Dobili so me, ko sem se praskal po ušesih?

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
In ker sem ravno takrat, ko me je opazil gospod miličnik roko pospravil nazaj na volan sem dobil globo za prekršek
confused-1.gif

Ker je pa ugovor na kraju zločina naletel na gluha ušesa me zanima, če se sploh splača uradno pritožit
ali je vseeno bolje plačati tistih 60€ kolikor nanese polovična kazen?

Hvala za morebitne pametne odgovore in lep pozdrav vsem
smile-1.gif

EDIT: globa se nanaša na telefoniranje

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Fotra bi naj videl kak se je vozil nepripasan, ko se je peljal nasproti, se obrnili za njim in mu napisali kazen. Šel je naslednji dan h komandirju (nobenih osebnih vez), jih nadrl in so razveljavli kazen.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Torej se mi bolj splača na Grič zapelat pa napizdit komandirja, če ne rata se še vedno lahko pritožim?

No samo gospodič se je čist korektno obnašal do mene in mi dodal še ustno opozorilo na mojo x krat oprano vozniško
smile-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Voznik in ucitelj vožnje med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na nacin, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.).

Se pravi mu tudi izpis od operaterja ne bo kaj dosti pomagal? Ker tudi če ni klical, je še vseeno uporabljal telefon (npr bral SMS), zaradi česar je kršil zgornji člen?

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Kolikor vem od operaterja dobiš samo seznam izhodnih klicev, kar pa za zagovor ravno ne bo, če sem npr. prevzel dohodni klic, ali pač?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Če mene vprašaš iz te moke ne bo kruha. Policist verjetno ni zapisal podatkov od telefona, se pravi lahko ti v pritožbo daš tudi izpise od kakšne druge številke. Tudi v zakonu ne piše, da je samo telefonirati prepovedano - prepovedana je uporaba. Pod uporabo jst razumem tudi branje SMS-a, poslušanje mp3 ali pa snemanje s kamero na mobilcu...

Pomoje boljše da plačaš, za naprej pa kupi vsaj BT slušalko.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Edina varianta je pritožba s priloženim izpisom dohodnih in odhodnih klicev za ta dan ...
Polovička itak ostane ...

Kako dokazat da uporabljaš samo en GSM?
sprasujem se.gif

Jst sm recimo še pred karatki mel vedno s sabo 3 Gsm-je
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Če mene vprašaš iz te moke ne bo kruha. Policist verjetno ni zapisal podatkov od telefona, se pravi lahko ti v pritožbo daš tudi izpise od kakšne druge številke. Tudi v zakonu ne piše, da je samo telefonirati prepovedano - prepovedana je uporaba. Pod uporabo jst razumem tudi branje SMS-a, poslušanje mp3 ali pa snemanje s kamero na mobilcu...

In kaj mu bo BT slušalka pomagala, da se ne bo čohal po ušesih?

Probat ni greh, naj proba, če se mu da, polovička itak ostane. Ni mus, da bo ratalo, ampak zakaj pa ne?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik flip pravi:

s telefonom tik ob ušesu bolj težko bereš SMS, poslušaš MP3 ... bi pa verjetno lažje prepričal policaja, da si se samo praskal po ušesih, če bi mu pokazal BT slušalko

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Nimam nič proti če piše razne pritožbe, povem samo da mu verjetno ne bo uspelo; zakaj ne sm pa že zgoraj napisal.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Imel enak problem lani...policaj je vztrajal pri svojem da sem teleforniral...po 15min vstrajanja vsak na svojem si je končno dal dopovedat da sva pregledala vse klice na obeh telefonih ki sem jih imel zraven. In res sva ugotovila da nisem klical in uporabljal telefona.
Ampak na koncu vseeno ni mogel iz svoje kože in mi rekel naj vam bo tokrat...
rolleyes-1.gif

Aja še to, ustavil pa me je sredi mesta z plavimi lučmi in sireno ko da bi najmanj enega ubil...
bonk.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Sej ne rabiš nobenega izpiska, na kraju samem pokažeš policistom v aparatu dohodne&izhodne klice pa naj se ........ (vstavi poljubno).
Sms pa ne moreš brati za ušesom
grims-1.gif

...sicer pa tko kot so napisali, nabavi bt pa bo mir
rolleyes-1.gif

Lp.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
Sej ne rabiš nobenega izpiska, na kraju samem pokažeš policistom v aparatu dohodne&izhodne klice pa naj se ........ (vstavi poljubno).
grims-1.gif

rolleyes-1.gif

Lp.

Policaju NI potrebno it gledat v tvoje telefone in preverjat klice...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
to je res....je pa dosti boljse ce das v opombe zaznamek da sta s poliscistom pregledala telefon oziroma klice in da ni bilo tam nobenih klilcev ob tistem casu...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
grims-1.gif

rolleyes-1.gif

Lp.

Policaju NI potrebno it gledat v tvoje telefone in preverjat klice...
Ampak če mu to predlagaš in zavrne, je zelo verika verjetnost, da bo na sodišču pogorel ... V tem primeru se splača vztrajat.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
že večkrat sem razmišljal, kaj mi je storiti, če se mi zgodi kaj podobnega, saj se večkrat v avtu vozim tako, da imam levo roko naslonjeno na tapeto ob šipi na vratih, in si z njo podpiram glavo na ušesu... BT slušalka pa v pepelniku, če pa zazvoni telefon, pa v desnem ušesu, seveda jo je potrebno z roko tja namestiti
cool-1.gif

pa sem se vedno tolažil, da ni tako zelo zagrizenih policajev, da bi me za to nadlegovali... zdaj vidim, da sem se motil
tongue-1.gif

zaradi uporabe BT slušalke, so telefoni ponavadi v nahrbtniku na sovoznikovem sedežu, nahrbtnik pa privezan z vp.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Zanimivo bi blo slišati če je še kdo imel tako neprijetno srečanje in kak se je razpletlo
grims-1.gif

Lp.