Dobil nezapakirano baterijo

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
V spletni trgovini iz LJ sem narocil baterijo za mojo Nokio E71 ,tam sem imel moznost izbire originala in nadomestne... seveda sem izbral originalno... Vceraj dobim paket ,baterija je bila dana kar v staro polivinilasto vrecko in nato se v nek plasticen etui,skratka vse po domace. Stem da baterija ni bila original zapakirana sem seveda v dvomih ce je sploh nova. Dobro vemo kako so baterije in ostali original Nokia dodatki pakirani.
Kaj mi je narediti ? Sedaj se dajat z nekimi kvazi prodajalci se mi ne da,ker ze vem da bo zatrjeval da je vse ok... kako najbolj elegantno resiti , brez zgubljanja casa in zolca ? Takoj sem poslal mail a odgovora danes se ni - praznik pac, ceprav dvomim da privatnik ne pogleda maila tudi ob praznikih...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.723
166
63
Kot kupec preko spleta imaš pravico vrniti zadevo brez pojasnjevanja razlogov. Edino čas je omejen, zdi se mo, da je časa en mesec, da o tem obvestiš prodajalca, po tem ko si obvestil, pa 15 dni, da vrneš. Seveda pa mora biti stvar nepoškodovana, torej tako, kot si jo dobil. Tukaj se seveda prodajalec lahko izgovarja.
Me pa zanima, kje si kupil, da se ne zgodi še meni kaj takega. Če ti ni odveč, mi lahko sporočiš tudi na privat.

LP

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Dokler ne dobim odgovora trgovine na mail ne bi se obelodanil kdo to je. Mogoce je prislo do napake delavca....
Pocakam do ponedeljka.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
V spletni trgovini iz LJ sem narocil baterijo za mojo Nokio E71 ,tam sem imel moznost izbire originala in nadomestne... seveda sem izbral originalno... Vceraj dobim paket ,baterija je bila dana kar v staro polivinilasto vrecko in nato se v nek plasticen etui,skratka vse po domace. Stem da baterija ni bila original zapakirana sem seveda v dvomih ce je sploh nova. Dobro vemo kako so baterije in ostali original Nokia dodatki pakirani.
Kaj mi je narediti ? Sedaj se dajat z nekimi kvazi prodajalci se mi ne da,ker ze vem da bo zatrjeval da je vse ok... kako najbolj elegantno resiti , brez zgubljanja casa in zolca ? Takoj sem poslal mail a odgovora danes se ni - praznik pac, ceprav dvomim da privatnik ne pogleda maila tudi ob praznikih...

preveri hologramske nalepke in ne paničari.
originalne baterije tudi pri meni prodajamo v čudnih polivinilastih vrečkicah mat barve...seveda so trikrat dražje od servisnih čeprav ne vem zakaj!?!?
Drugič raje razmisli o nakupu servisne baterije ki je npr za E71 12€, ima pa vse kot oriđiđi. Torej enoletno garancijo, kapaciteto... le cena je precej nižja. Pa ne spet z unimi tipično alterjevskimi... na ebayu tako baterijo dobim za 2€ pa še dostava je brezplačna. Ni kinez nije lud
wink-1.gif
Če bi baterija bila kaj vredna nebi jo kitajček prodajal za 2 €.

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Da ni pol pri tebi kupil? Al kakšnemu drugemu ustašu, sami nateguni....

mi če nategnemo potem še en mesec hodiš kot da bi celo noč jahal sod pa zvočne kulise ob uhajanju plinov ni
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:

preveri hologramske nalepke in ne paničari.
originalne baterije tudi pri meni prodajamo v čudnih polivinilastih vrečkicah mat barve...seveda so trikrat dražje od servisnih čeprav ne vem zakaj!?!?
Drugič raje razmisli o nakupu servisne baterije ki je npr za E71 12€, ima pa vse kot oriđiđi. Torej enoletno garancijo, kapaciteto... le cena je precej nižja. Pa ne spet z unimi tipično alterjevskimi... na ebayu tako baterijo dobim za 2€ pa še dostava je brezplačna. Ni kinez nije lud
wink-1.gif
Če bi baterija bila kaj vredna nebi jo kitajček prodajal za 2 €.

Tudi ponaredki imajo holograme, sem dobil za Nokio kao original, pa je imela malenkost drugačno barvo holograma in ovitka. Delovanje baterije je sum samo potrdilo.

Mimogrede - kaj pomeni, če piše, da je baterija ''tovarniško obnovljena''? Saj to ne moreš obnavljat, tudi splačalo se nebi
tongue-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mimogrede - kaj pomeni, če piše, da je baterija ''tovarniško obnovljena''? Saj to ne moreš obnavljat, tudi splačalo se nebi
tongue-1.gif

To so presortirane odpadne baterije, ki se jim izmeri kapaciteto in če je ustrezna se baterijo prodaja kot "obnovljeno".

Stvar je tako-tako, načeloma gre za original baterijo kar je +, baterija je stestirana in ponavadi dajo v prodajo res samo dobre kar je +, minus je da lahko dobiš kakšno ki je blizu konca in je torej kmalu zanič. Večinoma tudi baterije nimajo polne kapacitete ampak tja do 20% manjšo. Tudi življenska doba je logično krajša.

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Res je da imajo holograme.
Če ga primerjaš s hologramom na svoji "stari" bateriji opaziš razliko predvsem v "globini" holograma.

Ja to z obnovljenimi baterijami je pa res zanimivo... prvič slišim, da kaj takega počnejo. Če drži to kar je utiševalec napisal potem bejž od tega.