pa pol nategovat z enim sranjem.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
tudi jaz sem menjal gume 15.11.2008 in je bilo tako, pa še sobota je bila, tko da ni bilo možno nahiter nič dobit.

Če bi te ta dan ustavli bi plačal kazni, če bi imel letne gor in brez verig.

od 15.11. je potrebno met obvezno zimsko opremo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tocno tak, ce ma pa drazje naj jih da po ceni ki je bila dogovorjena za cenejse.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Vulkanizer ima dnevno veliko klicev in lahko sam popa listke gor in čaka in čaka ali pa kaj proda.
Če si redna stranka in dost jemlješ, je drugače.
Vsak pameten ne bi čakal goloba ampak bi se ukvarjal z vrabci.

sem dal zjutraj feltne in gume, ki so bile že namontirane v prtljažnik in sem šel spotoma še v Lj, tko da če bi me miličniki ustavili, bi jim pač razložil, da grem na premontažo.
Ko pa sem prišel k vulkanizerju, sva ugotovila, da so zimske gume že bolj na koncu (večina voznikov vseeno se vozi z toliko malo profila) in mi je predlagal druge in sem potrdil in na koncu ko je bilo že vse dol, jih pa ni bilo v skladišču več, tko da sem se odločil za UG 7+ namesto FULDE in sem zadovoljen.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vulkanizerji so pogosto navadni cigani. Jaz jim ne dam niti centa za gume iz njihove zaloge. Kot prvo nimajo vsega na zalogi, kot rugo so pogosto dražji.
Kupim gume preko interneta in plačam tistih 25 EUR za montažo in grem.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Prav, potem pa naj najprej gume prinese do avta, pa potem začne z odmoniranjem in razstavljanjem. Ne moreš pa ti avto dvignt, gume dol, pol pa: "ja zmanjkal jih je"

Sicer malo off: dvomim, da bi ti kaj dosti pomagalo, da imaš gume v avtu in da greš na premontažo, zakon je zakon, sam od policaja bi bilo odvisno ali bi te spustil skoz ali nebi.

Pa če je tok problem DO 15. novembra premontirat gume, pa kupi verige, da vsaj ne reskiraš. Verjemi da so cenejše kot pa kazen
tongue-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
dosti o bistrosti vlade pove to, da so danes recimo, pri +5C in soncu brez oblacka, po vsej drzavi na veliko preverjali zimsko opremo. se vidi, da se bliza konec meseca in je treba izpolniti kvote. v avstriji policaji še mignejo ne, ce se vozis ob takem vremenu z letnimi z 1mm profila kar je tudi prav!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mogoče so preverjali zato, ker se pričakuje sneg in ker tisti, ki v nedeljo popoldne nima primernih gum, le teh tudi čez 12 ur še ne bo imel na vozilu. Kar prav je, da je nadzor. če velja zakon naj velja za vse. Nihče si gum ne kupi le za lastno varnost. S tem, ko jih imamo na vozilu vplivamo tudi na varnost drugih udeležencev v prometu in če moram jaz skrbeti za svojo in tujo varnost z investicijo v zimske gume, pričakujem, da bodo enako ravnali ostali udeleženci v prometu.

Za stiskače pa je še vedno možen wayout - letne gume in primerne verige v prtljažniku. Pričakujem pa, da bodo te verige tudi namestili, ko bodo razglašene zimske razmere. Menim namreč, da bi kazen v tem primeru morala biti višja. Nekdo špara, poišče zakonsko možnost, da ne kupi zimskih gum, potem pa krši zakon s tem, da ne namesti verig.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Tile vulkanizerji so sploh neka svoja kasta.
tongue-1.gif

Očitno jim gre čisto predobro, da bi se tudi sami posodobili.

Namreč 95% od njih še vedno ne daje možnosti, da bi se predhodno naročil ali dogovoril za uro, ko bi samo pripeljal avto, oni bi ti zamenjali gume in bi se v roku 15 minut tudi odpeljal.

Cca. 14 dni nazaj sem se v ponedeljek pripeljal recimo do Pestatorja na Brodu (ki je mimogrede sicer čist ok možakar) in pred mano cca. 15 avtov za premontažo gum. Pa ne bom tam zmrzoval dve uri, zato ker oni nimajo možnosti telefonske (ali bognedaj internetne) predhodne najave.
Problema recimo sploh ne vidim pri večjih vulkanizerjih, ki imajo možnost naenkrat obdelat 3 ali 4 avte. Sploh ni problema, lahko sproti obdelujejo vse, ki čakajo na vrsto, če pa se nekdo predhodno najavi, pa za tistih 5 minut rezervirajo eno izmed mest za menjavo.
S tem bi definitivno pridobili samo kakšno stranko več.

