Dobra poslovna praksa, Telekom, NLB

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Pred casom pridem na NLB placat eno zadevo. Referent, ki mi to dela mesecno je zaseden, se opravici. Stopim zraven, vprasam ali lahko nekaj placam, z gotovino. Tam imate bankomat in polozite, potem prek klika placajte.

Provizije je 2eur. Besen sem sel ven in naslednji dan placal dve obveznosti istocasno in prihranil dva evra. Sedaj iscem banko v blizini, da me NLB ne vidi vec.

Telekom, trojcek, tv ne dela ok od 2014. Napake kprijavljam, oni resujejo, nimajo resitve. Lani dajo neke dobropise. Za nazaj s tem zapremo, v bodoce pa prijavljajte. In to delam. In po vec mesecih dam reklamacijo na racun. Odobrijo 30% popusta, ker je tv 1/3 trojcka. Zavrnem in razlozim, da storitev trojcek ne dela. Pogodba je za celoto. Dodam da naj pogledajo za nazaj in uredijo se tam reklamacijo. Marca so namrec sprejeli jan, feb in za matec dal dobrobis. Dobim zavrnjeno, da racun imam 15 dni casa za reklamacijo in da jan-mar je dokoncno. Da bi dal popust za naprej in jih ne klicem na servis ne zelijo.
Seveda odpovem vse.

Eno je drzavna jama brez dna, drugo pa drzavni lupilec.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Z nlb sem sel pred dobrim letom. Zal mi je ker sem tako dolgo odlasal.
Na telekomu sem še, pa se tudi spogledujem s konkurenco pa nekako ne prebegnem tudi zaradi free pogovorov v obe smeri med telekom narocniki na fiksni telefoniji. Ceprav vsaj na moji strani je dovolj zakupljenih minut na gsm. Na drugi strani pa teh zakupljenih minut (še) ni.
Gsm pa ze nekaj let ni na telekomu. Ceprav me sedaj "vabijo" z modrim paketom pa ne grem k njim, ker je njihov signal v hiši se slabsi kot od konkurence. (cena pa bi bila tamtam)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Glede banke
Menjava banka ti zna nekaj sivih las povzročiti. Sploh ce imas trajnike (kot jaz, ker jih moras sam prenasati na drugo banko), najvecjo tezavo sem imel pa s CSD.
V treh mesecih jim ni uspelo spremeniti trr za nakazilo otroskih.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
"Tam imate bankomat in polozite, potem prek klika placajte. Provizije je 2eur"

Skupni stroški pologa in plačila prek Klika so 38 centov.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Glede banke
Menjava banka ti zna nekaj sivih las povzročiti. Sploh ce imas trajnike (kot jaz, ker jih moras sam prenasati na drugo banko), najvecjo tezavo sem imel pa s CSD.
V treh mesecih jim ni uspelo spremeniti trr za nakazilo otroskih.

jz sm CSD uredil preko emaila takoj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
A ti napisem koliko mejlov sem jaz poslal in njihove datume?
Nov trr sem odprl januarja, otroske sem pa na nov racun dobil sele maja. Do konca marca sem imel aktivni tudi stari račun, kamor so do marca prihajali otroski.

Ostalo je bilo bolj ali manj brez tezav reseno v februarju ali najkasneje v marcu.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Tudi trajnike se prenese pri nekaterih bankah, obvestijo delodajalca ipd. Sam prideš pa podpišeš.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Trajniki oziroma trajni nalogi ja, ampak tega tak noben ne koristi več. SEPA direktne obremenitve pa moraš vse sam s firmo rešit, banke pri tem več nimajo nič.