V mojem primeru pa sem se (v izogib dvournemu čakanju) samo odpeljal do svojega mehanika, kjer so mi premontažo naredili v 15 minutah in to for free (seveda sem jim pustil solidno napitnino, ker mi je včasih čas precej pomembnejši od denarja).

Za predhodno internetno najavo vem samo za Špana; sem jo tudi enkrat testiral in je bilo okej.
smile-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Letos sem imel res srečo ker sem bil pri novem vulkanizerju v našem koncu stranka številka 00000000001. Tip se je maximalno zavzel in mi je prednje gume preden jih je prestavil na zadnjo os še enkrat scentriral,tudi na vrsti sem bil takrat kot sva bila zmenjena.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Kar prav je, da je nadzor. če velja zakon naj velja za vse.
Samo v zgornji stavek bi se vtaknil: naj nadzirajo takrat, ko bodo za to ustrezne zmiske razmere in jim takrat nabijejo dvojne kazni (recimo za oviranje prometa), ne pa spet neka kvazi-prevenitva, za katero je bolj ustrezen izraz polnjenje proračunskega primanjkljaja.

Ko bo pa res sneg, bodo pa krofi raje na toplem v pisarni.

Enako je recimo z nadzorom na cesti: poštene državljane zjutraj na poti v službo hebejo zaradi 5 km/h preveč na uro, sredi noči ko pa cigani s starimi Hondami, Bimerji in raznimi ljudskimi vozi dirkajo po mestu in vpadnicah, pa ponavadi nikjer nobenega taplavega.

No, vsi taplavi pa vseeno niso slabi: v petek zvečer je eden izmed njih na Kajuhovi pomagal porivat zlatega M3, ki je obstal v križišču.
Včasih naredijo vseeno tudi kaj pohvalnega.
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Res je.

Ti orangutani sploh ne poznajo čakalne vrste. Prideš tja, gledaš kot bik, kateri si na vrsti, ves čas si živčen, da ne boš koga izsilil ali boš izsiljen. Potem zapelješ v delavnico. Imaš precejšnjo verjetnost, da ti nobeden ne bo rekel vsaj "Dober dan". Ponavadi čakaš da se te kdo usmili, pride do tebe, te pogleda kot budalo, ne reče nič in začne dvigovati avto. Čez pol ure se mogoče loti odvijanja vijakov, vmes mu njegov možganski trust zabrejka, ker ne dojame, da potrebuje za varnostni vijak tisti vmesnik...

Skratka, obup. Ta banda bi rabila resen poduk iz mnogih področij odnosov s strankami. Zdi se mi, da so še bolj zagovedani, če prideš s svojimi gumami, kot da 25 EUR za (realno) 10 minut dela ni dovolj. To, da oni pacajo 45 minut pa ni moj problem. Naj se organizirajo oziroma zagotovijo dovolj delavcev, ne pa da eden skače med tremi avti.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ce bo jutri v ljubljani in sirsi okolici 20cm stran, ti dam za pivo! pravzaprav ce ga bo toliko do konca prihodnjega tedna! sicer pa naj nabijejo kazni x3 ce nimas opreme, ko je potrebna ne pa da maltretirajo folk sredi soncnega popoldneva pri 10C
bonk.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ok, verjamem, da te razpeni. Tudi meni bi bolj ustrezalo, če bi počeli kaj koristnega policisti.
Še bolj kot to pa me razpenijo kreteni, ki zaradi nenameščene zimske opreme ob prvem sneženju zablokirajo ceste ali pa se cijazijo 10 km/h.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Ti omenjaš Špana, jaz omenjam Grudna v Logatcu, ki je imel tudi telefonsko naročanje za menjavo gum 13. 14. in 15. in me je kratko malo odslovil, ker se nisem naročila (čist fer, sama sm kriva). Menjat sem šla 19. in počakala samo en avto pred mano, brez naročanja (ni bilo potrebe).

Pa fanta sta bila prijazna in vse sta naredila tako kot je potrebno.